Motorola g31 recenzija – Još jedan sjajan telefon iz Motorole sa OLED ekranom i niskom cenom

Motorola g31 na najbolji način nastavlja putovanje koje je Motorola započela prošle godine, nudeći visokokvalitetne telefone po niskoj ceni. Zapravo, Motorola g31 savršeno se uklapa u kompanijinu novu formulu, jer je u pitanju veoma pristupačan telefon koji pruža mnogo više od onoga šta drugi nude i šta biste očekivali za tu cenu.

Motorola g31 dolazi sa odličnim OLED ekranom dijagonale 6.4 inča, rezolucije 1080×2400 piksela. Odluka Motorole da jedan budžetni uređaj opremi OLED ekranom je za svaku pohvalu, jer u poređenju sa LCD opcijama prisutnim u većini telefona u ovom cenovnom rangu, OLED displej zaista pravi veliku razliku kada su boje i osvetljenje u pitanju.

Kada pogledamo ostatak telefona, tu nema mnogo iznenađenja. Možemo da kažemo da Motorola g31 svojim izgledom ne odskače previše od konkurencije, ali i da vam neće postati dosadan ili monoton nakon određenog vremenskog perioda. Svi tasteri na kućištu smešteni su kao i na drugim Motorola telefonima, dugme za uključivanje sa čitačem otiska prstiju postavljeno je uz desnu ivicu, zajedno sa tasterima za podešavanje jačine zvuka, a tu je i poseban taster za aktivaciju Google asistenta. Na vrhu se nalazi 3.5 mm konektor za slušalice, koji će mnogi korisnici znati da cene, dok je na dnu smešten USB-C port.

Kada pogledamo zadnju stranu, kućište za kamere je prilično lepo izvedeno, i ne deluje nezgrapno ili napadno. Unutar kućišta smeštene su tri kamere: 50 MP glavni širokougaoni senzor + 8 MP ultraširoki objektiv, a tu je i 2 MP macro kamera za sve fine detalje koje želite da zabeležite izbliza. Kvalitet fotografija svakako ne može da se meri sa onim šta isporučuju nekoliko puta skuplji modeli, ali daleko od toga da g31 ne pravi interesantne i upečatljive fotografije. Uostalom, one donose dovoljno oštrine i prilično realne boje – što uopšte nije loše za telefon ove cene.

Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: Motorola predstavlja dva nova uređaja - Neverovatne performanse po sjajnoj ceni!

Kada su specifikacije u pitanju, Motorola g31 opremljena je MediaTek Helio G85 procesorom, uparenim sa 4 GB radne memorije i 64 GB interne, a tu je i microSD slot, ako je potrebno da dodate još prostora za skladištenje.

A kada sa papira pređemo ipak u stvarni život, sve ovo dovoljno je da telefon izađe na kraj sa svim zadacima koje pred njega stavite, bez ikakvih zastoja ili seckanja. Naravno, zahtevnije igre mogu predstavljati mali izazov, ali će Motorola g31 dati sve od sebe da zadrži pristojan framerate i spreči usporavanje.

Zahvaljujući Motorolinoj filozofiji koja podrazumeva upotrebu gotovo čistog Androida bez dodavanja nepotrebnih aplikacija i skinova koji troše dragocene resurse, svaka radnja na ovom telefonu činiće vam se bržom i fluidnijom u poređenju sa konkurentskim telefonima, jer ćete na raspolaganju imati rasterećeniji procesor i više neiskorišćenog RAM-a za multitasking. Sve ovo zaokružuje prilično velika baterija kapaciteta 5.000 mAh koja se stara da u toku dana, uz normalno, pa čak i malo intenzivnije korišćenje, ni u jednom trenutku ne pomislite da ćete morati da posegnete za punjačem.

Sve u svemu, dugotrajna baterija, odličan OLED ekran, sposobne kamere, više nego solidne performanse i odlična cena, aduti su koji bi trebalo da zainteresuju svakog potencijalnog kupca u Srbiji. A sudeći po onome što smo imali prilike da vidimo, Motorola g31 se bez ikakvih problema nalazi u samom vrhu liste najboljih telefona sa pristupačnom cenom.

Pročitajte i tekst:  Motorola telefon sa najmoćnijom baterijom do sada stiže u Srbiju - Motorola g9 power

Cena: 24.999 rsd.

Kontakt: Motorola Srbija

Specifikacije:

Ekran 6.4“, AMOLED, 1.080 x 2400 piksela, 60 Hz, Full HD+
Memorija 4 GB RAM, 64 GB storidž, proširivo putem microSD kartice
Čipset MediaTek Helio G85 (12 nm)
CPU Osmojezgarni (2 x 2,0 GHz Cortex-A75 & 6 x 1,8 GHz Corteh-A55)
GPU Mali-G52 MC2
SIM Hibridni Dual SIM (nano SIM)
Kamere Zadnje: 50 MP, f/1,8, (široka), 0.64µm, PDAF; 8 MP, f/2,2, 118˚ (ultraširoka), 1/4.0″, 1.12µm; 2 MP, f/2,4, (senzor dubine);
Video: 1080p@30/120fps;Prednja: 13 MP, f/2,2, (široka), 1,12µm;
Video: 1080p@30fps
Baterija Li-Po, 5.000 mAh
Konekcije Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GPS, NFC, USB-C, 3.5 mm
Ostalo FM Radio
Dimenzije 161.9 x 73.9 x 8.6 mm
Masa 181 g
Boje Baby Blue, Mineral Gray