Xiaomi širi svoje poslovanje u Sloveniji

Posle otvaranja prodajnog centra Xiaomi Store u Mariboru početkom septembra, kineska kompanija Xiaomi je u Sloveniji otvorila još dva – u Ljubljani i u Kopru. Time je potvrdila namjeru da ljubiteljima svojih proizvoda omogući jednostavnu dostupnost širom te države.

Glavni generator razvoja proizvoda su kupci i njihove potrebe: Goran Mudrovčić, generalni direktor Xiaomija za Sloveniju i Hrvatsku, na otvaranju u Ljubljani

Tehnološki velikan Xiaomi je otvaranjem prodajnog centra Xiaomi Store u Ljubljani (u trgovinskom centru CityPark) krajem novembra i u Kopru (u trgovinskom centru Planet Tuš Koper) sredinom decembra napravio važan korak u svom pozicioniranju na slovenačkom tržištu i širenju maloprodajne mreže za svoje pametne telefone i druge proizvode. Trgovine Xiaomi, naime, omogućavaju kupcima i ljubiteljima da pogledaju i isprobaju inovativne proizvode te kompanije, koji im omogućavaju pametna iskustva u okviru vlastitog životnog stila. “Ljubiteljima Xiaomija obećavamo da će njihov život s proizvodima naše kompanije biti prijatniji i praktičniji”, naglasio je Goran Mudrovčić, generalni direktor Xiaomija za Sloveniju i Hrvatsku, na otvaranju u Ljubljani.

Mudrovčić je objasnio da su glavni generator razvoja proizvoda kupci i njihove potrebe, zbog čega je Xiaomi razvio niz produkata „veštačke inteligencije stvari“ AIoT, koji poboljšavaju mnoge aspekte života korisnika. Ti inovativni proizvodi nude pametnije načine za motiviranje korisnika za aktivnosti na otvorenom ili poboljšanje životnog stila u zatvorenom prostoru, bez obzira da li su na putu na posao, za stolom ili pri pripremi brzog obroka u kuhinji. „Pametni telefoni su još uvek vrlo važan segment Xiaomija, koji isto tako nudi širok izbor drugih proizvoda, koji so povezani u aplikaciji SmartHome”, dodao je Mudrovčić. „Cilj nam je da budemo uvek blizu potrošača i ljubitelja Xiaomija, kojima se još više približavamo preko ponude širokog izbora proizvoda u našim trgovinama“.

“Smatramo da svako ima pravo na bolji kvalitet života pomoću inovativne tehnologije“, poručio je na otvaranju u Kopru Andžej (Andrzej) Gladki, zamenik generalnog direktora za srednjeistočnu Evropu (CEE) i nordijske zemlje. Dodao je da će poštovaoci Xiaomija u Sloveniji zahvaljujući kvalitetnim i inovativnim pametnim telefonima i drugim proizvodima u novim trgovinama moći svoje dnevne obaveze da obavljaju još udobnije i na inteligentan i povezan način. Xiaomi kao mlada kompanija još uvek gradi svoje odnose sa strankama. Zahvaljujući brzom rastu u 2021. godini i širokom izboru proizvoda AIoT je Xiaomi pridobio važnu ulogu na području mobilnih telefona i u širokoj paleti drugih proizvoda.

Pročitajte i tekst:  NVIDIA objavila nove Game Ready drajvere za igru The Crew 2

Otvaranje sve tri slovenačke trgovine realizovano je u saradnji s kompanijom Colby, maloprodajnim partnerom Xiaomija u Sloveniji. „Verujem da će stabilnost naše distribucione mreže, ustrajnost i odlično partnerstvo omogućiti otvaranje novih trgovina Xiaomi Store širom Slovenije“, naglasio je Harris, generalni direktor Colbyja. Kompanija Oric Eco Business, maloprodajni partner Xiaomija u Sloveniji, veoma je ponosna na činjenicu da je svetski tehnološki velikan Xiaomi u saradnji s njom otvorio svoju već treću trgovinu. “Naš cilj je da budemo uvek blizu potrošača i ljubitelja Xiaomija, a u Kopru imamo odličnu stratešku poziciju, koja privlači i slovenačke i italijanske kupce”, objasnila je Rong Rong Zan (Zahn), predstavnica kompanije Oric Eco Business.

Esad Jakupović