Testirali smo Huawei FreeBuds 4 – Još bolji zvuk, bolja ANC kontrola i višestruko uparivanje

Huawei FreeBuds 4 slušalice su direktan naslednik modela FreeBuds 3 iz 2019. godine. FreeBuds 4 donosi open-fit dizajn sa unapređenom kontrolom smanjenja buke (ANC), koja je u stanju da filtrira do 25 dB spoljnog šuma. Takođe, ove slušalice poseduju i najnoviju Bluetooth 5.2 konektivnost, a produžena je i autonomija baterije.

Kutija za punjenje kod ovog modela je kružnog oblika, kao kod prethodnih slušalica, ali je nešto manjih dimenzija i težine nego kod prethodnika. To ih čini podesnijim za nošenje u džepu ili torbi. Mehanizam za otvaranje kutije je čvrst i ukazuje na kvalitetnu izradu. Punjenje kutijice se ostvaruje preko USB-C konekcije, a Huawei je najavio i model sa bežičnim punjenjem.

Proces uparivanja FreeBuds 4 slušalica je sličan kao kod svih TWS (True Wireless) slušalica. Dovoljno je da otvorite kućište, pritisnete dugme za uparivanje i sačekate da se FreeBuds 4 slušalice pojave u Bluetooth meniju. Ako posedujete neki od Huawei telefona, čak ni to nije potrebno – uparivanje će se izvršiti automatski, čim se otvori poklopac kućišta. Zgodno je što je dozvoljeno uparivanje sa dva uređaja istovremeno – recimo sa telefonom i laptop računarom, a slušalice su dovoljno pametne da prepoznaju koji uređaj je trenutno aktivan i odmah će se povezati sa njim. Ovo radi sa svim uređajima, pa nije neophodno da imate Huawei ekosistem.

Kada se slušalice stave u uvo, čuće se zvuk koji ukazuje da su one konektovane sa telefonom. Uklanjanje obe slušalice iz ušiju, automatski će rezultovati pauziranjem reprodukcije sa povezanog uređaja. Kontrola slušalica obavlja se dodirom prsta i radi bez ikakvih problema. Obe slušalice prepoznaju dupli dodir, dugački dodir i vertikalno pomeranje (za kontrolu jačine zvuka). Prve dve komande su konfigurabilne preko Huawei AI Life aplikacije, dok je vertikalno pomeranje uvek rezervisano za podešavanje jačine. Inače, već smo pomenuli da su slušalice napravljene u open-fit maniru, što znači da ne zatvaraju u potpunosti ušni kanal.

Pročitajte i tekst:  Moćna Huawei Watch 3 serija pametnih satova zvanično dostupna u prodaji

Najveće unapređenje na Huawei FreeBuds 4 slušalicama je Open-fit Active Noise Cancellation 2.0 sistem. On obezbeđuje automatsko podešavanja nivoa uklanjanja buke na osnovu toga koliko je bučno okruženje. Za to je zadužen sistem dualnih mikrofona, što je još jedno unapređenje u odnosu na FreeBuds 3 (one imaju samo jedan mikrofon u slušalici za tu namenu). Takođe, FreeBuds 4 mogu da detektuju oblik ušnog kanala i da u skladu s tim odaberu najbolji mod za uklanjanje buke.

Mikrofon za razgovor je veoma osetljiv i obezbeđuje kristalno čist zvuk prilikom poziva, čak i kada se osoba nalazi u bučnom okruženju. I kvalitet zvuka je fantastičan – on je jasan i bogat, sa balansiranim visokim, srednjim i niskim tonovima. ANC daje rezultate promenjivog kvaliteta, koji delimično zavisi i od toga kako slušalice leže u ušnoj školjki. To je generalno mana open-fit sistema, koji ne zatvara u potpunosti ušni kanal. Sa uključenim ANC-om, slušalice izdržavaju oko dva i po časa reprodukcije, a kada je ova opcija isključena, onda je na raspolaganju oko 4 časa autonomije. Baterija u kutiji omogućava pet do šest punjenja slušalica, pre nego što će i sama morati da se dopuni. Punjenje slušalica traje oko 30 minuta.

Huawei FreeBuds 4 su odlične premium open-fit slušalice, koje u odnosu na prethodnika donose višestruko uparivanje, bolju kontrolu i bolji sistem mikrofona. Sa balansirani zvukom i kvalitetnim, za ove uređaje velikim drajverima, donose kvalitetnu reprodukciju u svim uslovima – u gradskom prevozu, prilikom rekreacije ili u kancelariji.

Pročitajte i tekst:  Predstavljamo najnoviji ultra tanki laptop kompanije Huawei - MateBook 14s

Kontakt: Huawei Srbija

Specifikacije:

Drajver 14.3 mm
Procesor Huawei Kirin A1
Baterija 30 mAh u slušalici, 410 mAh u kutiji
Autonomija 2.5 h sa ANC, 4 h bez ANC, 14 h sa ANC (kutija), 22 h bez ANC (kutija)
Konekcija Bluetooth 5.2, dual konekcija
Kontrole Dupli dodir, dugački dodir, svajp
Vodootpornost IPX4
Masa 4.1 g slušalica,
Boje Bela, srebrna, crvena