Finansijski rezultati kompanije LG za treći kvartal 2018. godine

Kompanija LG Electronics (LG) objavila je finansijske rezultate za treći kvartal 2018. godine. Ostvarena je globalna prodaja u iznosu od 15,43 biliona vona (13,76 milijardi američkih dolara) i poslovni profit od 748,8 milijardi vona (667,7 miliona dolara). Prihodi su bili veći od prethodna dva kvartala ove godine, uz povećanje od 2,7 odsto u odnosu na drugi kvartal i sa porastom operativnog prihoda od 45 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Takođe, poslovanje mobilnih telefona značajno je umanjilo gubitke.

 

  • Kompanija LG Home Appliance & Air Solution u trećem kvartalu zabeležila je prihod u iznosu od 4,85 biliona vona (4,33 milijardi dolara) i poslovni profit od 409,7 milijardi vona (365,3 miliona dolara). Prodaja je bila naročito velika u Južnoj Koreji, Evropi i Severnoj Americi uprkos sporom ekonomskom razvoju i valutnim izazovima u Aziji, Latinskoj Americi, Srednjem istoku i Africi. Profitabilnost je ostala velika i dodatno je napredovala porastom prodaje premijum uređaja i kontinuiranim upravljanjem troškova.
  • Kompanija LG Home Entertainment ostvarila je poslovni profit od 325,1 milijardi vona (289,9 miliona dolara) na ukupnu prodaju od 3,71 bilion vona (3,31 milijardi dolara). Iako je potražnja za TV uređajima na razvijenim tržištima oslabila, prodaja premijum OLED i UHD televizora je ostala jaka. S obzirom na to da se približava kraj godine, kompanija planira da poveća fokus na premijum modele televizora na ključnim tržištima kako bi održala profitabilnost uprkos slabljenju tržišta televizora.
  • Kompanija LG Mobile Communications zabeležila je prodaju od 2,04 biliona vona (1,82 milijardi dolara) i poslovni gubitak od 146,3 milijardi vona (130,5 miliona dolara). Uprkos slabijoj svetskoj potražnji za smart telefonima i povećanju konkurencije, kompanija je značajno umanjila deficit, što je direktna posledica biznis plana i veće fokusiranosti na proizvode srednje klase. Predstavljanjem prvoklasnog V40ThinQ pametnog telefona očekuje se rast prodaje u četvrtom kvartalu.
  • Kompanija LG Vehicle Components ostvarila je prihod od 1,18 biliona vona (1,05 milijardi dolara), što je povećanje od 41 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine. Ostvareno je i povećanje od 35 procenata u odnosu na prethodni kvartal. Treći kvartal 2018. godine obeležila je prodaja od preko milijardu vona, prvi put u istoriji kompanije.
  • Kompanija LG Business-to-Business generisala je prodaju u ovom kvartalu u iznosu od 576,7 milijardi vona (514,2 miliona dolara) i poslovni profit od 35,1 milijardu vona (31,3 milion dolara). Na profitabilnost su negativno uticale uvozne dažbine u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i pad cene solarnih modula na ključnim tržištima.
Pročitajte i tekst:  Epson uključen u CDP-ovu A listu zbog borbe protiv klimatskih promena i brige o bezbednosti vode