PHILIPS monitori predstavljeni na sajmu IFA 2019 u Berlinu

Artem Khomenko – Senior Product/business Manager, MMD Monitors & Displays

Kompanija PHILIPS je na sajmu IFA 2019 u Berlinu tradicionalno izložila široku paletu svojih proizvoda u hali br. 22 berlinskog sajma. Nas je ovog puta prvenstveno zanimalo šta je trenutno aktuelno kada su u pitanju Philips monitori.

Ove godine Philips se opredelio da predstavi čitav niz monitora, različitih veličina,  karakteristika i dizajna, tako da mogu da zadovolje kako lične, tako i poslovne potrebe korisnika. Vodili su računa ne samo o boljim performansama slike, već i o većoj privatnosti, mogućnošću povezivanja sa drugim uređajima, većim kreativnim opsegom, igranjem na visokom nivou, ali i o svim potrebnim ekološkim standardima.

Tokom sajma imali smo mogućnost da porazgovaramo sa g. Artem Komenkom, product menadžerom za Philips monitore, koji je tom prilikom izjavio:

“Jedan od najvažnijih proizvoda za 2019. godinu kada su Philips monitori u pitanju biće Momentum Line serija monitora  druge generacije, dizajnirane prvenstveno za konzole za igru. U ondosu na prvu generaciju sada su napravljene razne promene bazirane na povratim informacijama postojećih korisnika, novinara i analitičara i na taj način je unapređeno sve što je bilo potrebno za ovu klasu monitora. U skladu sa time, predstavili smo naš novi flegšip model, koji ima dijagonalu od 55 inča, što se ispostavilo da je najkomfornija veličina ekrana za igranje na konzolama. U pitanju je 4K rezolucija ekrana sa osvežavanjem 120 Hz, zatim HDR1000, frameless dizajn, ali i novi integrisani visoko kvalitetni B&W soundbar. Sve u svemu jedinstveno rešenje u potpunosti prilagođeno za potrebe igranja na konzolama.

Pročitajte i tekst:  Viber uveo Poslovni inboks i Komercijalne naloge kako bi unapredio korisničko iskustvo i povećao prisustvo brendova na platformi

U poređenju sa televizorima, ovde je bolja i brzina i odaziv panela, a od dodatnih stvari tu su još i Freesync, Smart Response Time i Low Input Lag, koji je manji od 4ms, što znači da je to u proseku 2 do 3 puta brže od bilo kog televizora trenutno dostupnog na tržištu. Sa ovim proizvodom rešili smo gotovo sve probleme koje su do sada imali korisnici igračkih konzola upotrebljavajući neki od televizora. Ovaj monitor će globalno na tržištu biti dostupan tokom marta meseca 2020. godine. Pored ovog premijum modela, u ponudi će biti i manji monitor dijagonale 32 inča, koji će imati slične karakteristike kao i pomenuti model, a glavna razlika će biti HDR600 umesto HDR1000, kao i integrisani DTS 2.1 zvučnici umesto soundbara. Planirana cena za evropsko tržište za premijum model 558M8R od 55 inča je 1399 eur, a za model 328M8R od 32 inča je 599 eur.

Takođe, svi modeli iz Philips Momentum serije će na pozadini monitora imati integrisano specijalno LED osvetljenje, tako da se svetlost u skladu sa trenutnim bojama na monitoru, emituje na zid iza monitora što još više doprinosi atraktivnosti  tokom igranja igara na konzolama. Dakle, radi se o tehnologiji sličnoj  onoj koju poseduju Ambilight televizori.

Kada su u pitanju monitori za poslovne potrebe skrenuo bih pažnju na novu verziju “Green” monitora. Ovde, na sajmu u Berlinu predstavili smo model dijagonale 27 inča, model sa oznakom 272B1G, koji je posebno ekološki prihvatljiv, izgrađen je od 85% reciklirane plastike, 100% bez žive, a korisnicima nudi najmanju potrošnju energije zahvaljujući tehnologijama za uštedu energije kao što su PowerSensor, LightSensor i Zero Power Switch. Sve u svemu to će definitivno biti proizvod za koji mogu da kažem da u celokupnoj industriji monitora – najviše zadovoljava ekološke standarde!

Pročitajte i tekst:  Decenija COMING cloud-a – 16. COMING IT konferencija

Ipak, možda naznačajnije za poslovne korisnike su i dalje Philips monitori sa integrisanim kompletnim Docking Station sistemom. Ovogodišnji modeli uključuju karakteristike za još bolju povezivost, kao što su USB 3.1, USB-C priključak, USB-A priključivanje uz DisplayLink i DC-out, a tu je i Windows Hello pop-up web kamera.

Sledeća veoma važna stvar za Philips su zakrivljeni monitori. Najviše pažnje posetioca sajma izazvao je  ultra široki, odnosno Super Wide model 439P9H, sa ekranom dijagonale 43,4 inča bez okvira. I ovaj model poseduje USB-C priključak i Pop-up Windows Hello web kameru, a namenjen je prvenstveno poslovnim korisnicima iz finansijskog, berzanskog, bankarskog ili srodnih B2B sektora.

Pored toga prezentovali smo i novu generaciju Touch Screen monitora različitih dimenzija. U pitanju su naravno profesionalni monitori koji imaju na raspolaganju sve potrebne konektore i koji koriste snagu Touch Screen tehnologije, a ujedno podržavaju naprednu IP54 zaštitu od vode i prašine.

Za kraj bih još pomenuo i nove Philips Privacy monitore. Ovo je nešto potpuno novo na tržištu i mogu reći da je Philips jedan od prvih brendova koji će ponuditi ovakve monitore. Ovi monitori u samom panelu poseduju integrisanu specijalnu tehnologju koja vam omogućava da smanjite maksimalni ugao gledanja, a sve to radi zaštite svoje privatnosti. Tako ulazite u tzv. “privatni mod” namenjen krajnjim korisnicima koji rade sa poverljivim podacima, a stacionirani su recimo u danas popularnim Open Space poslovnim prostorijama ili sl. Pored toga idealni su i za poslovne korisnike u državnim, vojnim ili finansijskim institicijama.”

Pročitajte i tekst:  Spotify od danas dostupan u Srbiji

Sve u svemu Philips je ove godine na sajmu IFA 2019 kada su monitori u pitanju, predstavio  široku paletu proizvoda i za profesionalne i za kućne korisnike, pa svako može odabrati šta mu najviše odgovara. A kada je Srbija u pitanju neki od ovih novih Philips monitora su već dostupni, neki će biti dostupni do kraja ove godine ili najkasnije tokom prvog kvartala naredne godine.