Višerežimski 5G čipset i 5G CPE Pro kompanije Huawei

Huawei je predstavio višerežimski 5G čipset Balong 5000, zajedno sa prvim komercijalnim 5G uređajem čiji rad on reguliše – ruter Huawei 5G CPE Pro. Zajedno, ova dva uređaja obezbeđuju najbržu wireless konekciju na svetu za vaš pametni telefon, dom, kancelariju, kao i kada ste u pokretu.

Balong 5000 zvanično započinje 5G eru. Ovaj čipset podržava rad velikog broja 5G proizvoda pored pametnih telefona, uključujući kućne internet uređaje, uređaje koji se montiraju na vozila i 5G module. Kupcima će pružiti potpuno novo 5G iskustvo u najrazličitijim scenarijima.

,,Balong 5000 će kupcima otvoriti jedan potpuno novi svet”, rekao je CEO kompanije Huawei Consumer Business Group, Richard Yu. ,,Omogućiće svim uređajima da osećaju, i ponudiće bržu konekciju neophodnu za sveprisutnost pametnih rešenja. Zahvaljujući čipsetu Balong 5000, ruter Huawei 5G CPE Pro omogućava korisnicima slobodniji pristup mrežama i uživanje u iskustvu neverovatno brze povezanosti. Huawei se odlikuje integrisanim setom mogućnosti u oblastima kao što su čipovi, uređaji, klaud servisi i mreže. Koristeći ove prednosti, kao predvodnik 5G ere, donećemo inspirisano i inteligentno iskustvo kupcima širom sveta, prisutno u svim aspektima njhovih života.”

 

Balong 5000: Dolazak 5G ere

Huawei predstavlja prvi višerežimski modem sa jednim čipom

Zahvaljujući neznatnoj veličini i visokom stepenu integracije, Balong 5000 na samo jednom čipu podržava rad 2G, 3G, 4G i 5G mreža. Efektivno ubrzava rad i smanjuje utrošak energije pri razmeni podataka između ražličitih režima, i značajno će unaprediti korisničko iskustvo tokom prve faze komercijalne primene 5G tehnologije. Balong 5000 predstavlja značajan iskorak za Balong seriju čipseta.

Pročitajte i tekst:  Upoznajte najnoviju pametnu fitnes narukvicu - Huawei Band 6

Balong 5000 je prvi čipset koji dostiže najviše standarde brzine za preuzimanje podataka putem 5G mreže. Sa radnim taktom ispod 6 GHz (uz veze niske frekvencije kao glavni spektrum 5G tehnologije) Balong 5000 može da dostigne brzinu preuzimanja i do 4,6 Gbps.  Na mmWave spektrumu (veze visoke frekvencije koje se koriste kao produženi spektrum 5G tehnologije), Balong 5000 može da dostigne brzinu preuzimanja i do 6,5 Gbps – deset puta brže u odnosu na 4G LTE brzine na današnjem tržištu.

Balong 5000 je takođe prvi čipset koji podržava i SA (standalone) i NSA (non-standalone) mrežne arhitekture za 5G. U slučaju NSA, 5G mrežna arhitektura je zasnovana na radu 4G LTE mreža, dok će SA 5G, kao što ime ukazuje, imati svoju nezavisnu arhitekturu. Balong 5000 poseduje fleksibilnost da ispuni zahteve korisnika i operatera po pitanju povezivanja uređaja tokom različitih faza razvoja 5G tehnologije.

Balong 5000 je prvi višerežimski čipset koji podržava Vehicle to Everything (V2X) komunikaciju, uz veću brzinu rada i veoma pouzdana rešenja za povezivanje vozila. Huawei 5G pametni telefoni sa čipsetom Balong 5000 će biti predstavljeni tokom ovogodišnjeg sajma Mobile World Congress u Barseloni.

Huawei 5G CPE Pro: Menjanje korisničkog iskustva sa kućnim internet mrežama

Huawei 5G CPE Pro dostiže brzinu od 3,2 Gbps tokom testiranja mreže uživo

Pročitajte i tekst:  CES 2017: Honor 6X dobio deset nagrada od strane medija

Zahvaljujući radu čipseta Balong 5000, Huawei 5G CPE Pro podržava i 4G i 5G wireless konekcije. Na 5G mreži, HD video snimak veličine 1 GB se može preuzeti u roku od 3 sekunde, dok se 8K video može gledati direktno preko internet veze bez ikakvog zastoja. Ovo prestavlja nove standarde za CPE rutere za domaćinstvo. Pored domova, Huawei 5G CPE Pro mogu koristiti i kompanije manje i srednje veličine radi postizanja izuzetno brze internet konekcije.

Uz primenu Wi-Fi 6 tehnologije, Huawei 5G CPE Pro omogućava brzine i do 4,8 Gbps. Radi se o prvom 5G CPE ruteru koji podržava HUAWEI HiLink protokol, čime se pametni domovi uvode u 5G eru.

Kao pionir u oblasti 5G tehnologije, Huawei je započeo istraživanje i razvoj još 2009. godine, i trenutno je jedina kompanija u industriji koja može da ponudi celokupne 5G sisteme. Huawei zapošljava više od 5700 inženjera posvećnih istraživanju i razvoju 5G tehnologije, uključujući i 500 eksperata za 5G. Huawei je osnovao ukupno 11 zajedničkih centara za inovacije širom sveta, posvećenih radu na 5G proizvodima.