Testirali smo “Huawei Freebuds Pro” – Najbolje true wireless slušalice do sada

Huawei Freebuds Pro predstavlja premium verziju pravih bežičnih slušalica koja, između ostalog, obezbeđuje i aktivno uklanjanje ambijentalne buke. Za razliku od Huawei Freebuds 3 slušalica, koje prate Apple AirPods dizajn, Freebuds Pro donosi znatno drugačiji izgled. Četvrtastiji deo slušalica koji se ne stavlja u uvo omogućio je više prostora za pakovanje svih funkcija koje Pro verzija donosi.

Stepen podešavanja koji ove slušalice donose je veliki. Osim što se u paketu dobijaju tri veličine silikonskih kapica, Huawei omogućava da se izvrši i podešavanje funkcija slušalica kroz AI Life aplikaciju, dostupnu i na Google Play i na Huawei AppGalery prodavnicama. Kroz tu aplikaciju Freebuds Pro dobija mogućnost podešavanja tri nivoa kontrole utišavanja ambijentalne buke, sa dodatnim finim podešavanjima unutar opcija.

Slušalice podržavaju kontrole putem dodira, ali na neuobičajeni način. Dok se kod ostalih bežičnih in-ear modela te komande zadaju laganim „tapkanjem“ po slušalicama, Freebuds Pro zahteva da se slušalice dodirnu (uštinu) sa sva prsta. Različite kombinacije „štipanja“ koriste se za aktiviranje različitih komandi.

Kutija za slušalice ima bateriju kapaciteta 580 mAh, koja može da se bežično puni, dok svaka od slušalica ima bateriju od 55 mAh. Drugim rečima, omogućeno je oko pet punjenja obe slušalice sa jednim punjenjem kutije. Jedan ciklus punjenja slušalica traje malo duže od sat vremena. Inače, slušalice obezbeđuju oko četiri sata reprodukcije sa uključenim smanjenjem okolne buke, odnosno oko sedam sati rada ako je ta opcija isključena.

Pročitajte i tekst:  Oukitel C4 - i stil i cena

Unutar slušalica postavljeni su dinamički drajveri prečnika 11 mm, sa ugrađenim dinamičkim ekvilajzerom koji podešava zvuk prema tome kako on ulazi u ušni kanal. Na taj način obezbeđen je maksimalan kvalitet zvuka za svaku osobu koja nosi slušalice, bez obzira na oblik ušnog kanala. Za potiranje spoljnih zvukova koriste se dva mikrofona, a ugrađen je i Bone Voice Senzor, koji služi za detekciju i pojačanje ljudskog glasa.

Kvalitet zvuka generalno je među najboljima u klasi. Ugrađeni drajveri donose čak i sasvim solidan bas, što je veliki plus.

Kupci ovih slušalica imaju još jedan benefit. Naime, uz slušalice je obezbeđena i tromesečna besplatna pretplata na Deezer Permium muzički servis, koji sadrži više od 56 miliona pesama.

Cena: 26.999 rsd.

Kontakt: Huawei

Specifikacije:

Kapacitet baterije 55 mAh po slušalici, 580 mAh kutija, USB-C ili bežično punjenje kutije
Drajver 11 mm, dinamički
Konektivnost Bluetooth 5.2, automatsko uparivanje
Audio tehnologije Aktivno smanjenje buke
Dimenzije 26 x 29.6 x 21.6 mm po slušalici, 70 x 51.3 x 24.6 mm kutija
Masa 6.1 g po slušalici, 60 g kutija
Boje Silver Frost, Ceramic White, Carbon Black