Huawei predstavio HUAWEI Mate 9

Na ekskluzivnom događaju vezanom za globalno lansiranje kompanija  Huawei Consumer Business Group otkrila dva uređaja koja su željno isčekivana cele godine – HUAWEI Mate 9 i ekskluzivni PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 9. Nadograđujući uspeh firme Huawei u proizvodnji prelepo dizajniranih, moćnih mobilnih uređaja, novi članovi Mate serije omogućavaju korisnicima potpuno novi doživljaj sa Androidom – uključujući  Kirin 960 za najbrže računarske performanse, SuperCharge tehnologiju i neverovatno novo korisničko iskustvo.

mate-9_champagne-gold-front-back

,,Prilikom osmišljavanja uređaja HUAWEI Mate 9, krenuli smo od jednostavnog pitanja –kako možemo da poboljšamo svaki element iskustva sa ,,pametnim’’ telefonima?” rekao je Ričard Ju, izvršni direktor, Huawei Consumer Business Group. ,,Poznato nam je da za današnje poslovne korisnike brz i funkcionalan ,,pametni’’ telefon predstavlja samo početak. Oni žele i veličanstven dizajn i intuitivne karakteristike. Stoga smo osmislili dva nova uređaja sa najsavremenijim hardverskim i softverskim inovacijama. Rezultat je nova serija Mate uređaja koji oduzima dah svojim novinama, i spolja i iznutra.”

HUAWEI Mate 9 je dinamična kombinacija vodećeg industrijskog hardvera i naprednog softvera koji rade zajedno da bi njihovi korisnici bili uvek korak ispred. Ključne karakteristike obuhvataju:

  • skup čipova Kirin 960, najbolji procesor za ,,pametne’’ telefone na svetu*;
  • EMUI 5.0, intuitivni korisnički interfejs koji olakšava korišćenje operativnog sistema;
  • SuperCharge tehnologiju koja omogućava 20-minutno punjenje baterije koja traje ceo dan;
  • Leica kameru druge generacije sa dvostrukim sočivom, RGB senzorom od  12 megapiksela, monohromnim senzorom od 20 megapiksela i hibridnim zumiranjem, sa superiornim dvostrukim uveličavanjem

Maksimalne performanse i brzina sa skupom čipova Kirin 960

Sa više od 100 miliona prodatih jedinica, skupovi čipova Kirin firme Huawei su demonstrirali duboko razumevanje vrste snage i doživljaja koju korisnici traže; oni očekuju da njihovi mobilni uređaji budu brzi, intuitivni i pouzdani. HUAWEI serija Mate 9 premijerno predstavlja vrhunski skup čipova Kirin 960 sa  algoritmom za mašinsko učenje firme Huawei, koji omogućava brz i neometan rad i nakon 18 meseci konstantnog korišćenja.

Kirin 960 je prvi skup čipova na svetu koji predstavlja ARM Cortex-A73/A53 CPU sa osam jezgara i Mali G71 GPU sa osam jezgara. CPU pruža najbolje performanse sa više jezgara među svim sistemima na čipu za ,,pametne’’ telefone, istovremeno smanjujući potrošnju energije za 15 procenata. GPU se može pohvaliti 180-procentnim poboljšanjem performansi i 40-procentnim poboljšanjem energetske efikasnosti u poređenju sa svojim prethodnikom. Kirin 960 u potpunosti iskorišćava inovativni grafički standard Vulkan na Androidu 7.0, povećavajući grafičke performanse za do 400 procenata.

Bezbedna baterija sa bržim punjenjem

HUAWEI Mate 9 kombinuje bateriju visoke gustine od 4000 mAh sa svojom novom tehnologijom SuperCharge. Pomoću svoje napredne tehnologije uštede energije, HUAWEI Mate 9 produžava vek trajanja baterije da bi obezbedio više od dva dana neprekidnog rada. To obuhvata 40-procentno povećanje vremena poziva sa CDMA (višestruki pristup tehnologijom proširenog spektra) i  20-procentno povećanje vremena igranja igrica.

