Netflix olakšava prekid pretplate

Netflix je rešio da svojim korisnicima olakša prekid pretplate novim automatizovanim sistemom koji će ih pitati da li žele da nastave plaćanje nakon određenog perioda neaktivnosti. Kompanija je počela da od 18. maja kontaktira korisnike koji dve godine nisu pristupali servisu, ili nakon godinu dana posle inicijalnog registrovanja (za nove korisnike), sa upitom da li žele da nastave sa plaćanjem pretplate. Ukoliko se korisnici izjasne negativno, pretplata će biti ukinuta nakon sledećeg ciklusa plaćanja. Gašenje pretplate će započeti 1. juna.

Pored toga, za korisnike koji su ugasili pretplatu, narednih 10 meseci će se čuvati svi podaci (profili, detalji naloga, interesovanja…), u slučaju da se korisnik predomisli i ponovo pretplati na servis. Trenutna situacija je takva da korisnici moraju ručno da zatraže prekid pretplate, što su mnogi zaboravljali da urade i novac im je redovno skidan sa računa.

Iako ovo izgleda kao da sami sebi ukidaju profit, broj korisnika koji se uklapaju u ovaj profil je veoma mali (oko pola miliona korisnika, u odnosu na ukupan broj odd 183 miliona pretplatnika).

Pročitajte i tekst:  BenQ MU706 projektor - visoka klasa!