Isprobali smo Motorolu g32: Odličan balans performansi i još bolja cena

Motorola g32 je više nego dobrodošao dodatak budžetnoj ponudi telefona u Srbiji, a gledajući specifikacije, sigurno će privući pažnju svih koji žele solidan telefon po pristojnoj ceni.

Prva stvar koju ćete primetiti jeste to da je dizajn Motorole g32 doživeo male modifikacije koje ga sada čine znatno elegantnijim u poređenju sa prethodnom generacijom (g31), ali i konkurencijom kod koje ovaj aspekt ume da bude zanemaren usled niže cene.

Prednja strana telefona rezervisana je za 6.5-inčni Full HD+ displej sa osvežavanjem ekrana od 90Hz i izuzetnom fabričkom kalibracijom boja, što se ne viđa često u ovoj klasi, baš kao ni Dolby Atmos stereo postavka zvučnika koji dodatno doprinose kvalitetu sadržaja koji gledate.

Sa zadnje strane uređaja smeštene su 3 impresivne kamere unutar kvadratnog okvira koji je odlično uklopljen u celokupan izgled uređaja. Na raspolaganju vam je 50MP širokougaona kamera, 8MP ultraširoki objektiv i 2MP Macro senzor, što je više nego dovoljno opcija za kreiranje savršenih slika u svim svetlosnim uslovima. Kako bi postigla odličan kvalitet slike, Motorola g32 koristi quad-pixel tehnologiju za kreiranje oštrih i živopisnih fotografija.

Kada su performanse u pitanju, na raspolaganju vam je Snapdragon 680 čipset sa 8 jezgara uparen sa 6GB radne i 128GB interne memorije koja se uz pomoć microSD kartice može proširiti na 1TB. Snapdragon procesor radi jako lepo u ovoj postavci i vrlo lako izlazi na kraj sa svim svakodnevnim zadacima, ali i nešto napornijim izazovima kao što su zahtevnije igre koje na Motoroli g32 mogu da se igraju u normalnom broju frejmova i glatkom grafikom. Prebacivanje između aplikacija i multitasking takođe su izuzetno prijatni zahvaljujući višem osvežavanju ekrana, ali i nešto izdašnijoj količini memorije za ovu cenovnu klasu.

Pročitajte i tekst:  Stižu nove opcije sistema EMUI 9 u sklopu HUAWEI Mate 20 serije

Motorola g32 dolazi sa Androidom 12 u svojoj „čistoj“ formi. Drugim rečima, na raspolaganju vam je gotovo čist Android koji nije opterećen nepotrebnim aplikacijama i skinovima koji dodatno crpe dragocene resurse, i to je još jedan od razloga zašto možete da očekujete bolje performanse u odnosu na konkurenciju koja svoj Android operativni sistem usporava nepotrebnim dodacima.

Kako biste maksimalno uživali u svemu što g32 ima da ponudi, Motorola je ovaj telefon opremila baterijom kapaciteta od 5.000mAh, što je više nego dovoljno energije za ceo dan intenzivnijeg korišćenja. Zahtevniji korisnici takođe neće imati nikakvih problema zahvaljujući brzom TurboPower 30W punjenju koji nakon samo nekoliko minuta punjenja nudi sate i sate dodatnog korišćenja telefona.

Sve u svemu, možemo da zaključimo da se Motorola ovaj put zaista postarala da korisnicima koji traže pristupačan telefon maksimalno olakša potragu. Tu je moderan dizajn, kvalitetan displej sa visokom stopom osvežavanja i stereo zvukom, telefon je brz i opremljen velikodušnom količinom memorije i odličnim 50MP sistemom kamera. Sve navedeno jasno govori da Motorola g32 poseduje popriličan broj prednosti u odnosu na konkurenciju, i vrlo malo slabosti, pogotovo kada u obzir uzmemo i pristupačnu cenu.

Cena: 24.999 rsd

Kontakt: Motorola

Specifikacije:

Displej IPS (LCD), okvir Hole, 6.5 inča, 85.4% veličina ekrana, 20:9 odnos strana; 2400x1080px, 405 ppi gustina; 90Hz osvežavanje
Čipset Qualcomm Snapdragon 680 4G (6nm izrada)
CPU Octa-core (4x 1.9GHz, ARM Cortex A55 & 4 x 2.4GHz, ARM Cortex A73)
GPU Adreno 610
Memorija 6 GB/128 GB
SIM Dual SIM (nano SIM)
Kamere Zadnje: 50 MP, f/1.8 (širokougaona), 1/2.76”, 0.64µm, PDAF

8 MP, f/2.2, 118˚ (ultraširoka), 1/4.0”, 1.12µm

2 MP, f/2.4, (macro/dubinska)

Video: 1080p@30fps

Prednja: 16 MP, f/2.4, (širokougaona), 1.0µm

Baterija Li-Po 5.000 mAh, brzo punjenje 30 W,
Konekcije WiFi, bluetooth, GPS, NFC, USB-C, senzor otiska prsta bočnom tasterunu, stereo zvučnici
Zvučnici Stereo
OS Android 12
Dimenzije 161.8 x 73.8 x 8.5 mm
Masa 184 g
Boje Mineral Grey, Satin Silver, Rose Gold