Novi korak prema održivosti – Philips Monitors prema sertifikatu TCO, generacije 9

MMD, vodeći stručnjak za monitore i licencni partner za Philipsove monitore, u decembru je pribavio TCO srtifikat generacije 9 za svoj asortiman visoko održivih proizvoda. Kao jedan od prvih proizvođača koji je dobio ovaj sertifikat, Philips Monitors ima rekordan broj od čak 64 sertifikovana monitora na tržištu. U poređenju s prethodnim generacijama, TCO sertifikat generacije 9 zadovoljava strože i sveobuhvatnije kriterijume u širem opsegu, i to tokom životnog ciklusa proizvoda, i omogućava kritičke sledeće korake za razvoj održivih IT proizvoda.

Mnogo više od ekološke marke

Sertifikat TCO, vodeći svetski sertifikat održivosti za IT proizvode, otkriva probleme i osigurava da industrija poduzima održivije korake u svom poslovanju. TCO uključuje sveobuhvatan sistem ažuriranih kriterijuma, nezavisnu proveru i struktuisani sistem za kontinuirano poboljšanje kako bi podstakao stvarne i trajne promene. Više informacija možete pronaći na njihovoj web stranici.

Kompleksniji kriterijumi odgovornosti za društvo i okolinu

Kako bi bili podobni za TCO sertifikat generacije 9, proizvodi moraju zadovoljiti još strože kriterijume iz najnovije sertifikacije u nekoliko različitih kategorija, balansirajući performanse proizvoda s energetskom efikasnošću. Više od 40 novih pokazatelja uspešnosti održivosti prikupljaju i verifikuju nezavisni stručnjaci u industriji.

Podizanje svesti o održivosti s vremenom se može samo više naglašavati, kako za proizvođače tako i za potrošače. S jedne strane, TCO sertifikovanje odličan je način da robne marke i brendove na vrhu liste svojih prioriteta drže upravo odgovornost za okolinu i društvo. S druge strane, daje mogućnost odabiru proizvoda s oznakom TCO sertifikata onim potrošačima koji svesno ulažu napore u brigu o okolini.

Pročitajte i tekst:  Philips predstavlja 2 nova monitora s USB-C priključkom i Windows Hello opcijom

Održivost na sledećem nivou

Philips Monitors prihvatio je pristup s održivošću kao glavnom smernicom i krajnjim ciljem tokom celog proizvodnog ciklusa. Kao što garantuje TCO certifikat generacije 9, Philipsovi monitori se proizvode odgovorno s obzirom na okolinu i sigurnost, a imaju i niz inovativnih i ekološki prihvatljivih tehnologija koje štede energiju pa se proizvode u lancu snabdevanja  gde su održivost i etički problemi prioritet.

Na primer, dve bitne “zelene” karakteristike Philipsovih monitora ugrađene su u većinu njihovih proizvoda. PowerSensor štedi do 70% energije, smanjujući osvetljenje monitora kada je korisnik odsutan. LightSensor prilagođava osvetljenje monitora prema ambijentu. Modeli Philips 242B1G i Philips 272B1G dva su energetski najefikasnija monitora na svetu, pružajući nov nivo uštede energije bez ugrožavanja produktivnosti.

Snaga uzvraćanja usluga

Philips Monitors aktivno radi na transparentnom i etičkom procesu. Osim podizanja svesti i pomaganja korisnicima da smanje potrošnju energije i donose održive odluke, Philipsovi monitori aktivno doprinose SDG-ima na koje možemo ostvariti najveći uticaj, a koji se mogu pronaći ovde.