Prestanite da koristite ChatGPT – Ovo su mnogo bolje opcije!

Svi smo svesni činjenice da su u poslednjih nekoliko meseci teme vezane za veštačku inteligenciju stekle izuzetnu popularnost. O veštačkoj inteligenciji piše se ne samo u stručnim medijima koji se bave novim tehnologijama, nego i u dnevnim novinama, časopsima kolažnog tipa, pominje se u TV emisijama informativnog tipa, u jutarnjem programu, pa čak i u Reality Show programima.

Teme vezane za veštačku inteligenciju po popularnosti i brojnosti prestigle su do nedavno najpopularnije svetske teme vezane za Koronu i vojne akcije u Ukrajini. Ipak, često se dešava da o tome pričaju nedovoljno stručni ljudi za koje deluje da možda čak nisu ni koristili servise veštačke inteligencije na pravi način ili su eventualno isprobali najpopularniji servis za veštačku inteligenciju, a to je svakako ChatGPT.

ChatGPT je napredni jezički model razvijen od strane OpenAI-a. On je dizajniran za komunikaciju i interakciju s korisnicima putem teksta, simulirajući prirodni jezik. ChatGPT ima sposobnost razumevanja pitanja i pružanja odgovora, kao i generiranje relevantnih i kreativnih rečenica. Koristi se u različitim aplikacijama kao što su podrška korisnicima, generisanje teksta, razmena informacija, itd.

Ali kao što mu samo ime kaže, to je samo jezički modul i može se uspešno koristiti za pisanje tekstova, generisanje programerskog coda i svega ostalog što ima veze sa tekstom. Za sve ostale oblasti (matematika, grafika, animacija, muzika…) koriste se drugi, za to specijalizovani servisi.

U nastavku su navedeni samo neki od njih, trenutno manje popularni od ChatGPT, ali možda čak i funkcionalniji, pa isprobajte sami:

Pročitajte i tekst:  LG na IFA sajmu predstavio viziju budućnosti zasnovanu na veštačkoj inteligenciji

Colossyan.com – Kreira video klipove od zadatog teksta

Youchat – Odgovara na razna pitanja

Craiyon.com – Kreira AI slike

Mixo – Kreira web sajtove

Copy.ai – Piše kreativne tekstove

Nastaviće se…

Izvor: Servis laptop računara – ZDE Servis