Epson predstavio najmanji 3LCD laserski projektor na svetu

Epsonov prvi laserski projektor napravljen je da bude što fleksibilniji za kućnu upotrebu kada je u pitanju sveukupna upotrebljivost i dizajn. Model EF-100W/B je takođe i Epsonov najmanji laserski projektor, gde najduža strana iznosi samo 23cm.

Model EF-100W/B čini Epsonovu svetlu, živopisnu i dugotrajnu lasersku tehnologiju dostupnom u kompaktnom i laganom kućištu, koje dolazi u crnoj i beloj boji.

Epsonovi inženjeri su razvili projektor koji je kompaktan i može se postaviti i projektovati u bilo kom smeru, tako što su koristili laserski izvor svetlosti i postavili ventilaciju kao i ulaz za struju sa strane. To omogućava korisnicima veću fleksibilnost kod odabira lokacije za projektovanje, bilo da je reč o zidu, plafonu ili podu. Takođe ima mogućnost da projektuje i do veličine od 3.8 metara, što je idealno za sadržaj koji je potrebno istaći. Laser omogućava svetlu i živu sliku, čak i po danu, tako da nema potrebe za gašenjem svetla, zamračivanjem prostorije ili upotrebom ekrana. Takođe, neujednačena i iskrivljena slika se može izbeći uključivanjem automatskog prilagođavanja slike.

Laser traje i do 20 000 sati, što ga čini dugoročnim rešenjem bez potrebe za održavanjem. Imajući ovo u vidu, ovaj projektor predstavlja odličnu vrednost za uloženi novac, pošto ga možete koristiti svaki dan u narednih deset godina.

U skladu sa prenosivim dizajnom, model EF-100W/B nudi brzo i jednostavno početno podešavanje. Korisnici mogu da pokrenu početni vodič koji im pokazuje kako da postave projektor i njegove ključne funkcije. Osim toga, daljinski upravljač olakšava navigaciju kroz korisnički interfejs.

Pročitajte i tekst:  Objavljeni pobednici Win-A-Robot takmičenja u organizaciji Epson Europe

Pristup sadržaju putem mobilnog telefona, tableta, DVD čitača, igračke konzole ili laptopa vrlo je jednostavan, a sve što je potrebno je da ih priključite na HDMI ulaz. Strimovanje sadržaja je takođe jednostavno i možete povezati uređaje kao što su Amazon Fire TV, Google Chromecast, Roku i Apple TV.

Plug and play dizajn takođe dolazi i sa više mogućnosti za zvuk: kroz ugrađene zvučnike, Bluetooth spojivost ili putem priključka za slušalice. Takođe, postoje razne opcije za zvuk, zavisno od sadržaja koji se prikazuje.

Model EF-100W/B je dizajniran za ljude kojima je bitan stil. Bela varijanta ima srebrne naglašene delove, dok crna ima bakrene ivice. Oba su zakrivljenih ivica, sa minimalnim brojem dugmića i taktilnom obradom koja imitira kožu.

Ana Bajagić, marketing menadžer za područije Balkana u kompaniji Epson, ovom prilikom je izjavila: „Ovaj projektor je drugačiji od ostatka našeg portfolija. Osim što odiše stilom, nudi odličnu funkcionalnost za kućnu upotrebu sa svojom kompaktnom veličinom, kao i dugotrajnim i vrhunskim izvorom laserske svetlosti. Osim toga, verujemo da ovaj projektor ima veliki potencijal na tržištu malih firmi, jer odgovara potrebama ljudi koji drže prezentacije, zatim profesionalnim fotografima i dizajnerima koji moraju na licu mesta prikazati dosadašnje radove, kao i vlasnicima salona lepote i sl. koji traže kreativne i cenovno pristupačne načine za prikazivanje svojih kreacija.”

Pročitajte i tekst:  SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O GDPR-U, PRE NEGO ŠTO STUPI NA SNAGU

Model EF-100W/B će uskoro biti dostupan u maloprodaji.

Osnovne karakteristike:

°           Stilizovani izgled (EF-100W bela i srebrna/EF-100B crna i bakarna).

°           Kompaktan (WxDxH/mm:210x227x88).

°           Lagan (2.7kg).

°           Dugotrajan i vrhunski kvalitet laserske svetlosti (20 000 sati/ 12 000 sati).2

°           Živopisni i realistični prikaz čak i po danu (3LCD tehnologija, 2000lm, 2 500 000:1 dinamični kontrast).

°           Značajna veličina prikaza (do 3.8 metara).

°           HD rezolucija.

°           Projektuje na skoro pa bilo kakvoj površini u bilo kom smeru (laserski izvor svetlosti, ventilacija i ulaz za struju su postavljeni sa strane).

°           Postavljanje bez stresa (početni vodič, daljinski upravljač).

°           Automatsko podešavanje slike (glavni princip korekcije vertikalno +/- 45, horizontalno +/- 40).

°           Jednostavan za strimovanje sadržaja (1xHDMI 2.0,1x USB).

°           Jednostavne opcije zvuka (ugrađen zvučnik od 5W, Bluetooth povezivanje zvuka, priključak za slušalice).

°           Tiha ventilacija (26db / 29db).