Novi Sony makro objektiv punog formata

Kompanija Sony predstavila je novi makro objektiv punog formata za E-mount fotoaparate, FE 50mm F2.8 (model SEL50M28), idealan za svakodnevno fotografisanje.

Objektiv SEL50M28_fotografija 1

Ovaj praktični makro objektiv žižne daljine od 50mm odlikuje veliki otvor blende od F2.8 koji pruža izvanredan kvalitet fotografije i bokeh efekat, dok odnos makro uvećanja 1:1 nudi oštar prikaz objekata fotografisanih iz blizine. Osim toga, brojne opcije za podešavanje, uključujući prekidač za režim fokusa, graničnik opsega fokusa i taster za zadržavanje autofokusa obezbeđuju kvalitetno iskustvo makro snimanja širokom spektru korisnika.

Savršen kako za pejzaže i portrete, tako i za makro fotografije, ovaj uređaj  karakterišu minimalna razdaljina za fokusiranje od 0,16m i širi kadar za beleženje pozadine u odnosu na makro objektive sa većom žižnom daljinom. Sa svega 236g težine, ovaj objektiv je veoma kompaktan i prenosiv, a zahvaljujući otpornosti na prašinu i vlagu, omogućeno je korišćenje u različitim vremenskim uslovima.

Jedna od karakteristika modela SEL50M28 su i ED (ekstra niska disperzija) elementi od stakla koji umanjuju sferičnu i hromatsku aberaciju pri malim žižnim daljinama za oštre slike visokog kvaliteta. Kružni dizajn otvora blende stvara prelepi bokeh efekat, a optička i mehanička konstrukcija sočiva umanjuju odraz svetla i ghosting efekte čak i bez korišćenja zonerice.

Isporuke novog modela SEL50M28 širom Evrope počeće u oktobru, po ceni od približno 600 evra.

 

Pročitajte i tekst:  Kingstonova enkriptovana IronKey D300 serija uređaja od sada ima NATO sertifikat sigurnosti