Za bolje noćne izlaske: HEINEKEN i BODEGA predstavljaju novi mobilni telefon – BORING PHONE

Kompanija Heineken, u saradnji sa trendseterima ulične kulture iz Bodege, predstavila je ‘The Boring Phone’ koji je proizvela kompanija Human Mobile Devices (HMD).

Ograničena serija klasičnih telefona – koji su posebno dizajnirani tako da imaju smanjene tehničke mogućnosti – kreirana je da bi podstakla ljude da više uživaju u druženju tokom izlazaka, tako što će se odvojiti od svojih pametnih telefona.

Uz pametne telefone koji postaju sve napredniji i zanimljiviji korisnicima, nikada nije bilo lakše povezati se sa onlajn svetom, ali ni teže biti prisutan u sadašnjem trenutku. Proizveden od strane evropskog inovatora za mobilne uređaje, kompanije Human Mobile Devices (HMD), Heineken x Bodega ‘Boring Phone’ otklanja sve distrakcije koje nam dolaze od današnjih pametnih telefona. Dizajniran da obezbedi ono osnovno što je potrebno za sjajan izlazak, primarna funkcija telefona je obavljanje poziva i slanje SMS poruka.

Prozirno kućište telefona i holografske nalepnice inspirisani su Newtro modom i dizajnom koje generacija Z voli, a koji podsećaju na mobilne telefone iz ranih 2000-ih godina. Bez dodatnih modernih funkcija, ovaj telefon ne može da preuzme društvene mreže ili druge aplikacije koje odvraćaju pažnju od uživanja u trenutku. Telefon takođe ima bateriju koja u režimu pripravnosti traje čak nedelju dana, a može da izdrži i do 20 sati razgovora.

Dok pametni telefoni nastavljaju da zaokupiraju pažnju širom sveta, novo istraživanje koje je naručila kompanija Heineken pokazalo je da 90% zilenijalaca* (Zillennials) u Velikoj Britaniji i SAD „dumskroluju” dok provode vreme sa prijateljima i porodicom; prosečno proveravajući svoje uređaje sedam puta tokom večeri. Kada je reč o najvećim distrakcijama, dve trećine ispitanika priznaje da proveravaju društvene mreže (62%) dok provode vreme u društvu, dok više od trećine (36%) kažu da proveravaju poslovne i-mejlove. Troje od deset ljudi (30%) je takođe reklo da krišom igraju igrice umesto da uživaju u vremenu provedenom sa svojom porodicom i prijateljima. Međutim, kako više od trećine (37%) ispitanika otkriva da češće proveravaju svoje telefone nego što bi trebalo dok se druže, situacija ipak počinje da se menja, s obzirom na to da 32% priznaje da bi želeli da mogu da se odvoje od svojih telefona tokom noćnog izlaska.

Pročitajte i tekst:  NVIDIA predstavlja nove gejming laptopove

Ohrabrujuće je to što jedan od pet ispitanika (22%) kaže da već isključuje svoj telefon ili ga ostavlja kod kuće pre odlaska na neki društveni događaj, dok dve od pet osoba (38%) kažu da bi razmotrili tu opciju. Heineken i Bodega su se odlučili na ovo partnerstvo kako bi pokazali ljudima da njihov društveni život može da bude bogatiji kada se manje toga nalazi na njihovom telefonu.

Nabil Nasser, globalni direktor kompanije Heineken, rekao je: ‚,Svima nama bi dobro došla pauza od stalnih distrakcija pametne tehnologije – nešto što naša istraživanja pokazuju da je sve važnije pripadnicima generacije Z i milenijalcima. Kada smo razgovarali sa njima o upotrebi pametnih telefona, brzo smo shvatili da mnogi smatraju da im njihovi uređaji po inerciji odvraćaju pažnju kada provode vreme sa drugima, ali takođe priznaju da ne žele u potpunosti da se odreknu telefona. U kompaniji Heineken®, želimo da podstaknemo trenutke istinskog povezivanja i da pomognemo ljudima da iskuse osećaj pravog zajedništva. Prilikom kreiranja ‘Boring Phone’ telefona vratili smo se osnovama, i želeli smo da smanjimo akcenat na tehnologiji kako bismo pomogli ljudima da se zaista povežu uz pivo, bez konstantnih notifikacija i zvona telefona koji im odvlače pažnju.”

