Ikea Symfonisk Bookshelf – raspevana polica

Ikea je postala poznata zahvaljujući funkcionalnom nameštaju. Izgleda da taj oprobani recept sada (uspešno) pokušavaju da prošire i na druga polja, a dokaz za to je njihova Symfonisk serija zvučnika. Ovog puta testirali smo Ikea Symfonisk Bookshelf zvučnik, neobičan Wi-Fi zvučnik koji je napravljen u saradnji sa Sonos-om. U pitanju je jednostavan, višenamenski bežični zvučnik koji donosi Sonos kvalitet, ali po ceni koja je skoro duplo niža od zvučnika brendiranih njihovim imenom.

Bookshelf zvuči gotovo identično kao Ikea Symfonisk Table Lamp, zvučnik-lampu koju smo takođe testirali i predstavili na našim stranicama. Bookshelf, kao i lampa, može da se koristi samostalno, da se upari u stereo sistem sa još jednim istim zvučnikom, ili da bude deo nekog Sonos surround sistema.

Zvučnik je neobično dizajniran. Izdužen je i relativno „pljosnat“. Može da se drži uspravno, položeno, ili da se uz pomoć odgovarajućeg nosača (koji se posebno dokupljuje) postavi na zid – tada može da posluži i kao polica nosivosti do 3kg. Povezivanje na mrežu moguće je bežičnim putem ili putem LAN kabla.

Kontrola se obavlja preko Sonos aplikacije, ali je moguće i povezivanje putem aplikacija drugih proizvođača, kao što je Spotify Connect. Direktna kontrola putem glasovnih asistenata nije moguća, jer ovaj zvučnik nema mikrofon.

Čak i u single varijanti, Ikea Symfonisk Bookshelf zvuči veoma dobro. Stereo varijanta (dva zvučnika) naravno dodaju novu dimenziju zvuku, ali i samostalno zvuči mnogo bolje od mnogih jeftinijih zvučnih sistema. U odnosu na ostale standardne Sonos zvučnike, Bookshelf zvuče gotovo isto, po skoro duplo nižoj ceni. Zato ovaj zvučnik, kao uostalom i većina stvari koju prodaje Ikea, nudi odličan odnos cene i kvaliteta.

Pročitajte i tekst:  LG pruža uzbudljiv zvučni doživljaj zahvaljujući proširenom asortimanu XBOOM proizvoda

Cena: 12.999 din.

Kontakt: Ikea