Apple AirPods slušalice

Ozbiljan ulazak kompanije Apple u svet mobilnog zvuka dugo se očekivao, a isti se u punom sjaju dogodio u septembru prošle godine kada je proizvođač iz Kupertina paralelno sa lansiranjem nove generacije iPhone telefona (iPhone 7 i iPhone 7Plus) kupcima predstavio i AirPods slušalice – mobilne, bežične i intelignetne slušalice koje pored kvalitetnog zvuka donose i niz sjajnih funkcija sa kojima muzika u pokretu dobija jednu novu dimenzuju. Međutim, od lansiranja AirPods slušalica pa do početka njihove prodaje prošlo je gotovo tri meseca, što je mnoge kupce revoltiralo, ali sa druge strane vredelo je čekati, aposlutno zbog svega što one donose je vredelo čekati. AirPods slušalice odnedavno su dostupne i na domaćem tržištu, a šta one konkretno donose svojim budućim nosiocima saznaćete u redovima koji slede.

AirPods slušalice su parvo malo remek delo u svakom pogledu – od izrade, preko vizuelnog izgleda do krajnjih performansi koje donose. Napravljane su od kvalitetne plastike i osmišljene su tako da veoma udubno leže u ušnim školjkama. Iako će sada velikoj većini čitalaca delovati kao da slušalice lako mogu da ispadnu u realnosti je drugačije, potpuno drukačije – konkretno AirPods slušalice stabilno stoje u ušnim školjkama, čak i kada se sa njima rade vratolomije poput penjanja uz planinske vence, brze vožnje bicikla ili skakanja u dalj. Na Youtube-u postoje snimci korišćenja ovih slušalica u raznim ekstremnim okolnostima u kojima su se pokazale više nego stabilne. Tajna se krije u tome da ergonomija AirPods slušalica čini iste maksimalno vezanim za ušne školjke i to toliko da kada se lepo fiksiraju pomeranje levo-desno je minimalno.

Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: Samsung predstavio najnoviju generaciju sklopivih telefona: Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4

Unutar slušalica nalazi se moćan zvučni sistem koji ravnomerno raspoređuje zvuk u ušne kanale, što je jedan od glavnih razloga zašto je audio osećaj tako moćan sa ovim slšalicama. Hardver je odabran i upakovan tako da sve ima smisla, počevši od bas refleks sistema do mini zvučnika i kompletne ektronike. Za intelignentno “gledanje na stvari” kod AirPods slušalica zadužen je posban Apple-ov procesor (W1) koji prati pokrete korisnika i čini da ove slušalice u osnovi “dišu” sa svojim nosiocem. Konkretno kada se sluša muzika i korisnik izvadi jednu slušalicu muzika ide na pauzu – čim istu vrati muzika nastavlja da svira. Takođe, prilikom prihvatanja poziva muzika ide momentalno čekanje, a kada se dva puta tapne po slušalici poziv se prikida… Postoji zaista veliki broj mogućnosti za prepoznavanje dodira i poteza, a sve ih je moguće lepo proučiti na oficijalnoj AirPods stranici.

Interakcija sa Siri asistentom je kod AirPods slušalica podignuta na najviši mogući nivo, jer se maksimalno uklapa sa slobodom koju donose same slušalice. Dovoljno je dva puta tapnuti po slušalicama i Siri je tu, spremna da odgovori na sva pitanja koja joj se postave (Pozovi moju sestru Tamaru?, Pusti moju omiljenu plej listu?, Kako da dođem do restorana Durmitor?, Pojačaj zvuk?…) . Bežičnost u biti čini AirPods slušalice drugačijim i posebnim, jedinstvenim u svakom pogledu. Apple je u cilju postizanja što bolje bežične konekcije ove slušalice opremio Bluetooth tehnologijom posednje generacije omogućivši korisniku/nosiocu slušalica maksimalnu slobodu u pokretu i odličnu povezivost kako sa iOS uređajima, tako i sa Mac mašinama, odnosno macOS okruženjem. Dobra stvar je i što slušalice imaju odlične baterije, pa je tako sa njima moguće uživati i do 5 časova u slušanju omiljenih nota. Kako baza koja puni slušalice isto poseduje bateriju iste je moguće dopuniti u pokretu kada god zatreba, čime se radna autonomija baterije pomera do neverovatnih 24h. Zanimljiv je podatak da se za svega 15 minuta punjenja baterije AirPods slušalice dopune toliko da mogu da pruže 3 sata slušanje muzike.

Pročitajte i tekst:  Kombinacija za najbolje gejmersko iskustvo – PS4Pro i Sony 4K HDR TV

Na stranu sve rečeno o AirPods slušalicama jer kvalitet zvuka koje one daju prevazili apsolutno sva očekivanja, čak je i neuporediv sa sličnim rešenjima iz istog cenovnog ranga. Ove slušalice najprostije rečeno zvuče fantastično, gotovo nestvarno. Bas im je umeren, svi tonovi savrešeno reprodukovani, a čistoća zvuka je impresivna. Apsolutno sa svim muzičkim pravcima se AirPods slušalice snalaze toliko dobro da se prosto stiče utisak kako je reč o zaista najboljim slušalicama na svetu u ovoj klasi. Distorzije i bilo kakvih izobličenja zvuka nema, kao ni šuštanja ni oscilaja u kvalitetu reprodukcije. Najprestižniji audio testovi su potvrdili maksimalnu dominaciju AirPods slušalica na polju reprodukcije zvuka, a osećaj punog kvaliteta oseti se već nakon prvog druženja sa njima. Po ovom pitanju Apple zaslužuje čistu desetku!

Apple AirPods slušalice u ovom trenutku demosnstriraju potpunu silu u svojoj klasi i defitivno su rešenje koje menja pogled na kvalitetan zvuk u pokretu. Moderan dizajn, vrhunska izrada i sjajan kvalitet zvuka sigurno neće nikog ostaviti ravnodušnim i sigurno će svakom nosiocu ovih slušalica izmamiti osmeh na lice i doneti onu pravu pozitivnu energiju. Cena im nije previše skromna, kao što ustalom nije skromna ni za jedan Apple-ov proizvod, ali realno gledano ono što ove slušalice nude zaista je impresivno u svakom pogledu.

Cena (sa PDV-om): 27.090,00 dinara

Kontak: iStyle