Motorola Moto Mods dodaci – iskustva iz prakse

Nastavljamo sa našim serijalom “iskustva iz prakse”, u kome dugotrajno testiramo uređaje i prenosimo naša iskustva o njihovoj upotrebljivosti i funkcionalnosti u realnim okolnostima. Ovog puta smo svakodnevno, duže od mesec dana, koristili Motorola Moto Z telefon sa njegovim dodacima Hasselblad True Zoom fotoaparatom, Moto Insta-Share projektorom i JBL Soundboost zvučnicima. Tokom tog vremena uvideli smo da je sasvim dovoljno da uz sebe imamo JBL Soundboost i Hasselblad True Zoom, dok je Moto Insta-Share najačešće upotrebljavan u kućnom okruženju.

Dodavanje i zamena modova već posle nekoliko dana postanu rutina, kojoj nismo pridavali nikakvu pažnju. Ali, da radimo nešto neobično, podsećale su nas reakcije ljudi koji su se zatekli u blizini. One su se kretale od blagog zaprepašćenja, preko čuđenja, pa sve do zapitkivanja šta je to i kako radi. Takve reakcije su naročito bile izražene kada bismo na javnom mestu povezivali HasselBlad True Zoom mod, kako bismo fotografisali nešto.

Kad smo već kod fotografija, veoma smo zadovoljni kako to sve funkcioniše. Zumiranje je brzo i precizno, a na raspolaganju je sasvim dovoljan broj različitih varijeteta opcija s kojima smo bili u stanju da iskažemo kreativnost. U određenim situacijama, zbog kasnije obrade, posebno nam je bila korisna opcija fotografisanja u RAW formatu. Verujte nam, mnogo je lakše u torbi nositi ovaj dodatak za telefon nego DSLR fotoaparat i prateću opremu, a u mnogim slučajevima završiće vam posao. Jedini nedostatak koji smo uvideli je da ne postoji mogućnost kačenja neke trakice koja bi se držala oko ruke. Iako telefon/fotoaparat relativno dobro stoji u ruci, uvek postoji rizik od ispadanja, koji bi ta trakica uspešno otklonila.

Pročitajte i tekst:  Samsung predstavlja novi način za brzo i jednostavno lociranje Galaxy uređaja

JBL Soundboost zvučnici pokazali su se kao pravi pogodak. Relativno lepo vreme u prethodnih mesec dana izmamilo nas je napolje, gde smo sa društvom vikende provodili na Adi. A Soundboost mod je dovoljno snažan i sa dovoljno kvalitetnim zvukom da nam omogući prijatan audio doživljaj dok smo na klupici uživali na poslednjim zimskim i prvim prolećnim sunčanim danima. A kako dolazi i leto, sada smo sasvim sigurni da imamo i savršenog saputnika za plažu.

Moto Insta-Share projektor je priča za sebe. Uglavnom smo ga koristili u kućnim uslovima, gde nam je najveći problem bio da pronađemo dovoljno veliku praznu površinu na zidu, na kojoj će se prikazivati slika. Kada smo to rešili, Motorola Moto Z postao je osnovni uređaj za gledanje filmova. Jeste da TV od 47 inča ima odličnu sliku, ali dijagonala projekcije od oko 60 inča koju smo dobili je ipak nešto što nas je više privlačilo. Moguća je čak i veća dijagonala, ali mi nismo imali više slobodnog prostora na zidu.

Sa tom dijagonalom, slika je nešto tamnija nego što bismo voleli, ali kada se napravi bioskopska atmosfera (zamrači soba), dobija se sasvim OK varijanta za gledanje filmova na „velikom platnu“. Druga varijanta je da se projektor malo približi zidu i da se na uštrb smanjenja dijagonale dobije bolje osvetljenje slike. To je već subjektivan osećaj dobijanja optimalnih vrednosti, koji svakako zavisi od osobe do osobe. Nama je više značila veličina projektovane slike, koja je bila gledljiva uprkos nešto nižem osvetljenju na pomenutoj dijagonali od 60 inča. Uz to smo zvuk povezali sa eksternim zvučnicima preko bluetooth konekcije (jer nije moguće istovremeno koristiti dva moto moda – Insta-Share i JBL Soundboost), pa smo obezbedili kompletan bioskopski ugođaj – čak smo ponovo počeli da spremamo i kokice.

Pročitajte i tekst:  WIKO predstavio nove telefone na sajmu MWC 2019 u Barseloni

Insta-Share mod smo samo jednom upotrebili izvan kuće. Na jednom poslovnom sastanku, iskoristili smo ga za projektovanje prezentacije, umesto da je prikazujemo na laptopu. Ne moramo da vam kažemo da je efekat bio fantastičan – i sigurni smo da je imao veliku ulogu u konačnom uspehu tog sastanka.

Sveukupan utisak je da, osim što zaista proširuju funkcionalnost Motorola Moto Z telefona, Moto modovi imaju još jedan propratni efekat – osiguravaju da ćete biti primećeni u svakom okruženju. U svakom slučaju, s obzirom da se radi o otvorenoj platformi i da je Lenovo omogućio svim zainteresovanim kompanijama da se priključe Moto Mode ekosistemu, jedva čekamo da vidimo šta će novo da se pojavi u ponudi.

Pogledajte predstavljanje Motorola Moto Mods dodataka na našem YouTube kanalu: