Isprobali smo Motorolu g22 – Najbolje specifikacije za najmanje novca

Kada dođe vreme za kupovinu novog telefona, mnogi se odlučuju za smartfon koji nudi najviše za najmanje novca – a upravo to je sfera u kojoj se Motorola već godinama ističe svojom „g“ serijom telefona. To se posebno odnosi na model g22 koji donosi maksimalnu vrednost po izuzetno niskoj ceni.

Motorola g22 donosi elegantan dizajn, 50MP sistem sa 4 kamere i 6.5-inčni displej sa osvežavanjem ekrana od 90Hz, što je više nego dovoljno da se izdvoji kao odlična kupovina.

Bez obzira na nisku cenu, Motorola g22 opremljena je kvalitetnim 90Hz LCD displejom naspram većine konkurentskih modela sa nižim osvežavanjem od 60Hz. Veća brzina osvežavanja ekrana donosi i veću fluidnost prilikom korišćenja aplikacija, igranja igrica i surfovanja internetom – i to zaista pravi razliku, dok su boje dovoljno živopisne a slika veoma oštra.

Sa zadnje strane smeštene su 4 kamere. Zahvaljujući većoj osetljivosti glavnog 50MP senzora, Motorola g22 pravi solidne fotografije u svim svetlosnim uslovima, a tu su još i ultra-široki objektiv, dubinski senzor i Macro Vision kamera. Drugim rečima, telefon je spreman da izađe u susret svakoj vašoj želji, bilo da je u pitanju pravljenje fotografija čak i po noći, slikanje savršenog portreta ili beleženje najsitnijih detalja.

Sa prednje strane smeštena je 16MP selfi kamera koja omogućava slikanje veće okolne površine kako bi selfiji izgledali bolje, što je takođe lep i praktičan dodatak.

Pročitajte i tekst:  Motorola predstavila novi telefon - Motorola g22, evo kad stiže kod nas i po kojoj ceni

Unutrašnjost ovog telefona krije više nego sposoban MediaTek Helio G37 procesor uparen sa 4GB radne memorije, odnosno 64 ili 128GB interne memorije. Dobra stvar je i to što se interna memorije može dodatno proširiti korišćenjem microSD kartice. Drugim rečima, na raspolaganju ćete imati dovoljno snage za surfovanje internetom, korišćenje aplikacija i igranje (manje zahtevnih) igara, što je više nego dovoljno za većinu korisnika, ali i ovaj cenovni rang.

Ono po čemu se ovaj model dodatno izdvaja jeste i gotovo čista verzija Androida 12, i to je nešto što svakako treba spomenuti. Za razliku od većine drugih telefona, operativni sistem na modelu g22 nije preopterećen nepotrebnim i duplim aplikacijama koje najčešće samo zauzimaju memoriju i usporavaju telefon. Zahvaljujući tome, svi resursi koje imate na raspolaganju okrenuti su ka ispunjavanju vaših potreba i sama brzina telefona je povećana jer se procesor i RAM ne troše na nepotrebne stvari.

Pored svega navedenog, možda najjača strana ovog modela jeste njegova baterija kapaciteta 5.000mAh koja bez problema može da omogući dva dana korišćenja telefona.

Ipak, pored svih ovih navedenih tehničkih karakteristika, mnogim korisnicima će cena Motorole g22 biti najprivlačnija stvar, ali kada se ovaj model pogleda malo bliže, jasno je da je to samo jedna od mnogih stvari koje ima da ponudi korisnicima koji žele maksimalnu vrednost za svoj novac.

Pročitajte i tekst:  HONOR otvara ovogodišnji berlinski IFA sajam sa temom "Unfold Tomorrow"

Cena: 19.990 rsd

Kontakt: Motorola

Specifikacije:

Displej 6.5“, 720 x 1600 piksela, 20:9, IPS LCD, 90 HZ osvežavanje
Čipset Mediatek MT6765V/CB Helio G37 (12 nm)
CPU Octa-core (4×2.3 GHz Cortex-A53 & 4×1.8 GHz Cortex-A53)
GPU PowerVR GE8320
Memorija 4 GB RAM, 128 GB, proširivo putem microSDXC kartice
Kamere Zadnje: 50 MP, f/1.8, (wide), 0.64µm, PDAF; 8 MP, f/2.2, 118˚ (ultra-širok), 1/4.0”, 1.12µm; 2 MP, f/2.4, (macro); 2 MP, f/2.4, (dubinski)

Prednja:

16 MP, f/2.5, (wide), 1.0µm

Baterija Li-Po 5.000 mAh
Konektori USB-C, 3.5 mm, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, NFC
OS Android 12
Dimenzije 164 x 75 x 8.5 mm
Masa 185 g
Boje Pearl White, Iceberg Blue, Cosmic Black, Mint Green