Najnovija verzija rešenja “Kaspersky VPN Secure Connection” obezbeđuje privatnost korisnika

Kompanija Kaspersky je najnovijim ažuriranjima za svoju premium verziju rešenja Kaspersky VPN Secure Connection unapredila mogućnosti zaštite podataka. Rešenje sada unapređuje privatnost korisnika blokiranjem svog saobraćaja sa uređaja ukoliko je VPN veza izgubljena. Nova verzija korisnicima takođe omogućuje pristup prethodno nepristupačnom onlajn sadržaju.

Prema nedavnom izveštaju kompanije Kaspersky, Odbrana digitalne privatnosti: podizanje lične zaštite na sledeći nivo, značajan broj ljudi rekao je da primenjuju dodatne mere za zaštitu privatnosti prilikom pretraživanja interneta. Dve petine (43%) to rade kako bi sakrili svoje podatke od sajber kriminalaca, a 37% želi da sačuva svoje podatke od veb-sajtova koje posećuju. Jedan od najboljih načina za zaštitu onlajn privatnosti i skrivanje ličnih informacija od radoznalih očiju jeste instaliranje bezbednosnog rešenja kao što je VPN, i izveštaj pokazuje da ih već 40% korisnika interneta koristi.

Ipak, osiguravanje toga da bezbednosno rešenje čuva privatnost korisnika zavisi od raznih eksternih faktora. Na primer, ukoliko je internet veza korisnika nestabilna, VPN veza se može izgubiti na određeni vremenski period, i bez preduzimanja pravih mera predostrožnosti, korisnik čak neće ni primetiti da je do toga došlo.

Kako ne bi došlo do slučajnog kompromitovanja onlajn privatnosti korisnika i kako bi se sprečio gubitak podataka u takvoj situaciji, Kaspersky VPN Secure Connection rešenje predstavlja ‘Kill Switch’ opciju.

Nova opcija pruža dodatni sloj zaštite dok korisnici pretražuju internet putem VPN-a. Ona eliminiše bilo koji rizik za podatke tako što uređaju automatski blokira pristup internetu sve dok se VPN veza ne povrati. Svrha ovoga je sprečavanje curenja poverljivih podataka putem nesigurne mrežne veze. Nakon aktivacije ove opcije, korisnici ne moraju da brinu o mogućnosti da će treće strane imati pristup detaljima koji se tiču njihovih aktivnosti na internetu.

Pročitajte i tekst:  Panasonic pomera granice TV-a na sajmu IFA 2019 u Berlinu

Nova verzija rešenja takođe pruža mogućnost pristupa sadržaju koji je prethodno usled geo-restrikcija koje su razni veb-sajtovi postavili bio nepristupačan. Danas mnogi onlajn servisi znaju gde se korisnik nalazi zbog IP adrese, i ovo korisnicima može da onemogućuje pristup bitnim vestima ili informacijama na internetu.

Primera radi, možda ne možete da uštedite novac dok kupujete onlajn ili rezervišete karte, ili da pristupite određenim servisima za strimovanje video snimaka u vašoj regiji, koji uglavnom imaju sadržaj koji je dostupan samo u određenim zemljama. Za fanove servisa za strimovanje kao što je Netflix, bezgranična funkcionalnost VPN-a znači da sada mogu da gledaju globalni sadržaj za zabavu iz regiona nevezanih za njihovu lokaciju. Rešenje krije detalje veze od veb-sajtova koji mogu da prate lokaciju korisnika, zahvaljujući čemu oni mogu da uživaju privatan i bezbedan pristup svojim omiljenim veb-sajtovima.

“Bezbedno i privatno pretraživanje interneta i dalje je izazov za mnoge korisnike, s obzirom na rastući broj onlajn servisa koji se zanimaju za naše digitalne živote, onlajn aktivnost i lične informacije. Zato mnogi korisnici koriste VPN kako bi zaštitili svoje lične podatke prilikom pretraživanja interneta. Zahvaljujući novim karakteristikama premium verzije Kaspersky VPN Secure Connection rešenja, sada je smanjen rizik od mogućnosti da treće strane imaju pristup i dele vaše podatke. Osim toga, rešenje razvija mogućnosti za interakciju sa različitim veb-sajtovima širom sveta. Na primer, ukoliko se nalazite van svoje zemlje, i vaš omiljeni sadržaj vam je nedostupan, naš VPN vam pomaže da uživate u servisu u potpunosti,” komentariše Marina Titova, direktorka odeljenja za potrošački marketing u kompaniji Kaspersky.

Nova verzija Kaspersky VPN Secure Connection rešenja dostupna je na PC, Mac, Android i iOS uređajima. Rešenje je dostupno u besplatnoj i premium verziji. Sve gore pomenute nove karakteristike dostupne su samo u premium verziji.

Pročitajte i tekst:  Tumblr dobio novog vlasnika

Korisnici mogu saznati više o novoj verziji Kaspersky VPN Secure Connection rešenja, kao i preuzeti besplatnu verziju ili kupiti proširenu, ovde.