Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, imenovala novog direktora marketinga

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je danas imenovanje Stephena Taylora na mesto direktora marketinga. Stephen ima gotovo 30 godina radnog iskustva u oblasti prodaje i marketinga koje je stekao radeći za svetski poznate brendove kao što su PayPal i Samsung. Stephen će u kompaniji HMD Global biti zadužen za sprovođenje marketinške strategije za ceo portfolio Nokia telefona i direktno će odgovarati izvršnom direktoru Florianu Seicheu.

Stephen Taylor, direktor marketinga u kompaniji HMD Global izjavio je:

„Izuzetno sam počastvovan i radostan što se pridružujem timu kompanije HMD Global, domu Nokia telefona. Tokom ovih neobičnih vremena za sve nas, veoma sam srećan što sam okružen ovako posvećenim i strastvenim timom i što sam već imao priliku da svedočim odličnoj saradnji u ovoj neobičnoj situaciji. Jedva čekam da nastavim ovo uzbudljivo putovanje na kome se nalaze Nokia telefoni, dok težimo tome da ih učinimo najvoljenjim mobilnim uređajima na svetu.“

Florian Seiche, izvršni direktor u kompaniji HMD Global izjavio je:

„Dok smo kontinuirano fokusirani na marketinšku strategiju na digitalnim kanalima pre ostalih, od ključnog značaja je da privučemo i zadržimo talentovane ljude koji su spremni da unapređuju naše poslovanje u budućnosti. Verujem da će nam Stephenovo bogato iskustvo, liderske veštine i kolaborativni pristup pomoći, ne samo da sprovedemo uticajnije kampanje, već i da proširimo našu zajednicu i uticaj na društvenim mrežama.

Pročitajte i tekst:  Novi HONOR pametni sat kome baterija traje i do 14 dana rada dostupan u Srbiji

Nokia telefoni se temelje na kvalitetnom dizajnu i poverenju zahvaljujući našoj posvećenosti bezbednosti i obećanju da ćemo obezbediti redovna ažuriranja za čitav naš portfolio pametnih telefona. Ključno je da talentovani ljudi koji dolaze u HMD Global porodicu dele sa nama našu kolektivnu ambiciju da stvaramo iskustva koja vremenom postaju sve bolja. Radujem se našoj zajedničkoj saradnji i budućim poduhvatima.”

Pre stupanja na ovu poziciju, Stephen je bio direktor marketinga za Evropu, Bliski istok i Afriku u kompaniji PayPal, gde je doveo do potpunog preokreta digitalnih marketinških mogućnosti kompanije. U njegovoj prethodnoj ulozi direktora marketinga za Evropu u kompaniji Samsung Electronics, njegova posvećenost kvalitetnoj usluzi i stručnost u upravljanju odnosima sa klijentima, društvenim mrežama i direktnoj e-trgovini, pomogla je u uspešnom transformisanju brenda. Stephen je svoju karijeru započeo radeći za poznate brendove kao što su Gillette i Procter & Gamble.

Stephen se priključuje kompaniji HMD Global nakon najave tri nova Nokia pametna telefona, uključujući prvi 5G Nokia pametni telefon – Nokia 8.3 5G, novog člana porodice originalnih modela – Nokia 5310, i potpuno nove roming usluge, HMD Connect, koja omogućuje korisnicima da ostanu povezani sa stvarima koje su im zaista važne.