IFA 2016 uživo – Inovativni Sony mobilni i audio uređaji u prvom planu

Kompanija Sony će na predstojećem IFA sajmu potrošačke elektronike u Berlinu u Nemačkoj predstaviti nove linije uređaja koje se ističu kreativnošću i tehnološkom inovativnošću. Osnova razvoja i dizajna ovih uređaja je Sony filozofija „inspirisanja, zadovoljavanja radoznalosti i emotivnog doticanja“.

Pred otvaranje manifestacije, kompanija je organizovala konferenciju za medije na kojoj je Kazuo Hirai, predsednik i generalni direktor korporacije, ukazao na najnovije serije Sony audio uređaja kao primere posvećenosti kompanije kreiranju raznolikih proizvoda vrednih divljenja. Bilo je reči i o PlayStation VR sistemu za virtuelnu realnost, kao i o brojnim inicijativama kojima kompanija nastavlja da identifikuje mogućnosti za inovacije u oblasti potrošačke elektronike, među kojima su program Seed Acceleration, linija uređaja Life Space UX, veštačka inteligencija i robotika.

“Želimo da naši uređaji budu najbliže moguće vama. Naša relevantnost počiva na emocionalnoj vrednosti niza uređaja koji su blisko uključeni u intenziviranje vašeg uživanja i čulnih iskustava“, istakao je on.

Nakon izlaganja gospodina Hiraija, novinarima se obratio Hidejuki Furumi, izvršni potpredsednik u kompaniji Sony Mobile Communications, zadužen za globalnu prodaju i marketing, koji je predstavio nove telefone vrhunske Xperia X serije i govorio o prednostima Xperia Smart uređaja koji iniciraju novi pristup komunikaciji.

miss ifa sony

Miss IFA prezentuje neke od novih SONY proizvoda

 

Xperia pametni telefoni i Xperia pametni proizvodi

Kompanija Sony je najavila dva nova modela u Xperia X seriji pametnih telefona: prvi flagship telefon Xperia XZ, kao i  Xperia X Compact, koji se mogu pohvaliti poboljšanim kamerama zahvaljujući novoj Triple image sensing tehnologiji. Xperia XZ će biti lansiran na globalnom nivou od oktobra, dok će Xperia X Compact biti na globalnom tržištu od septembra.

Triple image sensing tehnologija, jedinstveno unapređenje kamere koje vam omogućuje da verno zabeležite svaki delić sekunde u bilo kom okruženju, rezultat je fuzije sledeće tri tehnologije:

Image sensing tehnologije, koja ima brz i precizan autofokus (AF) sa izuzetnim praćenjem objekata, zahvaljujući superiornom senzoru podržanom Prediktivnim Hibridnim AF, koji predviđa sledeći potez subjekta

Distance sensing tehnologije sa Laserskim AF senzorom koji omogućava brz i precizan AF, čak i pri slabom svetlu

Color sensing tehnologije sa senzorom RGBC-IR, koji hvata boje na način na koji ih vi vidite, bez obzira na osvetljenje okruženja.

Pročitajte i tekst:  Samsung pametni televizori bogatiji za još jednog glasovnog asistenta

Ova dva modela takođe donose i značajna unapređenja na planu snimanja video sadržaja, kao prvi pametni telefoni koji imaju stabilizaciju u 5 osa, što omogućava snimanje tečnih snimaka, čak i u krupnom kadru. Uz to su opremljeni i pametnim opcijama koje optimizuju vaše Xperia korisničko iskustvo, kao što je tehnologija Adaptivnog Punjenja koja je razvijena u saradnji sa Qnovo Inc, ne bi li se produžio vek baterije. Xperia XZ ima Full HD ekran od 5,2 inča i metalno kućište koje savršeno leži u ruci. Xperia X Compact ima HD ekran od 4,6 inča.

Kompanija Sony je takođe najavila i Xperia Ear, in-ear hands-free Pametni Proizvod koji donosi novi način komunikacije, a koji će biti dostupan od novembra na odabranim tržištima. Xperia Ear reaguje na verbalne komande sa intuitivnim operacijama, a kroz bežičnu konekciju sa vašim pametnim telefonom pruža informacije i pomaže u prirodnoj, autentičnoj glasovnoj interakciji.

Opremljena Sony Agent Tehnologijom i senzorom blizine, Xperia Ear pruža neophodne informacije, kao što su raspored i druge lične novosti, čim je stavite u uvo, što vam omogućava da ostanete povezani dok uživate u svetu oko sebe. Sony će prezentovati i Xperia Projektor i Xperia Agent kao koncepte, u kombinaciji sa Yahoo Japan i Nestle Japan uslugama, kako bi pružili uvid u korisničko iskustvo koje nude Pametni Proizvodi.

Audio uređaji

Kompanija Sony je predstavila novu premium liniju uređaja kompatibilnih sa audio sadržajem visoke rezolucije (Hi-Res) pod imenom Signature Series koja donosi godinama pripremano ukrštanje analognih i digitalnih tehnologija. Ovu seriju čine MDR-Z1R stereo slušalice, dva nova WM1 Walkman modela (NW-WM1Z i NW-WM1A) i TA-ZH1ES pojačalo za slušalice. Kompanija Sony je nastavila svoju potragu za najboljim materijalima i strukturama za reprodukciju najvišeg kvaliteta zvuka i osmislila neuobičajeni pristup pri dizajniranju Signature Series uređaja. Pomenuti uređaji verno prenose emociju muzičara i pretvaraju „slušanje“ u „osećanje“, bilo da je u pitanju prefinjena klasična muzika ili energični nastup uživo.

