Motorola G6 Play je dobila adekvatnu zamenu – Motorolu G8 power lite

Motorola moto G6 Play je predstavljena u aprilu 2018. godine, i sada je napokon došao trenutak kada su vlasnici ovog modela dobili adekvatnu zamenu. U pitanju je model moto G8 power lite.

Brojne statistike pokazuju da većina korisnika menja svoj stari telefon za novi nakon 2 godine korišćenja, i zato je Motorola odlučila da svim vlasnicima moto G6 Play modela pruži odličnu zamenu.

Ako planirate da zamenite svoj stari telefon, moto G8 power lite nameće se kao naslednik G6 Play modela.

Baš kao što je to bio slučaj sa modelom G6 Play, i moto G8 Power donosi brojna unapređenja specifikacija koja će se svideti korisnicima koji traže zamenu za svoj stari telefon – pritom ne žrtvujući kvalitet nauštrb finansija korisnika.

Prvo veliko unapređenje jeste znatno veći displej koji je sa 5.7 inča porastao na 6.5 inča i doneo veću rezoluciju od 1.600×720 piksela.

Druga velika promena smeštena je iza ekrana i odnosi se na procesor koji je sada osmojezgarni MediaTek Helio P35 koji menja stari sa samo četiri jezgra i donosi znatno veću brzinu.

Kako bi svaka aplikacija radila savršeno, moto G8 power lite donosi 4GB LPDDR4 RAM-a koji je uparen sa 64GB prostora za skladištenje vaših omiljenih filmova, serija, muzika i fotografija. U slučaju da vam ovo nije dovoljno, tu je i mogućnost proširenja interne memorije na 256GB uz pomoć microSD kartice.

Pročitajte i tekst:  Predstavljen Tesla Smartphone 9.1 Lite

Svi zaljubljenici u fotografiju biće prijatno obradovani novim kamera sistemom sa čak tri senzora. Tu je glavna 16MP kamera, ali i 2MP macro objektiv, kao i 2MP senzor za dubinu koji slikama daje dodatnu oštrinu i čuveni bokeh efekat. Promene je doživela i prednja kamera koja sada ima 8MP.

Sistem sa tri kamere osmišljen je tako da može da odgovori na sve vaše fotografske potrebe. Trostruki sistem kamera na moto G8 power lite telefonu može za zabeleži oštrije fotografije, zapanjujuće kadrove iz velike blizine i predivne portrete samo jednim pritiskom na dugme. Na raspolaganju vam je 16MP glavna kamera sa brzim fokusom koja u trenutku beleži svaki kadar koji želite da snimite, Macro Vision kamera kada baš želite da se približite objektu koji slikate, zapravo ona vam omogućava da se približite čak 4x bliže nego normalni objektiv, a možete i da se igrate sa dubinom polja prilikom slikanja za savršene portrete.

A kako biste maksimalno uživali u svim ovim performansama, stara se velika 5.000mAh baterija koja će vam bez problema omogućiti 3 dana korišćenja bez ikakve potrebe za dodatnim punjenjem.

Sada možete da strimujete muziku bez prekida u trajanju od 100 časova ili gledate najnovije serije i filmove 19 sati u kontinuitetu – moto g8 power lite svakome pruža samopouzdanje da u svakom trenutku može da obavi šta god poželi jer na raspolaganju uvek ima dovoljan procenat baterije, pogotovo onda kada vam je to najpotrebnije.

Pročitajte i tekst:  Da li ste znali da je baš ovaj proizvođač pametnih telefona broj jedan u Kini?

Korisnici koji brinu o bezbednosti svog telefona i podataka koji se u njemu nalaze, na raspolaganju imaju čitač otiska prstiju, a sam G8 power lite otporan je na prskanje vode.

Motorola je sa modelom G8 power lite definitivno uspela da pruži odličnu zamenu za sve koji imaju G6 Play smartfon i koji se spremaju na kupovinu novog telefona.