Nova generacija SSD-a – ADATA SU800 (256 GB)

ADATA SU800 je solid state drajv zasnovan na 3D NAND Flash memoriji koja obezbeđuje veću gustinu pakovanja podataka, a samim tim i bolju efikasnost i brzinu upisivanja i čitanja podataka od tradicionalnih 2D NAND čipova. Dodatno ubrzanje postignuto je tehnologijom inteligentnog keširanja, pa je tako dobijen disk na kome se sistem podiže šest puta brže od standardnog diska, kod koga je sekvencijalno čitanje i upisivanje podataka više od pet puta brže…

adata-su800_bigproductimage
Uz to, zahvaljujući DEVSLP (Device Sleep) tehnologiji potrošnja struje je smanjena, pa je ovaj SSD idealan za upotrebu u prenosnim računarima. U odnosu na tradicionalne diskove, kada se nalazi u idle modu, on troši samo 8% energije potrebne za pokretanje mehanički zasnovanih diskova, dok je tokom regularnog rada smanjenje potrošnje ostvareno za čak 80%.

Pored kapaciteta od 256 GB koji smo testirali, ADATA je predstavila i varijante sa kapacitetima 128 GB, 512 GB i 1 TB, tako da je pokriven široki dijapazon potreba – od varijante da to bude samo boot disk u računaru sa operativnim sistemom, pa do osnovnog diska na kome će se čuvati svi podaci.

ADATA je uz ovaj SSD obezbedila i softver, SSD Toolbox and Migration Utility koji prati rad drajva, a obezbeđuje i jednostavan i brz bekap podataka i njihovu migraciju sa starog diska, uključujući i operativni sistem. Na taj način obezbeđen je brz i bezbolan prelaz na novi disk, bez gubitka podataka i bez nerviranja i nepotrebnog gubljenja vremena.

Pročitajte i tekst:  Ekstremno gejming iskustvo na Balkan Tube Festivalu