Testirali smo HONOR Magic Watch 2 – Još pametniji pametni sat

Već smo navikli da nas HONOR obraduje izuzetno kvalitetnim proizvodima po cenama koje su znatno niže od konkurencije. Upravo takav slučaj je i sa HONOR Magic Watch 2 pametnim satom. HONOR Magic Watch 2 postoji u dve verzije – prečnika 42 i 46 mm, a mi smo testirali veću verziju ovog pametnog sata.

Moramo da kažemo da su HONOR (i Huawei) dobro proučili zahteve tržišta i što je još važnije, potrudili su se da ih ispoštuju. Zato smo dobili pametne satove koji su gotovo savršeni. HONOR Magic Watch 2 ima bateriju koja traje oko dve nedelje, solidan izbor ugrađenih modova, ali i mogućnost da se preko njega aktiviraju i obavljaju telefonski pozivi (što je bio jedan od najvećih nedostataka prethodne verzije).

To je sa sobom donelo i nekoliko hardverskih unapređenja. HONOR Magic Watch 2 poseduje zvučnik i mikrofon (samo verzija od 46 mm), pa se preko njega bez problema mogu obavljati hands-free razgovori. Ovo je veoma zgodno tokom vožnje ili kada se telefon nalazi u torbi. A ukoliko su sa satom povezane neke bluetooth slušalice, obezbediće se i privatnost tokom razgovora.

Model koji smo testirali je elegantna varijanta, sa kožnom narukvicom i metalik bojom kućišta, a postoji i crna, sportska varijanta. Kućište sata napravljeno je od izuzetno čvrste legure čelika koja je otporna na udarce i ogrebotine. Sat je takođe otporan i na vlagu i to do dubine od čak 50 metara. Veliki, kružni AMOLED ekran ima mogućnost da stalno bude uključen, što deluje veoma atraktivno, ali smanjuje dužinu trajanja baterije za polovinu. Čak i u toj varijanti, ovaj pametni sad moraćete da punite samo jednom nedeljno, a ako ekran držite ugašenim, autonomija se povećava na 14, pa i više dana, u zavisnosti od toga koje su sve funkcije aktivirane tokom rada.

Pročitajte i tekst:  Kompanija Sony najavljuje ažuriranje sistemskog softvera α6400 fotoaparata bez ogledala

Časovnik prati broj otkucaja srca, može da meri nivo stresa, kvalitet sna, kao i gomilu drugih sportskih aktivnosti. Takođe, dodata je i mogućnost kontrole muzičkog plejera sa telefona, ali i prebacivanje pesama direktno na sat, jer ima integrisano 4 GB memorijskog prostora (slobodno je oko 2.3 GB). Sat ima mogućnost dodavanja do 10 kontakata za direktno pozivanje, ali i neke dodatne korisne opcije kao što su recimo maksimalno osvetljenje ekrana (flashlight mod), ili funkcija za pronalaženje telefona.

Na kraju možemo da zaključimo da je HONOR sa ovim proizvodom pogodio pravo u metu. Ponudio je (skoro) sve što korisnik može da traži od pametnog sata, a osetno je jeftiniji od konkurencije. Zato možemo da kažemo da je Magic Watch 2 u ovom trenutku verovatno najbolja opcija za kupovinu pametnog sata.

Cena: 29.999 rsd.

Kontakt: HiHonor Srbija

Specifikacije:

Displej AMOLED 1.39“, 454 x 454 piksela
Procesor Kirin A1
Baterija 455 mAh
Memorija 4 GB storidž
Konekcije Bluetooth 5.1, WiFi, dual GPS
Vodootpornost Do 50 m
OS LiteOS