Koliko će koštati i šta je sve od dokumentacije potrebno za registraciju električnih trotineta u Beogradu?

Prema nekim procenama u Srbiji trenutno ima oko 250.000 električnih trotineta, a sa lepšim vremenom sve više i više ćemo ih viđati po ulicama. Kao što je poznato nedavno je donesena regulativa da svi vlasnici električnih trotineta moraju da ih registruju kao prevozna sredstva, odnosno moraju da podnesu zahtev Agenciji za bezbednost saobraćaja za izdavanje registracione nalepnice. Prijava za registracije počinje 5. aprila i traje do 15. juna ove godine.

Koliko je trenutno poznato od dokumentacije za registraciju biće potrebna lična dokumenta (lična karta), kao i podaci o trotinetu koji posedujete, odnosno tačan brend i oznaka modela trotineta,  snaga elektromotora, masa trotineta i maksimalna brzina koju trotinet može da razvije.

Pored toga potrebno je popuniti i potpisati poseban formular za registraciju električnog trotineta i dostaviti  dokaz o uplaćenoj naknadi na ime izdavanja registracije (naplepnice). Navedenu dokumentaciju možete već sada, unapred pripremiti, a koliko će to sve koštati za sada NIJE poznato!

Update 09.04.2024.Objavljene cene za registraciju električnih trotineta!

Update 11.04.2024. – Detaljno uputstvo za registraciju električnih trotineta!

Pročitajte i tekst:  Isprobajte najnoviji model bluetooth slušalica - Honor Magic Earbuds