Epson na sajmu „FESPA Digital“ u Amsterdamu

Epson je na sajmu Fespa Digital predstavio nove inkdžet štampače koji koriste solventna mastila, zatim mastila na bazi vode, kao i sublimacione štampače iz SureColor serije koji štampaju visoko kvalitetne proizvode na najrazličitijim materijalima.

Svoj evropski debi na sajmu FESPA beleže novi štampači širine 64-inča, koji su ovog meseca lansirani na tržište: desetobojni SureColor SC-S80600, brzi CMYK x 2 SureColor SC-S60600, super brzi SureColor SC-P20000 koji koristi mastila na bazi vode. Novi štampači poseduju pregršt novih funkcija koje profesionalnim štamparijama nude superioran kvalitet, radne performanse i efikasno iskorišćavanje mastila.

SureColor SC-20000

Nova SureColor SC-S serija i nova formulacija UltraChrome GS3 mastila kompanijama daju izbor štampača koji koriste od 4 do 10 boja (uključujući belu i metalik). Ovi štampači mogu štampati na backlit panelima, POS materijalima, folijama za brendiranje vozila, tapetama i fotografskim platnima brzinom do 95.3kvm/sat po jednom prolazu za izložbenu grafiku. Pored značajne uštede u ceni mastila profesionalni štampari će primetiti znatno manju potrošnju mastila, kao rezultat unapređenja hemijske formulacije novih GS3 mastila. Rezultat će biti niža cena eksploatacije u poređenju sa drugim rešenjima na tržištu.

Novi SureColor SC-P20000 sa vodenim mastilima poseduje novi Epson UltraChrome Pro set od 10 mastila i proizvodi otiske najvišeg kvaliteta brzinom od 17,5 kvm/sat. Ovaj štampač je idealan za kreiranje visoko kvalitetnih POS materijala velikih formata, kratkoročnih rešenja za spoljašnje i unutrašnje reklame, grafiku izložbenog kvaliteta, promotivnu grafiku i fotografije. Model SC-P20000 dolazi sa postojanom PrecisionCore MicroTFP glavom štampača koja daje izvanredne otiske rezolucije do 2400 x 1200 dpi, čak i pri najvećim brzinama štampe.

Pročitajte i tekst:  Wiko u Beogradu predstavio serije pametnih telefona View3 i Y

U segmentu štampe na tekstilu, Epson je predstavio najnoviji SureColor SC-F6200 sublimacioni štampač koji je sposoban da proizvede kvalitetne otiske na tekstilu poput odeće, komada za dekoraciju enterijera, sportske odeće, reklamnih materijala, nudeći fleksibilnost za sublimiranje na najraznovrsnijim čvrstim i 3D supstratima.

Tokom sajma demonstrirano je sledeće:
– Brza i kvalitetna štampa u 4 prolaza na banerima, monomernom vinilu i blue back papirima uz pomoć novog SureColor SC-S60600.

– Štampa izvanredne grafike širokog gamuta boja na backlit i providnim folijama kao i na tapetama, na štampaču SureColor SC-S80600

– Majice, kape, torbe i kecelje štampane uz pomoć modela SureColor SC-F2000 koji štampa direktno na tekstilu, sa novim Garment Creator softverom.

– Dekoraciju rigidnih površina sa novim SureColor SC-F6200 sublimacionim štampačem u saradnji sa firmom Chromaluxe