Ako poželite monitor za Novu godinu

Ova godina je već na izmaku, a novogodišnji praznici samo što nisu stigli. Vreme je to kada svi radosno iščekujemo da otvorimo svoje poklone, a mnogi još uvek traže lep poklon koji će pokloniti svojim prijateljima i voljenima. Ako još niste odabrali idealan poklon, a svoje najdraže biste voleli da obradujete novim monitorom, stručnjak za monitore AOC nudi nekoliko opcija za odabir idealnog monitora za poklon za različite tipove korisnika.

PDS Serija jedinstvenog izgleda dizajnirana u saradnji sa Studiom F.A. Porsche

Lansirana ovog proleća, PDS serija predstavlja vrhunac dizajna monitora zahvaljujući svom jedinstvenom izgledu dizajniranog u saradnji sa poznatom dizajnerskom kućom Studio F. A. Porsche. 24-inčni PDS241 i 27-inčni PDS271 imaju najtanji profil ikada debljine od samo 5.2 mm, a tanji su čak i od nekih pametnih telefona. Ovi monitori se osim izgleda, mogu pohvaliti i poslednjom generacijom IPS panela s Full HD rezolucijom, GtG vremenom odziva od 4 ms i širokom lestvicom od 100 posto sRGB i 90 posto NTSC boja. Ova široka lestvica boja omogućuje da monitori ne budu samo dizajnerski objekti, već i da budu objekti za dizajniranje.

Ono što svakako PDS seriju monitora čini jedinstvenom je njihov izgled. Minimalistički izgled dobijen je sakrivanjem signalnog kabla i kabla za napajanje u samo postolje monitora. Uvijen izgled postolja i srebrna tekstura inspirisani su načinom na koji se kablovi prirodno savijaju. Kablovi prolaze kroz postolje i završavaju u spoljnom kućištu gde se ponovo rastavljanju. Minimalističko postolje i dizajn skoro bez okvira omogućuju korisnicima da odmah urone u predivne vizuale i slike.

Pročitajte i tekst:  AOC predstavlja visoko funkcionalni monitor AG273QZ

AGON Serija za izvanredno iskusvo igranja

Kako bi osvetlili tmurnu zimsku sezonu, AOC ima idealne monitore za sve ljubitelje video igara. S najnovijim AAA blokbasterima koji će biti lansirani baš u vreme praznične sezone, gejmeri mogu iskoristiti idealnu priliku za nadogradnju svog gejmerskog monitora. Od prošle godine AOC je objavio niz inovativnih i high-end gejming monitora u svojoj premium gejming liniji AGON.

AG322QCX model, lansiran ovog leta, ima karakteristike koje priželjkuju i oni najkompetitivniji gejmeri. Ova zver opremljena je 31.5-inčnim VA panelom s QHD rezolucijom od 2560 x 1440 piksela podržavajući 3000:1 statički kontrast, stopu osvežavanja od 144 Hz i FreeSync podršku za glatko i fluidno iskustvo igranja. Njegov radijus zakrivljenosti od 1800 mm omogućuje korisnicima da zaista urone u svoja virtualna borilišta.

Za još bolje uranjajuće iskustvo, korisnici bi trebali potražiti i AG352UCG model 21:9 formata. Njegova UWQHD rezolucija od 3440 x 1440 piksela omogućuje još bolje iskustvo igranja od njegovog 16:9 prethodnika pokrivajući svojim radijusom zakrivljenosti od 2000 mm celo vidno polje korisnika. Stopa osvežavanja od 100 Hz i G-SYNC podrška dodatno doprinose glatkom iskustvu igranja bez zastajkivanja ili zamrzavanja slike.

Oni najkompetitivniji i najveći gejmeri koji vole da se tkmiče u FPS igrama često nisu zaokupljeni ultra širokim ili zakrivljenim monitorima. Njihov glavni fokus je najbrži panel na tržištu. Zato je nedavno lansirani AG251FG idealan monitor za takve korisnike, koji sa stopom osvežavanja od 240 Hz i vremenom odziva od samo 1 ms i G-SYNC podrškom i TN panelom u Full HD rezoluciji jamči gejmerima najviše framerateova kako bi se uskladili s njihovim jednako brzim refleksima.

Pročitajte i tekst:  AOC monitor osvojio prestižnu COMPUTEX nagradu za dizajn i inovaciju

Idealno osveženje za kućne i poslovne prostore uz novu seriju 90

Za kućne, multimedijalne ili poslovne korisnike, AOC je doterao svoju B2B liniju monitora novom serijom 90. Ovi monitori u veličinama od 23.8-inča ili 27-inča dolaze s jednostavnim ili ergonomskim postoljem, a svi modeli mogu se pohvaliti najnovijim IPS panelima sa širokim uglovima gledanja i širokom lestvicom boja (100 posto sRGB-a i 90 posto NTSC-a). Opremljeni s trostranim ultra tankim okvirom, ovi monitori donose jednako profinjenost i svežinu bilo u kancelrije ili u domove. Osim toga, ovi monitori su idealni za postavke više monitora bez ometajućih prepreka između njih. Vodeći model ove serije, Q2790PQU dolazi u QHD (1080p) rezoluciji, a ostali monitori mogu se pohvaliti s USB 3.0 hubom omogućujući tako jednostavan pristup spoljnoj periferiji poput USB stikova i još brže punjenje mobilnih uređaja.