Lars Silberbauer, direktor marketinga u kompaniji Human Mobile Devices (HMD), vodećem inovatoru i proizvođaču mobilnih uređaja u Evropi, rekao je: ‚,Još početkom 2023. primetili smo nešto interesantno kod generacije Z u SAD. Počeli su da smanjuju vreme provedeno pred ekranom kako bi se mentalno osećali bolje, zamenjujući svoje pametne telefone jednostavnijim telefonima. Kao veliki zagovornici pravljenja pauze od digitalne buke, veoma smo uzbuđeni zbog predstavljanja ‘Boring Phone’ uređaja u saradnji sa kompanijom Heineken i brendom Bodega. Sigurni smo da će ovaj telefon podstaći ljude da pažnju fokusiraju jedni na druge kada provode vreme zajedno.”

Oliver Mak, suosnivač brenda Bodega dodaje: ‚,Bodega za nas predstavlja sredstvo za povezivanje kulture i mladih ljudi, tako da kada nas je kompanija Heineken kontaktirala i predložila saradnju na projektu koji je upravo tome namenjen, bili smo uzbuđeni što imamo priliku da se u njega uključimo. Iako smo odrasli okruženi tehnologijom, mi pripadnici generacije Z i milenijalci sada prepoznajemo da naša zavisnost od telefona utiče na našu sposobnost da ostvarimo stvarne veze u realnom životu. To takođe utiče na našu sposobnost da se zabavimo, a na makro nivou na razvoj kulture.

‚,Pametni telefoni mogu biti previše zanimljivi, pa smo želeli da dizajniramo telefon koji je dosadan. Bili smo inspirisani usponom Newtro kulture i želeli smo da reinterpretiramo kulturnu legendu koju neki mlađi zilenijalci možda nisu imali priliku da dožive. Jedva čekamo da vidimo reakciju na ‘Boring Phone’ dok spajamo naše vizije u zajedničko stremljenje ka kreativnosti i zajednici. Ovaj telefon će zaista izlaske učiniti boljim.”

TSHA, mlada britanska producentkinja koja živi na Ibici i koja se brzo afirmiše kao jedna od najinteresantnijih mladih umetnica u industriji, proslaviće predstavljanje ‘Boring Phone’ uređaja organizovanjem darivanja za svoje fanove. Ona je iz prve ruke iskusila kako pametna tehnologija predstavlja prepreku za uživanje u trenutku na muzičkim događajima.

Pročitajte i tekst:  HTC 10 je najnapredniji pametni telefon

TSHA je ovom prilikom izjavila: ‚,Kao umetnik, želite da se povežete sa publikom i da znate da se svi dobro provode, ali to je teško postići kada pogledate u njih i vidite more pametnih telefona koji su vam upereni u lice. Volela bih da vidim svet u kojem kada dođemo na neki muzički događaj jednostavno uživamo u trenutku; povezujemo se sa umetnikom, svojim prijateljima i samo se dobro zabavljamo. Heineken x Bodega ‘Boring Phone’ je savršeni lek protiv ograničenja koje pametna tehnologija postavlja noćnim izlascima.”

Heineken i Bodega će predstaviti ‘Boring Phone’ uređaj na Nedelji dizajna u Milanu u četvrtak, 18. aprila, na zabavi koju organizuju partneri. Nakon toga, uređaji će biti poklonjeni onima koji uživaju u izlascima širom sveta, kako bi mogli da se isključe, provedu kvalitetno vreme sa prijateljima, porodicom i voljenima, i svoje izlaske učine još boljim.

Aplikacija koja će pretvoriti pametne telefone u „dosadne uređaje“ takođe će biti predstavljena u junu, pružajući iskustvo ‘Boring Phone’ uređaja onima koji ne uspeju da dođu do njega. Da biste saznali više o Boring Phone uređaju i tome zašto će vaši izlasci postati bolji ako se odreknete pametne tehnologije, posetite: www.heineken.com/theboringphone.