Nekoliko zanimljivih predloga za “Tech” novogodišnje poklone

Bliži se Doček Nove 2023. – Ukoliko to niste uradili na vreme, evo nekoliko zanimljivih predloga za novogodišnje poklone iz domena tehnologije. U ovom tekstu vodili smo se idejom da poklon bude koristan i upotrebljiv. On ne mora da bude skup – i jeftini pokloni mogu nekom mnogo da znače, ako im se nađe svakodnevna upotreba. Jer, poklon je znak pažnje i njegova vrednost ne igra presudnu ulogu, već je bitna namera. Zato smo u odlučili da vam u ovom tekstu predstavimo naš izbor korisnih novogodišnjih poklona za ljubitelje tehnike koji pokrivaju različite cenovne klase.

Xwave MX 400 Bluetooth – Slušalice za uživanje i posao

Bluetooth slušalice danas su nezaobilazan pratilac mobilnih telefona, ali i neophodan dodatak u poslovnom okruženju, za online sastanke. Univerzalno rešenje, kako za zabavu, tako i za poslovnu primenu, a po veoma pristojnoj ceni mogu da budu Xwave MX 400 bluetooth slušalice. Slušalice idu preko ušiju i udobne su za dugotrajno nošenje, a baterija može da izdrži ceo radni dan. Sa frekventnim opsegom od 20 Hz do 20 KHz, obuhvaćen je ceo čujni opseg, a u slušalicama je ugrađen i mikrofon. Kao specijalan bonus, kada više ne želite da slušate muziku sa telefona ili računara, slušalice imaju integrisan i FM radio prijemnik. Proizvode se u nekoliko različitih boja, pa predstavljaju prigodan i jeftin poklon i za mušku i za žensku osobu.

Cena: 2.499 rsd.

Kontakt: NT Company

Motorola moto g32 – Kamera iz visoke klase po niskoj ceni

Elegantan i veoma upotrebljiv telefon, koji se cenovno svrstava u nižu srednju klasu, ali po performansama i funkcionalnosti može da se meri i sa dosta skupljim konkurentima. Njegov glavni adut je kamera od 50 MP, koja obezbeđuje kvalitetne, atraktivne i živopisne fotografije. A pored glavne, na raspolaganju su i ultra-široka i makro kamera. Sa 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za podatke biće dovoljno mesta za veliku količinu fotografija i video snimaka, a baterija velikog kapaciteta obezbediće do dva dana autonomije. Po veoma pristojnoj ceni možete dragoj osobi (a što da ne i sebi) priuštite veoma atraktivan novogodišnji poklon.

Cena: 24.999 rsd.

Kontakt: Motorola

Huawei Watch GT 3 SE – Vrhunski pametni sat sa dugotrajnom baterijom

Huawei Watch GT 3 SE je pametni sat sportskog izgleda i dugotrajne baterije. Poseduje AMOLED ekran prečnika 1.43“ i rezolucije 466 x 466 piksela, 4 GB RAM-a i 32 GB prostora za podatke. Kontrola se obavlja preko ekrana osetljivog na dodir i dva bočna tastera, od kojih jedan ima rotirajuću krunicu. Komaptibilan je sa iOS i Android OS, a podržava veliki broj aplikacija i skinova! Tu je i već uobičajenih stotinak modova za praćenje fizičkih aktivnosti, kao i zdravstvene funkcije za monitoring pulsa, količine kiseonika u krvi, stresa, kvaliteta spavanja… Jedna od velikih prednosti je što obezbeđuje dugu autonomiju, do 14 dana. Veoma je lagan, samo 35.6 g, pa se ni ne oseća na ruci. Definitivno je jedan od poželjnih poklona za svakog muškarca…

Pročitajte i tekst:  Širite praznični duh uz poklone kompanije Sony

Cena: 24. 999 rsd.

Kontakt: Huawei

Honor X8 – Puno memorije i četiri kamere u budžetskoj klasi

Honor X8 je model koji samo po ceni pripada budžetskoj klasi, dok je po svemu ostalom tipičan pripadnik srednje klase telefona. To ga čini veoma primamljivim novogodišnjim poklonom, jer za relativno malu količinu novca možete nekom (ili sebi) da priuštite veoma upotrebljiv telefon. Uostalom, gde ćete još za te pare da nađete telefon sa četiri kamere od kojih glavna ima 64 MP, 6 GB RAM-a, 128 GB prostora za podatke i sasvim solidan procesor. Ne treba da zanemarimo ni ekran velike dijagonale sa osvežavanjem od 90 Hz, kao ni klasičan audio port, pa čak i ugrađeni FM prijemnik. Sve u svemu, odlično izbalansiran telefon koji definitivno vredi više nego što košta.

Cena: 26.990 rsd.

