Samsung će ovog leta ponuditi inovativnu debitnu karticu

Samsung želi da svojim korisnicima ponudi više od obične virtuelne prepaid kartice. Kompanija planira da Samsung Pay unapredi ovog leta tako što će predstaviti inovativnu fizičku debitnu karticu koja će biti podržana njihovim cash management softverom. Detalji još uvek nisu poznati i očekuje se da će se više znati tokom narednih nedelja. Očekuje se da će se to raditi zajedno sa finansijskim startapom pod imenom SoFi.

Za ovo možemo da kažemo da je očekivan potez Samsung-a. Apple nudi kreditnu karticu još od prošle godine, a i Huawei je ušao na to tržište. Takođe, veruje se da i Google radi na sopstvenoj debitnoj kartici. Ako Samsung ne bude ponudio takvu vrstu platne kartice, izgubiće deo tržišta koje će sigurno rasti u budućnosti.

Takođe, postoji i praktična strana ulaska na ovo tržište. Tržište pametnih telefona je bilo u padu čak i pre pandemije korona virusa, a sada se očekuju još lošiji finansijski rezultati. Zato platna kartica može da obezbedi Samsung-u novi izvor prihoda, koji će nadomestiti očekivan pad profita na tržištu mobilnih telefona.

Pročitajte i tekst:  Lenovo pomaže Evropskoj svemirskoj agenciji da napravi mapu Mlečnog puta