Testirali smo Samsung Galaxy Xcover Pro – Telefon otporan na sve prilike (i neprilike)

Samsung Galaxy porodica dobila je još jednog člana. U pitanju je telefon namenjen teškim uslovima rada, kada su drugi modeli telefona u realnoj opasnosti od oštećenja ili kvara. Galaxy Xcover Pro poseduje IP68 sertifikat što znači da je otporan na prašinu i tečnost, kao i MIL-STD 810G sertifikaciju koju koristi američka vojska, a koja garantuje zaštitu od svih klimatskih uslova, kao i otpornost na padove sa visine do 1.5 m.

Još jedan, za današnje standarde, neobičan detalj je što se na ovom telefonu baterija može izvaditi i lako zameniti. Iako je velikog kapaciteta (4.050 mAh), kada se nalazite napolju, negde gde ne možete tako lako da napunite telefon, dovoljno je da sa sobom ponesete rezervnu bateriju i da je za nekoliko sekundi zamenite. Time se efektivno i linearno povećava autonomija, u zavisnosti od broja rezervnih baterija koje imate pri ruci.

Telefon poseduje ekran dijagonale 6.3 inča, na kome se u gornjem levom uglu nalazi punch-hole prednja kamera. Samsung se potrudio da obezbedi kontrolu telefona čak i kada ga vlasnik koristi u rukavicama, a na raspolaganju je i jedna nova funkcija – mogućnost kreiranja tekstualnih poruka glasovnim komandama. S obzirom da može da se koristi u izuzetno teškim uslovima, korisnicima je pružena mogućnost prilagođavanja telefona njihovim potrebama. Drugim rečima, moguće je napraviti prečice koje će pojednostaviti komplikovane komande i ubrzati pokretanje različitih aplikacija bez pretrage po menijima ili gledanja u telefon.

Pročitajte i tekst:  Otvoren novi Samsung premijum servisni centar u TC Galerija Beograd

Galaxy Xcover Pro zasnovan je na Exynos 9611 osmojezgarnom čipsetu, a poseduje 4 GB RAM-a i 64 GB smeštajnog prostora, što je bilo dovoljno da telefonu obezbedi 180.529 poena na Antutu testu. Na zadnjoj strani nalaze se dve kamere, glavna rezolucije 25 MP i ultraširoka rezolucije 8 MP. Prednja kamera omogućava snimanje selfija u rezoluciji od 13 MP.

Na ovom modelu stiže Android 10 operativni sistem koji je prilagođen telefonu ovako specifične namene. Tako je na raspolaganju voki-toki funkcija (u okviru Microsoft Teams platforme za komunikaciju), Samsung Knox zaštitni sistem (koji kriptuje sve podatke sačuvane na telefonu)…

Samsung Galaxy Xcover Pro definitivno nije telefon za svakog. On je namenjen ljudima koji su zabrinuti za sigurnost, kako svojih podataka, tako i samog telefona. Iako smatramo da je to relativno mali procenat tržišta, ovaj telefon ima sve preduslove da, makar u toj niši, postane dominantan izbor.

Cena: 65.000 rsd.

Kontakt: Samsung Srbija

Specifikacije:

Displej IPS (LCD), 6.3“, 19.5:9, 2340x1080px, Corning Gorilla Glass 5
CPU

 

Samsung Exynos 9611 Octa-core (10nm), 4 x 2.3 GHz ARM Cortex A73, 4 x 1.6 GHz ARM Cortex A53
GPU Mali G72 MP3
Memorija 4 GB RAM, 64 GB interne memorije, proširivo putem microSD kartice do 512 GB
Kamere Zadnje: 25 MP + 8 MP (širokougaona);

Prednja: 13MP

SIM Dual SIM
Baterija Izmenjiva, Li-Po 4050mAh
Zaštita IP68, MIL-STD 810G, senzor otiska prsta, prepoznavanje lica, Samsung Knox
OS Android 10
Masa 179 g
Dimenzije 159.9 x 76.7 x 10mm