Kontakt: Honor

Kingston eksterni SSD XS2000 1 TB – Mali, a veliki eksterni SSD

Kingston SSD XS2000 je dovoljno mali da možete da ga držite u šaci i u džepu, dovoljno je lagan da ga ne osetite (29 grama) i dovoljno je velikog kapaciteta (1 TB) da sa sobom uvek imate sve podatke, slike, video snimke i programe koji su vam potrebni. Kao dodatni bonus, ovo je jedan od najbržih eksternih SSD-ova koji se nalaze na tržištu. Iako su SSD-ovi generalno sigurniji i otporniji na padove od klasičnih hard diskova, Kingston SSD XS2000 ima i dodatni stepen zaštite, gumiranu navlaku koja ga čini još bezbednijim u slučaju eventualnog pada iz ruke ili sa stola. Ukratko, odlično rešenje za eksterno skladištenje podataka koje uz to i nije mnogo skupo. Zato ovo može da bude idealan poklon za zaljubljenike u tehnologiju, ali i za poslovne partnere.

Cena: 18.899 rsd.

Kontakt: Gigatron

Epson WorkForce DS-530II – Skener za kuću i posao

Želite da obradujete nekog ko radi od kuće, ili ko se nedavno otisnuo u preduzetničke vode, Epson WorkForce DS-530II predstavlja poklon koji će sigurno stalno i sa zadovoljstvom koristiti. Kvalitetno dvostrano skeniranje u jednom prolazu, brzinom do 30 stranica u minuti, kao i najnovija tehnologija provlačenja papira obezbeđuju fantastično korisničko iskustvo. A tu su i napredne mogućnosti, kao što su preskakanje praznih stranica, automatsko uvlačenje papira, rotacija i kropovanje skeniranih dokumenata, detekcija prljavštine… Kvalitet skeniranih dokumenata i fotografija je izvanredan, a oni se mogu snimati na lokalnom računaru ili u cloud-u. Dodatni bonus je što se radi o kompaktnom uređaju, koji neće zauzeti mnogo prostora na stolu.

Cena: 48.877 rsd.

Kontakt: Epson

Kingston Fury Renegade 1 TB – SSD i za računar i za konzolu

Ukoliko želite da ubrzate laptop ili desktop računar vama bliske i drage osobe koje svakodnevno koriste računar, najveći efekat će se postići dodavanjem brzog internog SSD-a. Naš predlog za takav upgrade je Kingston Fury Renegade je M.2 2280, PCIE NVMe SSD, kapaciteta 1 TB, koji u kućište desktop ili laptop računara donosi vrhunske brzine čitanja i upisivanja podataka. Sa brzinama čitanja podataka od 7300 MB/s i pisanja od 6000 MB/s, u realnom radu ćete osetiti veće subjektivno ubrzanje nego da ste ubrzali procesor ili dodali više memorije. A pošto ga je Kingston deklarisao kao gaming SSD, može da bude pravi poklon za vlasnike PS5 konzola, pošto je kompatibilan i sa njima.

Pročitajte i tekst:  AMD pokreće superračunare koji oživljavaju AI na evropskim jezicima

Cena: 17.999 rsd.

Kontakt: Gigatron

Realme C33 – Najlepši entry-level telefon na tržištu

Realme je sa modelom realme C33 pokazao da i jeftin telefon može da bude i te kako atraktivan. Dizajneri ovog telefona izveli su pravu magiju, stvarajući utisak da se radi o mnogostruko skupljem telefonu. Međutim, bez obzira na budžetsku klasu, ni druge karakteristike telefona nisu „za bacanje“. Na raspolaganju su 4 GB RAM-a i 128 GB prostora za podatke, koji se može proširiti memorijskom karticom izdvojenom u zaseban memorijski slot (ne „troši“ slot od SIM kartice), baterija velikog kapaciteta, glavna kamera rezolucije 50 MP… Pametnim i atraktivnim izborom boja, realme je uspeo da pokrije široku interesnu grupu korisnika. Na primer, peščano-zlatna boja namenjena je lepšem polu, svetlo-plava boja mlađoj populaciji, a teget-crna boja muškarcima. Drugim rečima, ovo je univerzalni izbor za relativno jeftin, a izuzetno poželjan novogodišnji poklon.

Cena: 23.499 rsd.

Kontakt: realme

Nokia 5710 XpressAudio – 4G klasični telefon napravljen za 21. vek

Jedinstveno dizajniran, sa ugrađenim bežičnim slušalicama, Nokia 5710 XpressAudio je idealan novogodišnji i božićni poklon. Savršen za slušanje omiljenih melodija ili radio stanica u pokretu zahvaljujući namenskim audio tasterima. Pored vrhunskog kvaliteta izrade, možete da budete sigurni da ćete imati fenomenalno iskustvo svaki put kada se javite na svoj Nokia 5710 XpressAudio telefon ili kada pustite svoju omiljenu pesmu. Štaviše, izuzetno trajanje baterije i do 20 dana znači da ne morate da brinete o punjenju. Velika baterija kapaciteta 1450 mAh obezbeđuje sate reprodukcije muzike i obavljanja poziva, a traje nedeljama u režimu mirovanja. Kvalitet poziva je postignut funkcijom blokiranja buke iz okruženja, tako da je vaš glas jasan čak i kada ste u bučnom okruženju.

