Huawei zauzeo 83. mesto na Fortune 500 listi

Kompanija Huawei je, zahvaljujući prihodu od $78.51 milijardi dolara zauzela 83. mesto na nedavno objavljenoj Fortune 500 listi, što ju je svrstalo među 100 najvrednijih kompanija sveta. Ovogodišnja pozicija kompanije značajan je napredak u odnosu na prošlogodišnji plasman, kada se našla na 129. mestu ove prestižne liste.

Fortune 500 lista oduvek je važila za najprestižniju i najpriznatiju listu koja rangira velike kompanije širom sveta, poznata kao “ultimativna lista”, koju svake godine objavljuje magazin Fortune. Lista Fortune 500 rangira kompanije na osnovu profita i prihoda, s posebnom pažnjom na veličinu kompanija u poređenju sa drugim listama.  Rangiranje liste Fortune 500 postalo je važan indikator koji renomirane kompanije koriste kako bi merile svoju snagu, veličinu, konkurentnost na međunarodnom tržištu, parametar globalne ekonomije koji prevazilazi granice, nacionalne i kulturološke različitosti.

Vrednost Huawei Brenda prepoznale su poznate agencije i nekoliko prestižnih lista u svetu koje mere vrednost Brenda. Na primer, Huawei je bio jedina kineska kompanija koja se našla na listi najvrednijih brendova prema listi koju je objavio magazine Forbs u 2017. godini; zauzeo je 49. mesto na listi BrandZ Top 100 najvrednijih brendova za 2017. godinu; i popeo se za 7 mesta u odnosu na prošlu godinu i zauzeo 40. mesto na Brand Finance 2017 Global 500 listi najvrednijih brendova u svetu.

Kao jedna od tri poslovne grupe kompanije Huawei, Huawei poslovna grupa za robu široke potrošnje (HUAWEI Consumer Business Group) ima za cilj da Huawei postane IT brend popularan kod korisnika širom sveta. Prema istraživanju priznatih agencija za istraživanje tržišta kao što su IDC, SA i Trendforce, Huawei je u prvom kvartalu 2017. godine zauzeo treće mesto kada je u pitanju udeo kompanije na tržištu pametnih telefona u svetu, ali i prvo mesto u Kini po istom kriterijumu. Poznate P i Mate serije osvojile su srca velikog broja korisnika, što je stvorilo značajnu osnovu za rast uticaja kompanije u srednjem i segment proizvoda visokog kvaliteta.

Pročitajte i tekst:  Zabrinjavajući rezultati Huawei zdravstvenog istraživanja