Fortinite je postao igra sa najvećim brojem registrovanih igrača

Fortinite igra dostigla je broj od 350 registrovanih igrača, što je čini jednom od najpopularnijih igara ikada napravljenih. Proizvođač, Epic nije dao informaciju koliko igrača je aktivno na dnevnom niovu, ali su objavili da su samo u aprilu igrači bili ukupno logovani 3.2 milijarde časova.

Prethodna objava iz Epic-a na ovu temu bila je u martu prošle godine, kada je dostignut broj od 250 miliona igrača. To ukazuje da igra ima konstantan veliki rast i da dve i po godine nakon inicijalne objave i dalje privlači nove igrače. Razlozi su što je igra dostupna na različitim platformama – na PC-ju, konzolama i na mobilnim platformama, ali i činjenica da se kontinualno razvija i unapređuje.

Poslednji update napravljen je tokom pandemije i on „povlači“ igru u drugom smeru od dosadašnjeg. Party royale je društveni kutak u kome nema oružja, već je namenjen da se tokom pandemije igrači nađu u jednom okruženju i da se međusobno druže, gledaju koncerte i zajedno učestvuju u različitim zabavnim aktivnostima. Ovo je iskorak Epic-a u pravljenju sveobuhvatne društvene mreže koja bi se u potpunosti odvijala u 3D svetu.

Pročitajte i tekst:  SkyShowtime stigao u Srbiju: pretplata po premijernoj ceni