Tehnologija SuperCharge podržava 5A brzo punjenje, 50-procentno poboljšanje u odnosu na svog prethodnika. Desetominutno  punjenje obezbeđuje dovoljno energije za gledanje dva cela filma. Što je najvažnije, baterija je opremljena podešavanjima po industrijskim bezbednosnim standardima, uključujući Super Safe 5-gate zaštitu, koja nudi praćenje napona, struje i temperature u realnom vremenu da bi se eliminisali bezbednosni rizici i zaštitio vek trajanja baterije.

Novi standard za profesionalni kvalitet fotografisanja ,,pametnim’’ telefonom

Sledeći neverovatan uspeh uređaja Huawei P9, HUAWEI Mate 9 predstavlja drugu generaciju kamera sa dvostrukim sočivom projektovanih u saradnji sa firmom Leica. Huawei i Leica nastavljaju da fino podešavaju i poboljšavaju optičke performanse modula kamere, koje sada obuhvataju F2.2 RGB senzor od 12 megapiksela, F2.2 monohromni senzor od 20 megapiksela i poboljšane algoritme fuzije slike koji rade u sprezi da bi proizveli  zadivljujuće fotografije.

RGB senzor ,,hvata’’ boje onakve kakve su u stvarnosti, dok monohromni senzor ,,hvata’’ složene detalje, što sve rezultuje legendarnim ,,Leica izgledom’’. U kombinaciji sa vodećim rešenjem za Optičku stabilizaciju slike (OIS) za kameru sa dvostrukim sočivom i prvom tehnologijom grupisanja piksela za kameru sa dvostrukim sočivom u branši, HUAWEI Mate 9 ima vrhunski kvalitet noćnih snimaka. Kirin 960 je posebno dizajniran da bi podržao drugu generaciju kamera sa dvostrukim sočivom Leica uređaja HUAWEI Mate 9 sa hibridnim zumiranjem. 4-1 hibridni auto-fokus predstavlja laserski fokus, fokus detekcije faze, fokus dubine i fokus kontrasta.

Dizajn visokih performansi

Uređaj HUAWEI Mate 9 nadograđuje visoko cenjene karakteristike dizajna serije Mate i koristi najfinije materijale da bi dobio telefon koji je i prelepo dizajniran i udoban za korišćenje. Na osnovu opsežnog procesa istraživanja i razvoja, HUAWEI Mate 9 se sastavlja iz 50 jedinstvenih procesa, uključujući i sat vremena CNC mašinske obrade, što rezultuje metalnim okvirom visoke preciznosti iz jednog komada. Svaki detalj – od glatke peskirane teksture do veličanstvene palete boja –  rezultat je više od 25 godina iskustva u vrhunskom stvaralaštvu.

Ikona dizajna sreće tehnološkog lidera

Porsche Design HUAWEI Mate 9 je ,,pametni“ telefon proizveden u ograničenom broju u kojem se kombinuju prepoznatljiva estetika Porsche Design i inženjerska stručnost firme Huawei. Ove dve firme su zajedno osvojile novi vrh na kojem se jedinstvena estetika Porsche Design-a susreće sa vrhunskom Huawei tehnologijom. Sa uređajem Porsche Design HUAWEI Mate 9, Huawei uvodi zadivljujući zakrivljeni AMOLED ekran od 5.5 inča koji pruža glatkiji, nežniji osećaj. Biće dostupan isključivo u Grafitno crnoj boji (više detalja o PORSCHE DESIGN HUAWEI).

  • HUAWEI Mate 9 je dostupan u Crnoj, Svemirsko sivoj, Mesečevoj srebrnoj, Šampanjac zlatnoj, Moka smeđoj i Keramičko beloj boji.
  • Ekskluzivni Porsche Design HUAWEI Mate 9 je dostupan u Grafitno crnoj boji
  • HUAWEI Mate 9 će u prvom talasu prodaje biti dostupan na sledećim tržištima
HUAWEI Mate 9 4GB + 64GB  €699
PORSCHE  DESIGN HUAWEI Mate 9 6 GB + 256 GB €1395