XPG predstavlja DDR5 DRAM iz serije CASTER

XPG (XTREME PERFORMANCE GEAR) najavljuje DDR5 DRAM modul iz serije CASTER koji dolazi u dve varijante – sa RGB osvetljenjem ili bez njega. Moduli nude brzinu od 7000 MT/s i, zbog veće stabilnosti i pouzdanosti, opremljeni su ECC-om i PMIC-om na istom čipu. Obe varijante dolaze u kapacitetu od 16 GB.

Performanse nove generacije

Uz brzinu od 7000 MT/s, XPG CASTER je nova vrsta DDR5 memorije koja je više od dva puta brža od standardnog DDR4 DRAM-a. Uz tako munjevite brzine prenosa podataka korisnici će uživati u glatkom i bolje optimizovanom iskustvu igranja. Sa podrškom za Intel XMP 3.0, overklokovanje je neverovatno lako. Omogućava korisnicima da izbegnu komplikovane postavke u BIOS-u i dugotrajno prilagođavanje parametara overklokovanja.

Serija XPG CASTER opremljena je i ugrađenim parametrima ECC za ispravljanje grešaka u realnom vremenu i integrisanim kolom za upravljanje napajanjem (Power Management Integrated Circuits, PMIC), radi veće stabilnosti i pouzdanosti rada.

Sa čelično sivim pasivnim kulerima, hrabrim trouglastim RGB svetlom (u RGB varijanti), DRAM iz serije XPG CASTER odiše brzinom, prefinjenošću i futurističkim stilom. U RGB varijanti modula, korisnici mogu da postave RGB osvetljenje prema sopstvenim afinitetima. Mogu da biraju između različitih efekata, ili sinhronizovanju svetla sa omiljenim pesmama putem muzičkog načina rada. Sve to se podešava preko softvera za kontrolu RGB osvetljenja koji stiže uz matične ploče različitih proizvođača.

Pročitajte i tekst:  XPG na CES-u 2022 izlaže najnovije inovacije i proizvode

Potpuno nova DDR5 memorija XPG HUNTER

Osim DDR5 DRAM-a serije XPG CASTER, XPG će kasnije ove godine predstaviti i DDR5 DRAM XPG HUNTER. Taj novi modul naslednik je DDR4 DRAM-a XPG HUNTER i nudi unapređene performanse od 5200MT/s kao i osvežen dizajn pasivnog kulera.