Windows 8 otišao u penziju

Ako ste i vi jedan od korisnika Windows 8 operativnog sistema, krajnji vam je čas da ga nadogradite, jer su iz američke kompanije objavili da 12. januara 2016. godine prestaje pružanje podrške za Windows 8 !

 

win 8 10

 

Odmah na početku moramo napomenuti – Windows 8 i Windows 8.1 su dve različite verzije operativnog sustava, te je Microsoft odlučio prestati pružati podršku samo za stariju verziju (8). Novija (8.1) verzija ima garantovanu mainstream podršku još barem dve godine, a za tu verziju će sigurnosne nadogradnje objavljivati sve do 2023. godine.

Prema dostupnim podacima iz od prošle godine , Windows 8 koristi oko 2,96% korisnika, s tendencijom naglog pada broja korisnika (navodno je zadnjih dana broj pao ispod 1%, što i ne čudi s obzirom na okolnosti). Svi oni koji su još uvijek ostali trebali bi iz sigurnosnih razloga nadograditi svoj operativni sistem na verzije 8.1 ili 10, što im Microsoft omogućuje potpuno besplatno, sve do sredine ove godine. Jasno, uslov je da imate legalno kupljene Windowse.

Dodajmo još za kraj kako su se iz Microsofta prije nekoliko dana pohvalili činjenicom da se Windows 10 nalazi na preko 200 miliona računara. “Jako smo uzbuđeni što naši korisnici jako vole Windows 10. Takođe, primjećujemo značajno veće zadovoljstvo korisnika nego kod bilo koje prošle verzije Windowsa.” – stoji u saopštenju.

Pročitajte i tekst:  Kingston predstavio novu U3 microSD Karticu u Gold seriji

Izvor: Servis računara “Profi Computers” (Blog)