Takođe, predstavljene su i MDR-1000X bežične stereo slušalice kompatibilne sa audio sadržajem visoke rezolucije, sa funkcijom za suzbijanje buke koja je vodeća na tržištu*1. Na raspolaganju su i režimi koji omogućavaju da čujete zvuke iz svog okruženja, od obaveštenja preko razglasa na aerodromu do ćaskanja sa poznanikom, bez potrebe da skinete slušalice.

Pročitajte i tekst:  Beats Powerbeats³ Wireless – ultimativne sportske slušalice!

Osim toga, na Sony štandu će biti predstavljeni i audio sistem velike snage kompatibilan sa Hi-Res zvukom (model MHC-GT7DW), dva para bežičnih Extra Bass slušalica za sportiste (modeli MDR-XB80BS i MDR-XB50BS), kao i Hi-Res Walkman uređaj iz serije NW-A30 sa unapređenim korisničkim iskustvom uz ekran osetljiv na dodir od 3,1 inča. Kompanija Sony nastoji da unapredi svoju ponudu audio uređaja u cilju pružanja nezaboravnog doživljaja muzike koji je u skladu sa  potrebama, ukusima i muzičkim stilovima modernih potrošača.

4K BRAVIA televizori

Novu Z seriju BRAVIA 4K HDR televizora, koju čine modeli od 100, 75 i 65 inča, pokreće novi 4K HDR procesor za obradu slike X1 Extreme. Sa 40 odsto snažnijom obradom u realnom vremenu u odnosu na čuveni Sony 4K procesor X1, nova verzija donosi tri nove tehnologije – HDR remasteriranje zasnovano na objektu koje unapređuje standardni dinamički opseg (SDR) na kvalitet blizak 4K HDR kvalitetu, zatim dvostruku obradu baza podataka koja uklanja neželjeni digitalni šum, kao i proces Super Bit Mapping 4K HDR koji kreira suptilnije prelaze boja. Takođe, ova linija televizora je prva koja poseduje Backlight Master Drive tehnologiju pozadinskog osvetljenja, čije gusto, direktno LED pozadinsko osvetljenje prikazuje dublje crne i jarke svetle nijanse, čime slika dobija na realističnosti. Pomenute tehnologije pružaju najbolje 4K HDR vizuelno iskustvo za raznovrsne sadržaje, sa izuzetnom osvetljenošću, kontrastom i živopisnim bojama.

Kompanija Sony će takođe premijerno na IFA sajmu predstaviti prototip Ultra HD Blu-ray plejera.

Life Space UX

Još jedna lepa vest iz kompanije Sony je da će prenosivi projektor ultra kratkog dometa i zvučnik Glass Sound, koji su već dostupni u Japanu i SAD-u, sada moći da se pronađu i u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Prenosivi projektor ultra kratkog dometa, uprkos svojoj kompaktnoj veličini od 10cm, može da projektuje sliku sa dijagonalom do 80 inča na sto, zid ili bilo koju drugu površinu koju želite da oživite. Zvučnik Glass Sound ispunjava svaki ćošak vašeg prostora toplim LED osvetljenjem i kristalno čistim zvukom koji obezbeđuje organsko staklo uređaja.

Pročitajte i tekst:  ADSL internet za 790 din. mesečno – bez ugovorne obaveze!

Digitalno snimanje

Nova Sony FDR-X3000R 4K Action Cam kamera je prvi model ovog tipa koji je opremljen Balanced Optical SteadyShot stabilizacijom slike koju obezbeđuje novi objektiv. Time je omogućeno glatko i stabilno snimanje čak i u 4K rezoluciji i režimima snimanja pri visokim brzinama. Novi širokougaoni ZEISS Tessar objektiv nudi prirodniji prikaz sa znatno umanjenim distorzijama slike, dok Live-View daljinski upravljač pruža potpunu kontrolu snimanja, uključivanja i isključivanja uređaja, pa je praktičan u različitim uslovima snimanja.

Video igre i mreže

Sistem za virtuelnu realnost PlayStation VR (PS VR) proširuje svet PlayStation4 (PS4TM) sistema, nudeći vam priliku da uđete u bogati virtuelni svet u 360 stepeni. Stavljanjem VR vizira, možete uživati u iskustvu kao da ste upravo zakoračili u video igru. Orijentacija glave i pokreti se precizno prate, pa je prikaz virtuelnog sveta prirodan, intuitivan i u stvarnom vremenu. Posetioci Sony štanda će dobiti priliku da isprobaju različite VR sadržaje, uključujući PS VR igru THE PLAYROOM VR u kojoj mogu učestvovati grupe od najviše pet članova, pri čemu jedan nosi VR vizir, a ostali koriste DUALSHOCK4 bežične kontrolere.

Program Future Lab

Kompanija Sony će predstaviti i T, drugi konceptualni prototip svog programa posvećenom istraživanju i razvoju inicijative Future Lab koji ima za cilj da u saradnji sa korisnicima kreira budućnost. Koncept T je zasnovan na ideji da se pristup informacijama učini prirodnijim iskustvom, te uspeva da pretvori površinu stola ili neku drugu površinu u interaktivni ekran koji projektuje slike osetljive na dodir. Takođe, od 1. septembra, program Future Lab će započeti sa prihvatanjem učesnika u SAD-u za program ranih usvajača konceptualnog prototipa N, prvog prototipa Future Lab programa. Za više informacija o prijavama, posetite stranicu http://www.futurelab.sony.net/N/ .

 

Posetioci IFA sajma će takođe moći da vide i različite proizvode razvijene tokom start-up projekata nove Sony interne poslovne inicijative, programa Seed Acceleration, autonomne dronove i usluge obrade podataka na cloud servisima za merenje i inspekciju u ponudi zajedničkog investicionog projekta Aerospense Inc, kao i novu Sony obrazovnu platformu KOOV koja daje svež pristup edukaciji u oblasti robotike i programiranja.