Cena: od 10.999 rsd.

Kontakt: Nokia telefoni

Panasonic ER-CKN1-A301 Trimer – Multishape nega za muškarce

Panasonic je sa svojim Multishape sistemom napravio revoluciju u proizvodima za negu muškaraca. Jedna baza dozvoljava povezivanje najrazličitijih dodataka, kao što su trimeri za šišanje kose, brade i uklanjanje dlačica iz nosa i ušiju, brijač, pa čak i četkica za zube. Panasonic ER-CKN1-A301 Trimer čini dobru polaznu osnovu – čine je univerzalna baza i trimer za bradu, mada on može da se upotrebi i za oblikovanje kose. A uz relativno mala dodatna ulaganja mogu kasnije da se dokupe ostali delovi. Na primer, glava trimera za uklanjanje dlačica košta 1.999 dinara, a glava četkice 3.999 dinara. Svi nastavci mogu lako da se ispiraju pod mlazom vode, a sistem za njihovu izmenu je jednostavan, brz i efikasan. Drage dame, ako niste još odlučile šta da poklonite svojim partnerima, Panasonic set u osnovnoj varijanti ili sa opcionim dodacima, predstavlja izbor s kojim ne možete da pogrešite.

Pročitajte i tekst:  Kaspersky Lab: Biometrijski “skimmer” uređaji su nova pretnja za bankomate

Cena: 9.999 rsd (baza i trimer za bradu)

Kontakt: Panasonic

Honor 70 – Atraktivnost i funkcionalnost na visokom nivou

Za one koji žele da novogodišnji poklon dobije dozu ekskluzivnosti, predlažemo da razmisle o Honor 70 modelu. U pitanju je po izgledu izuzetno atraktivan model, naročito u „Crystal Sliver“ varijanti, koja je namenjena damama. Bez mnogo razmišljanja možemo da kažemo da je ovo jedan od najlepših telefona koji smo videli tokom protekle godine. Naravno, atraktivnu spoljašnost prate i funkcionalne komponente. Pomenućemo OLED ekran, senzor otiska prsta ispod ekrana, 8 GB RAM-a, vrlo konkurentan procesor, zadnje kamere visoke rezolucije zasnovane na najnovijoj Sony-jevoj tehnologiji, izuzetno brz punjač… Kao jedan od najboljih predstavnika više srednje klase, Honor 70 je, po našem mišljenju idealan poklon ukoliko imate malo veći novogodišnji budžet.

Cena: 69.990 rsd.

Kontakt: Honor

AMD Ryzen 5 5500 3.6 GHz (4.2 GHz) – Optimalan izbor za gaming računare srednje klase

AMD Ryzen 5 5500 je najpristupačniji Zen 3 procesor koji donosi šest jezgara i 12 thread-ova. U ovom trenutku on donosi najbolji odnos performansi i uloženog novca. Sa osnovnom frekvencijom od 3.6 GHz, koja u turbo modu može da dostigne 4.2 GHz, AMD Ryzen 5 5500 spušta ozbiljnu procesorsku snagu u veoma pristupačan cenovni segment. Zato predstavlja odličan update za računare sa matičnim pločama sa AM4 soketom, koje još uvek rade sa Ryzen 3 i Ryzen 5 procesorima, gde se uz minimalna ulaganja mogu značajno popraviti performanse računara. S obzirom da procesor dolazi u box varijanti, sa odgovarajućim kulerom, sve je spremno za postavljanje u računar i brz upgrade sistema, a već ima i prigodno retail pakovanje koje je pogodno za poklon.

Cena: 13.289 rsd.

Kontakt: PC Practic

Kingston Fury Beast RGB 16 GB – Memorija za gamere

Evo još jedne ideje za ne mnogo skup, ali veoma koristan poklon pravim gejmerima. Kingston Fury Beast RGB DDR4 memorija kapaciteta 16 GB (2 x 8 GB) na 3600 MHz, obezbediće vrhunsko igračko iskustvo. Ova super-brza memorija se i automatski overklokuje, setujući se na najveću podržanu brzinu sistemskog BIOS-a. A uz to, višebojno potpuno upravljivo LED osvetljenje koje možete personalizovati, učiniće svako gejmersko kućište još atraktivnijim. Kingston se potrudio i da, zahvaljujući specijalnoj infracrvenoj Sync tehnologiji, osvetljenje na svim modulima, bilo da ih imate dva ili četiri, bude potpuno sinhronizovano.

Cena: 11.999 rsd.

Kontakt: Gigatron