Oukitel C8 – Skener otiska prsta i Infinity displej u najjeftinijoj klasi

Sada već možemo da kažemo da su Oukitel telefoni našli svoje mesto na domaćem tržištu. Veliki broj modela raspoređen u tri klase (osnovnoj, elegantnoj i klasi telefona sa velikom baterijom), redovno se upotpunjuje novim modelima. Najnoviji model, koji se od pre nekoliko dana našao u prodaji, Oukitel C8 spustio je u klasu najjeftinijih modela nekoliko novih i korisnih funkcionalnosti.

Kao što verovatno znate, oznaka C kod Oukitela označava da se radi o entry-level modelima telefona, koje odlikuje prvenstveno niska cena. Jasno je da se u toj klasi ne mogu očekivati brzinski rekordi, ali sa svakim novim modelom Oukitel nas prijatno iznenadi nekim dodatnim mogućnostima. Kod modela Oukitel C8 u pitanju su tzv. Infinity displej i senzor otiska prsta.

Ekran ima dijagonalu od 5.5 inča, kao i odnos stranica 18:9 (2:1). Zbog toga mu je i rezolucija pomalo čudna – 1280 x 640 piksela. Iako bismo mogli da kažemo da je za ovu veličinu ekrana to relativno niska rezolucija, slika je jasna, a boje su „živahne“. Ako Infinity ekran i nije neko veliko iznenađenje jer sve više proizvođača prelazi na taj standard, prisustvo senzora u najjeftinijoj cenovnoj kategoriji je svakako veliki plus. S obzirom da ekran zauzima gotovo celu prednju stranu, senzor je postavljen na zadnjoj strani, ispod kamere. Kvalitet senzora je odličan kada je u pitanju preciznost prepoznavanja otiska, ali nešto sporije reaguje nego kod raznih premium modela telefona, što je i razumljivo s obzirom na drastičnu razliku u ceni. Ipak, uzimajući u obzir klasu telefona, ukupan utisak ove funkcionalnosti je više nego povoljan iz prostog razloga što niko od direktnih konkurenata ne nudi takvu mogućnost.

Pročitajte i tekst:  Da li će 2022. biti informatički pismenija?

Oukitel C8 pokreće MediaTek 6580 procesor, zajedno sa 2 GB RAM-a i 16 GB skladišne memorije. Antutu Benchmark dao je rezultat od 24103 poena, što je solidan rezultat uzimajući u obzir cenu i klasu telefona. Naravno, ovo nije telefon za igranje najzahtevnijih igara, ali ako poželite da pogledate neki Youtube snimak, da komunicirate s prijateljima na društvenim mrežama ili da pročitate neke vesti sa Interneta, to su poslovi s kojima će se izboriti bez ikakvih problema.

Kao i svi Oukitel telefoni i C8 je dual SIM model i poseduje slotove za Micro SIM i Nano SIM kartice. Baterija ima kapacitet od 3.000 mAh, koja je kod ovog modela dovoljna da izdrži duže od jednog dana velike aktivnosti, odnosno 1.5 dana kod umerenije upotrebe.

Kao zaključak možemo da kažemo da je Oukitel još jednom uspeo da napravi dobar proizvod – u telefon niskog cenovnog ranga doneo je neke funkcionalnosti koje su rezervisane za skuplje modele, pa s smatramo da predstavlja odličan izbor za korisnike veoma ograničenog budžeta.

Cena: 12.990 din.

Kontakt: www.nt.rs

Displej 5.5” HD IPS, 2.5D, 1280 x 640 piksela, 18:9 Infinity displej
CPU MediaTek MT6580A ARM Cortex-A7 Quad-Core 1.3 GHz
GPU ARM Mali-400 MP2
Memorija 2 GB
Storidž 16 GB, proširivo putem MicroSD kartice od 64 GB
Kamere Zadnja: 8 MP (13 MP interpolirano), Prednja: 2 MP (5 MP interpolirano)
SIM micro-SIM + nano-SIM
Mreže 2G, 3G
Baterija 3.000 mAh, izmenijva
Ostalo Senzor otiska prsta
OS Android 7.0
Boje Crna, zlatna
Masa 156 g
Dimenzije 147 x 70.5 x 10.2 mm
Pročitajte i tekst:  Oukitel C9 - Kad najjeftiniji telefon poraste