Apple MacBook – snaga u malom pakovanju!

Novi MacBook je osvojio domaće tržište kako svojim šarmom i izgledom, tako i dobrim performansama. Mi smo imali priliku da se družimo sa njim i evo kakve je utiske ostavio na nas…

Apple je novi MacBook zamislio kao jedan ozbiljan pomoćni notebook malih dimenzija i prilično skromne težine (920 grama), međutim kada su se sve kockice sklopile novi MacBook je izgledao tako moćno i superiorno u odnosu na bilo koji ultra tanki notebook na tržištu da je reč “pomoćni” postala besmislena. Poput MacBook Air i MacBook Pro Retina notebook-ova i novi MacBook dolazi sa kućištem napravljenim od jednog komada aluminijuma u koje je spakovan snažni Intel-ov dvojezgarni Core M procesor na radnom taktu od 1.1GHz (opciono 1.2GHz), 8GB DDR3 radne memorije uštampane na samu matičnu ploču računara i solidna HD 5300 grafika koju takođe potpisuje Intel. Tu je još i 256GB, odnoso 512GB fleš storidža za skladištenje podataka i vrhunske bežične i žične konekcije.

 

New MacBook_1

 

Sa lansiranjem novog MacBook računara kompanija iz Kupetina je tiho uvela i par novina koje korisniku treba da omoguće lakši rad za ovim računarom. Kada to kažemo prvenstveno mislimo na Force Touch trackpad koji u potpunosti redefiniše dosadašnje korišćenje trakpeda na jednom MacBook računaru, ali i na novu tastaturu sa veoma plitkim hodom tastera koja pruža korisniku mnogo komfornije višečasovno kuckanje. Istina, na nju je potrebno neko vreme privikavanja, ali kada se jednom uđe u štos tastature na ostalim notebook-ovima delovaće vam teško i potpuno nefunkcionalno. Baterija na novom MacBook računaru je još jedna njegova jača strana jer donosi do 9 radnih časova pri aktivnoj WiFi konekciji, s tim da to vreme može biti i duplo veće ako se kontrast displeja obori za nekih 30% do 40%.

Pročitajte i tekst:  Sennheiser AMBEO SMART HEADSET – revolucionarne in-ear slušalice

Ipak, glavna zvezda novog MacBook notebook-a je njegov Retina displej koji ima dijagonalu od 12 inča i rezoluciju od neverovatnih 2304×1440 piksela pri gustini piksela od 226ppi. Zbog njega gledanje filmova u HD rezolucijama i igranje najnovijih OS X igara je pravo uživanje. Reprodukcija boja je impresivna, što isto možemo reći i za detaljnost. Grafički prikazi i 3D objekti su gotovo savršeni, pa novi MacBook može da bude i odličan izbor za kreiranje najrazličitijih trodimenzionalnih elementa i rad sa kompleksnom grafikom. Novi MacBook dolazi i sa novim OS X-om koji donosi preko 250 novih funkcija u poređenju sa prethodnikom i znatno viši nivo bezbednosti što je svakom kupcu od presudne važnost, pogotovo ako isti ozbiljno planira da koristi u poslovne namene.

I šta reći na kraju, do da nas je novi MacBook apsolutno ostavio bez daha. Njegov sveden dizajn i vrhunske radne karakteristike prosto nikog ne mogu ostaviti ravnodušnim. Zbog besprekorne izrade veoma je jednostavan i za održavanje, a njegova baterija obećava bezmalo celodnevni rad pa veće potrebe za nošenjem punjača i nema. Velike prednosti mu se kriju i u odličnoj povezivosti, ali i u činjenici da je najjatraktivniji i najbezbedniji mali računar na svetu! Posetite autorizovane Apple WinWin radnje u Srbiji i uverite se zašto je to tako.

Cena (sa PDV-om): 194.590,00 dinara

Kontakt: WinWin