Epson lansira najnoviji Lightscene projektor za digitalnu signalizaciju

Epson, vodeći svetski brend projektora, objavio je svoj najnoviji Lightscene 3LCD laserski projektor dizajniran za kreiranje iskustvenih i digitalnih displeja sa natpisima za atrakcije posetilaca, muzeje, galerije i maloprodajna okruženja.

Serija Lightscene EV-110 dizajnirana je za stvaranje iskustvenih okruženja sa zanimljivim i imerzivnim projekcijama. Moderni laserski projektor od 2.200 lumena nudi korisnicima široke mogućnosti signalizacije i prenošenja željenih poruka. Osim toga, tu je i mogućnost kreiranja slike bez ivica, dodavanja filtriranih svetlosnih efekata, 3D mapiranja objekata i mešanja ivica – sve ukupno čineći da ivice, okviri i veliki crni pravougaonici flat ekrana deluju kao stvar prošlosti.

Lightscene EV-110 serija odgovara potrebama maloprodajnih objekata koji vode računa o dizajnu i žele da poboljšaju doživljaj kupovine u prodavnici stvaranjem uzbudljivih i maštovitih iskustvenih projekcija. Ugostitelji će koristiti Lightscene za pružanje zabavnijeg iskustva gostima koristeći kreativne natpise bez nepotrebnih ivica kao i informativne displeje, a muzeji i galerije će Lightscene koristiti za projektovanje digitalne umetnosti ili umetničkog sadržaja, poboljšanje izložbi ili stvaranje iskustvenog okruženja koje će iznenaditi i oduševiti posetioce i privući ih u većem broju.

Nil Kahun, potpredsednik za profesionalne displeje u kompaniji Epson Europe, ovom prilikom je izjavio: „LightScene je promenio način na koji svet vidi projekciju, donoseći iskustvene aplikacije koje su nekada bile moguće samo u velikim imerzivnim prostorima, u svakodnevnu maloprodajnu, ugostiteljsku ili drugu atraktivnu sredinu za posetioce. Naši kupci ne žele da budu ograničeni mogućnostima flat panel displeja, oni žele da proizvodi poput serije EV-110 kreiraju sveže, novo korisničko iskustvo koje podstiče angažovanje posetilaca i brenda.”

Pročitajte i tekst:  Objavljeni pobednici Win-A-Robot takmičenja u organizaciji Epson Europe

„Spajanjem kreativnog sadržaja zasnovanog na senzorima i proizvoda koji se utapa u okruženje, naši kupci mogu da unesu novu dozu uzbuđenja i misterioznosti u svoje prikaze i dodatno poboljšaju način na koji njihovi kupci komuniciraju sa brendovima i proizvodima.”

Najnoviji modeli nude niz novih mogućnosti, uključujući GPI funkcionalnost koja donosi jednostavna i isplativa iskustva zasnovana na senzorima i interaktivnosti. LightScene projektori dizajnirani su tako da olakšaju instalaciju širokim opsegom projekcije i zumiranja, uz motorizovanu optiku i korekciju geometrije kako bi se osiguralo da ekran izgleda onako kako je i zamišljeno. Zahvaljujući dizajnukugličnog zgloba može se montirati lako i na plafonu i na podu ili zidu, za osvetljenje različitih površina, prema potrebi i nameni.

Serija EV-110 dostupna je u crnoj ili beloj boji i ima kompaktni dizajn koji omogućava minimalni vizuelni šum i besprekorno se uklapa u bilo koje okruženje.

EV-110 ima ugrađeni media plejer za bežičnu reprodukciju sadržaja, kao i Wi-Fi i LAN mogućnosti povezivanja što donosi upravljanje sadržajem uživo pomoću aplikacije Epson Creative Projection i softvera Epson Projector Content Manager koji u kombinaciji pružaju kompletno rešenje za upravljanje sadržajem i kreiranje prilagođenih sadržaja. Takođe je lako integrisati EV-110 seriju u postojeću CMS infrastrukturu uz jednostavno HDMI povezivanje.

Lightscene EV-110 na tržište stiže tokom leta 2021. Ključne karakteristike su:

° Povećana osvetljenost – 2.200 lumena
° Ugrađeni media plejer
° Nova GPI funkcija za jednostavnu integraciju senzora
° Bluetooth veza za bežičnu integraciju spoljnih zvučnika
° Sada podržava ugrađene osvetljene staze sa novim nosačima ELPMB66W/ B
° Dizajn koji se uklapa u okruženje i smanjuje vizuelni šum
° Podrška za više projektora sa mešanjem ivica
° Podrška za Epson Creative Projection i Epson Content Manager
° Visoka pouzdanost sa laserskim izvorom svetlosti i 5 godina garancije
° Do 20.000 sati bez održavanja
° Jednostavna i fleksibilna ugradnja – plafon, pod, zid, osvetljenje
° Zapečaćeni optički motor, dizajn bez filtera
° Dostupan u crnoj i beloj verziji kućišta