Adata PV150 Power Bank – Snaga u malom pakovanju

Power Bank uređaji su poslednjih godina postali veoma popularni, jer mogu da priskoče u pomoć kada se isprazni baterija u telefonu, a nigde pri ruci nemamo mogućnost njenog dopunjavanja. Standardne prenosne baterije kapaciteta između 2000 i 4000 mAh su zgodne jer mogu da stanu u džep, ali nisu praktične ako je potrebno dopuniti neki uređaj većeg kapaciteta, ili eventualno dva ili tri različita uređaja. S druge strane, prenosne baterije velikog kapaciteta su obično relativno velikih dimenzija i mase i nisu pogodni za svakodnevno nošenje.

Adata PV150 Power Bank predstavlja rešenje tih problema. U pitanju je baterija visokog kapaciteta (10000 mAh), koja je vrlo malih dimenzija tako da može da stane u džep. Takođe, plastika kućišta je napravljena tako da imitira teksturu kože, pa uređaj izgleda luksuzno i zgodno za žensku torbicu. Proizvodi se u nekoliko kolornih varijanti (crna, bela i plava boja), što je dodatni plus u smislu modnog detalja.

Inače, osim što je mala po dimenzijama, ova baterija poseduje još nekoliko interesantnih funkcionalnih osobina. Prva je da zbog izlaza od 2.1 A omogućava brzo punjenje uređaja. Veliki kapacitet omogućava tri ili četiri punjenja mobilnih telefona, ili bar dva punjenja tableta. Isto tako, i sama baterija može veoma brzo da se dopuni, pošto poseduje ulazni port od 2 A. Još jedna zgodna osobina Adata PV150 Power Bank-a je što obezbeđuje istovremeno punjenje baterije i priključenog uređaja, pa nije neophodno da se čeka da se ona napuni. Kapacitet Power Bank-a proverava se preko LE dioda.

Pročitajte i tekst:  ADATA SE770G - atraktivan i veoma upotrebljiv eksterni SSD

Što se sigurnosti tiče, implementirane su različite tehnologije zaštite, kako samog Adata PV150 Power Bank-a, tako i uređaja koji se preko njega pune. Postoje zaštita od pregrevanja baterije, od njenog prepunjavanja i od prevelike voltaže prilikom njenog punjenja eksternih uređaja. Takođe, tu je i zaštita od prevelikog pražnjenja baterije. Uz to, kao dodatni stepen sigurnosti, kućište je napravljeno od nezapaljive plastike. Zahvaljujući svemu tome, bićete sigurni da će vas Adata PV150 služiti dugo i na optimalan način.