Predstavljamo 4 modela kvalitetnih gaming slušalica za sve prilike

Pored brzog procesora, kvalitetne grafičke karte, dobre tastature i miša, danas neizostavan deo gaming opreme čine i gaming slušalice. Testirali smo četiri modela slušalica koje su prvenstveno namenjene za tu svrhu, ali mogu da posluže i kao kvalitetan dodatak u poslovnom okruženju.

Philips TAGH401

Philips TAGH401 su lagane, pomalo neobično dizajnirane, profesionalne gaming slušalice sa mikrofonom. Zahvaljujući Dirac HD/3D zvuku obezbeđuju odličan surround audio kvalitet, sa preciznim pozicioniranjem izvora zvuka. Mekani jastučići obezbeđuju optimalno naleganje na uši, a materijal koji ih prekriva, kao i sam dizajn, efektivno sprečavaju zagrevanje, pa su pogodne i za dugotrajnu upotrebu. S obzirom da su u pitanju gaming slušalice, neizostavni su i atraktivni svetlosni efekti.

Slušalice imaju 40 mm neodymium drajvere koji pokrivaju ceo čujni opseg, a maksimalna snaga im je 20 mW. Dizajn kućišta je napravljen tako da je akustički zatvoren, pa zahvaljujući tome zvuk koji proizvode drajveri ostaju unutar njega. Rezultat je da korisnik slušalica može jasno da čuje i „najsitnije“ zvučne detalje.

Ugrađeni mikrofon je fleksibilan i usmeren, tako da su eliminisani spoljašnji šumovi prilikom komunikacije. Kontrola se obavlja preko „daljinskog upravljača“ postavljenog na USB kablu, koji slušalice povezuje sa računarom.

Drajveri40 mm
TipNeodymium magnet
Snaga20 mW
Frekvencije20 Hz – 20KHz
Osetljivost102 dB
Impedansa32 Ohm
ZvukDirac HD/3D
MikrofonUsmereni
OsvetljenjeRGB
KonekcijaUSB 2.0
Baterija 
Masa250 g

AOC GH200

Pročitajte i tekst:  Hej šefe, koj’ ti je sajt? Izrada web sajta na klik!

AOC GH200 predstavljaju jeftinu varijantu gaming slušalica. To ne znači da su loše – naprotiv, pokazale su se veoma dobro. Ali s obzirom da u istoj seriji postoje i skuplji modeli, proizvođač je morao da na ovom modelu načini neke kompromise. Jedan od njih je da se radi o stereo slušalicama. Skuplji modeli u sebi imaju ugrađenu neku od tehnologija za pretvaranje stereo u virtuelni surround zvuk, što kod GH200 modela ne postoji.

Same slušalice su veoma kvalitetno izrađene, sa mekanim i velikim jastučićima od memorijske pene, koji obezbeđuju dugotrajno nošenje bez ikakvih nelagodnosti. Slušalice poseduju i odvojivi mikrofon, koji možete ukloniti ukoliko vam nije potreban. Na (dugačkom) kablu postavljen je „daljinski upravljač „ za kontrolu slušalica, a na njegovom kraju se nalazi 3.5 mm konektor. To znači da ove slušalice možete da povežete, kako sa računarom, tako i sa PlayStation, Xbox i Nintendo konzolama, ili sa nekim od starijih mobilnih telefona.

U slušalice su ugrađeni 50 mm drajveri, sa odličnim, čistim i jakim zvukom, kao i dobrim basom, koji obezbeđuju živopisnu audio podlogu prilikom gaming sesija.

Drajveri50 mm
TipNeodymium magnet
Snaga50 mW
Frekvencije20 Hz – 20KHz
Osetljivost100 +/-3 dB
Impedansa32 Ohm
ZvukStereo
OsvetljenjeNema
MikrofonVišedirekcioni, odvojivi, 100 Hz – 10 KHz
Konekcija3.5 mm
BaterijaNema
Masa326 g

AOC GH300

Pročitajte i tekst:  Kako poboljšati ergonomiju prilikom rada na računaru

Ako smatrate da vam stereo zvuk nije dovoljan, na raspolaganju su vam AOC GH300 gaming slušalice. One suštinski predstavljaju funkcionalno nadograđenu varijantu AOC GH200 slušalica. Što se tiče dizajna, on je praktično identičan kao na prethodnom modelu, uz jedno malo unapređenje – RGB osvetljenje koje ima četiri moda rada.

Sa funkcionalne strane, praktično jedina razlika je u tome što AOC GH300 poseduje virtuelni surround (7.1) zvuk koji u pojedinim igrama olakšava lociranje izvora zvuka. Takođe, ove slušalice umesto 3.5 mm, imaju USB priključak.

Drajveri50 mm
TipNeodymium magnet
Snaga50 mW
Frekvencije20 Hz – 20KHz
Osetljivost100 +/-3 dB
Impedansa32 Ohm
Zvuk7.1 virtuelni surround
OsvetljenjeRGB
MikrofonVišedirekcioni, odvojivi, 100 Hz – 10 KHz
Konekcija3.5 mm
BaterijaNema
Masa363 g

AOC GH401

Ako je AOC GH300 unapređeni AOC GH200, onda AOC GH401, predstavlja unapređene AOC GH300 slušalice. Sa dizajnerske strane, ovaj model izgleda gotovo identično kao prethodna dva modela, a pogotovo kao AOC GH300. Razlika je samo u načinu povezivanja, jer su AOC GH401 bežične slušalice. Za povezivanje bežičnim putem koristi se frekvencija od 2.4 GHz, a pošto poseduje sopstveni USB predajnik, možete da ga povežete sa bilo kojim izvorom zvuka koji ima USB konektor (recimo sa TV-om). Baterija omogućava do 17 časova reprodukcije, a punjenje se obavlja putem micro USB kabla.

Pročitajte i tekst:  HONOR kampanja koja odaje priznanje onima koji su uvek uz nas: NEVIDLJIVI HEROJI NOSE CRVENU BOJU

Pored toga, AOC GH401 mogu da se upotrebljavaju i kao standardne „žične“ slušalice, jer postoji mogućnost povezivanja putem kabla sa 3.5 mm konektorom. Ove slušalice su, kao i AOC GH200 napravljene u klasičnoj stereo varijanti.

Drajveri50 mm
TipNeodymium magnet
Snaga50 mW
Frekvencije20 Hz – 20KHz
Osetljivost100 +/-3 dB
Impedansa32 Ohm
ZvukStereo
OsvetljenjeNema
MikrofonVišedirekcioni, odvojivi, 100 Hz – 10 KHz
KonekcijaBežična 2.4 GHz, 3.5 mm
Baterija17 h reprodukcije
Masa345 g