Još samo nedelju dana za besplatan prelazak na Windows 10

Za manje od 10 dana ističe mogućnost besplatne nadogradnje na Windows 10, do sada najbolje ocenjene i najbrže prihvaćene verzije Windows operativnog sistema.

Do petka, 29. jula, korisnici imaju priliku da besplatno pređu na najsigurniji i najefikasniji operativni sistem, a već par dana kasnije, počev od 2. avgusta, i da ga takođe besplatno ažuriraju na Windows 10 Anniversary Update.

Windows_10_Logo_04

Windows 10 je postavio najviše standarde bezbednosti podataka, koje će dodatno unaprediti Windows 10 Anniversary Update. Očekuju nas nova bezbednosna poboljšanja za Windows Defender koji štiti računare od neželjenih i štetnih programa, kao i Windows Information Protection sistem koji prvi put stiže zajedno sa operativnim sistemom i štiti poslovne korisnike od nenamernog gubljenja ili odavanja poslovnih podataka.

U okviru Windows Anniversary ažuriranja u avgustu stiže i niz karakteristika za kreativniji i ličniji rad. Windows Ink za pisanje i hvatanje beleški digitalnom olovkom omogućava drugačiji i prirodniji rad u digitalnom okruženju. Ova funkcija moći će da se koristi u Office aplikacijama, EDGE internet pregledaču i aplikacijama poput Mapa, u kojima korisnici mogu da skiciraju sopstvene rute kretanja.

Sa kompletnim podešavanjem računara u tri koraka, sada ćete imati mogućnost koja olakšava posao nastavnicima i roditeljima koji računare koriste kao savremeno sredstvo za učenje. Lako instaliranje, podešavanje i namenske aplikacije u tri koraka omogućavaju da svako bez pomoći IT stručnjaka podesi svoj računar.

Windows 10 Anniversary ažuriranja donose i poboljšanja za Microsoft Edge web pretraživač, koji će trošiti još manje energije uređaja, uz manje korišćenje memorijskih i procesorskih resursa, unapređenu zaštitu od pretnji na sajtovima, kao i podršku za većinu modernih programskih jezika, uključujući HTML5, CSS3 i ARIA.

Pročitajte i tekst:  HyperX proširuje svoje FURY i Impact linije DDR4 memorija

Samo godinu dana nakon što se pojavio, Windows 10 se širom sveta koristi na više od 350 miliona uređaja, a oborio je rekord i u aktivnom korišćenju sistema, sa više od 135 milijardi sati rada.

Više o razlozima da u narednih nedelju dana korisnici iskoriste besplatnu nadogradnju na Windows 10,  možete pročitati na https://www.microsoft.com/sr-latn-rs/windows/