Testirali smo Samsung Galaxy Tab S7+ (2020) – Najbolji Android tablet do sada

Tokom poslednjih nekoliko godina konkurencija na polju Android tableta se znatno smanjila, a Samsung je jedna od retkih kompanija koja redovno izbacuje nove modele ovih uređaja. Njihova nova uzdanica, Samsung Galaxy Tab 7+ definitivno predstavlja vrh ponude i mogli bi smo da kažemo da je ovo prvi Android tablet koji je uspeo da nadmaši Apple-ove parnjake.

Pa šta ga to čini toliko uspešnim? Samsung Galaxy Tab S7+ je optimizovan i za tablet i za desktop iskustvo rada. Poseduje novi One UI 2.5 korisnički interfejs, kao i DeX mod koji omogućava rad u pravom desktop okruženju. Kada na to dodamo veliki ekran visoke rezolucije, kao i S-Pen, najnoviji Snapdragon čip, opcioni 5G modem (koji je dostupan na nekim tržištima), veliku bateriju, dual kameru i četiri kvalitetna zvučnika, dobijamo moderan zaokružen sistem koji je potpuno autonoman i samodovoljan za većinu korisnika.

Naravno, na raspolaganju je i veliki broj dodataka koji će rad učiniti još lakšim. Pored olovke, koja je integralni deo sistema, na raspolaganju su obični poklopac, ili poklopac sa tastaturom, Galaxy Buds Live slušalice kao i još neki drugi dodaci.

Samsung je rešio da već na prvi pogled otkloni sve sumnje o kojoj se kategoriji uređaja radi. Kućište od brušenog aluminijuma, napravljeno je jednog dela, sa ravnim ivicama, deluje izuzetno atraktivno i, što je mnogo važnije, čvrsto.

Pročitajte i tekst:  Samsung predstavio novi tablet - Samsung Galaxy Tab S4

Dijagonala ekrana je 12.4 inča, a zasnovan je na AMOLED tehnologiji. Odnos stranica je 16:10, a rezolucija 2.800 x 1752 piksela. Slobodno možemo da kažemo da se radi o jednom od najboljih ekrana koje smo videli na tabletima. To potvrđuje i brzina osvežavanja od 120 Hz, a na raspolaganju je i standardni mod sa brzinom osvežavanja od 60 Hz. Inače, za razliku od većine Samsung telefona, odabir veće brzine osvežavanja neće smanjiti rezoluciju ekrana. Kao šlag na torti, ovaj ekran ima i HDR10+ podršku.

Oko ekrana je mali, potpuno simetričan okvir, a ispod ekrana je smešten senzor otiska prsta, koji radi brzo i precizno.

Interesantno je da se na zadnjoj strani nalaze dve kamere, što je prava retkost u svetu tableta. Glavna kamera ima rezoluciju od 13 MP, sa autofokusom, dok je sekundarna ultra-široka i rezolucije 5 MP. Prednja kamera ima rezoluciju od 8 MP i skrivena je u okviru oko ekrana. Pored kamera, na zadnjoj strani je predviđeno i mesto za S-Pen. U pitanju je identičan model kao kod Galaxy Note20 serije, samo većih dimenzija. Olovka ima integrisanu bateriju, koja se automatski puni kada je smeštena na svom mestu, a za njeno punjenje je potrebno manje od pet minuta.

Na kraćim bočnim ivicama se nalaze zvučnici (četiri komada), mikrofon i USB-C port. Duže bočne stranice imaju, sa jedne strane (nazvaćemo je donjom) – pinove za poklopac sa tastaturom, dok druga (gornja) strana ima tastere za uključivanje, regulaciju zvuka, još jedan mikrofon i slot za microSD karticu.

Pročitajte i tekst:  Huawei Matebook – savršen izbor za poslovne žene

U tablet je implementiran trenutno najmoćniji Qualcomm-ov čipset, osmojezgarni Snapdragon 865+, koji postoji u dve varijante – sa ili bez 5G podrške. Što se tiče memorije, na raspolaganju su varijante sa 6 GB ili 8 GB RAM-a i sa 128 GB, 256 GB ili 512 GB prostora za podatke. Na našem tržištu za sada je dostupna varijanta 6 GB/128 GB.

Veliki tablet zahteva i veliku bateriju. Ovde je implementirana baterija kapaciteta 10.090 mAh, koja podržava brzo punjenje i komotno obezbeđuje celodnevni rad. Pomenućemo i da je tablet zasnovan na Android 10 operativnom sistemu koji je „pojačan“ već pomenutim One UI 2.5 korisničkim interfejsom.

Kada sve sagledamo, iako na prvi pogled Galaxy Tab S7+ deluje kao uveličani Galaxy Note telefon, on je mnogo više od toga. Ovo je tablet spreman i za najzahtevnije zadatke, bilo da se radi o poslu, multimediji ili igrama. Zato slobodno možemo da kažemo da je u pitanju jedan od najmoćnijih Android tableta koji su se do sada pojavili na tržištu.

Cena: 108.000 rsd (6 GB RAM, 128 GB storidž, LTE)

Kontakt: Samsung

Specifikacije:

Displej 12.4” Super AMOLED, 1752x2800px, 16:10, 266 ppi; HDR10+, 120Hz
CPU Qualcomm Snapdragon 865+ (7 nm+), Octa-core (1 x 3.09 GHz Kryo 585 + 3 x 2.42 GHz Kryo 585 + 4 x 1.8 GHz Kryo 585)
GPU Adreno 650
Memorija 6 GB RAM, 128GB storidž, (postoje i varijante 8 GB RAM, 256/512 GB storidž) UFS 3.0, proširivo putem microSDXC kartice
Kamere Zadnje: 13 MP, f/2.0, 26 mm, AF, 4K video; Ultraširoka 5 MP, f/2.2, 12 mm, 1080p video; LED blic, Auto-HDR, panorama, noćni mod;

Prednja: 8 MP, f/2.0, 26 mm, 1080p video

Baterija 10.090 mAh, brzo punjenje 45 W (15 W punjač u pakovanju)
Softver Android 10, One UI 2.5, Samsung Wireless DeX
Ostalo Senzor otiska prsta ispod ekrana, S-Pen Stylus (9 ms latencija), Bluetooth
Boje Mystic Bronze, Mystic Black, Mystic Silver
Dimenzije 285 x 185 x 5.7 mm
Masa 575 g