Xwave B FANCY – Fancy zvuk u fancy pakovanju

Bluetooth zvučnici više nisu namenjeni samo za ličnu upotrebu. Sve je više modela koji su dovoljno snažni ne samo da kvalitetnim zvukom pokriju određenu prostoriju, već i da mogu da se iskoriste i u bučnom okruženju napolju. Jedan od takvih zvučnika je i Xwave B FANCY.

Ono „fancy“ u nazivu odnosi se na izgled zvučnika, koji je napravljen u obliku valjka, a u ponudi se nalazi više kolornih varijanti. Ukupna snaga zvučnika je 10 W RMS i to u stereo varijanti, što je retkost kod prenosnih bluetooth zvučnika. Pri tome, kvalitet basa je daleko iznad proseka, pa će Xwave B FANCY reprodukovati zvuk znatno realističnije od većine prenosnih zvučnika.

Kao i svi Xwave bluetooth zvučnici i ovaj model poseduje dosta dodatnih funkcionalnosti. Korisnicima je na raspolaganju FM radio prijemnik, čitač SD kartica, kao i USB port preko kojih se može reprodukovati muzika. Bitno je naglasiti da ovaj model ima ugrađen i mikrofon, pa može da se iskoristi i za hands-free način komuniciranja putem telefona.

Jedina stvar koja može da zasmeta su relativno velike dimenzije zvučnika. Da se razumemo, ovo jeste prenosni zvučnik, ali ne možete da ga smestite u džep, već je namenjen za nošenje u torbi. Ali, to je nešto sa čim morate da se pomirite. Jasno je da veliki zvučnici i velika snaga, zajedno sa dovoljno jakom baterijom koja će izdržati oko 3 časa reprodukcije, ne mogu da se spakuju u malo pakovanje.

Pročitajte i tekst:  realme C55 stiže 22. marta sa novim funkcionalnostima, prvim u svojoj klasi

Uostalom, morate da se odlučite i to ne samo kada je ovaj zvučnik u pitanju. Ako su vam bitne dimenzije i prenosivost onda ste „osuđeni“ na zvučnike koji su tek malo kvalitetniji od ugrađenih zvučnika u telefonima i tabletima. A ako akcenat stavljate na kvalitet zvuka u prenosnoj kategoriji, onda nema dileme – Xwave B FANCY nije jedini izbor u ovoj kategoriji, ali donosi odličan kvalitet zvuka po ceni koja je čak nekoliko puta niža od pojedinih konkurenata.

Cena: 3.790 din.

Kontakt: www.nt.rs

Tehničke specifikacije:

Snaga 10 W RMS (2 x 5W)/4Ω, 5.2 mm drajveri
Frekventni opseg 150 Hz – 20 KHz
Bluetooth V3.0 + EDR
Ulazi USB, SD card
Baterija 1200 mAh, 3.7 V
Ostalo FM radio, hands-free
Masa 590 g
Dimenzije 80 x 80 x 180 mm