Testirali smo Honor 20 Pro – Savršena kamera i za daljinu i za blizinu

Kao i svi dosadašnji Honor telefoni i Honor 20 Pro donosi najnoviju tehnologiju po pristupačnoj ceni. Upravo to je i jedan od glavnih razloga zbog čega ovaj brend od svog osnivanja privlači mnogo pažnje. Tako i ovaj najnoviji model, koji je od nedavno dostupan na našem tržištu, nije izuzetak po tom pitanju.

Kako se u poslednjih nekoliko godina kod mobilnih telefona sve vrti oko kamera, ovaj tekst započećemo upravo njima. Honor 20 Pro na poleđini ima sistem od 4 kamere (AI Quad Camera), ali i nekoliko specijalnih aduta u rukavu kada su kamere u pitanju. Za početak, tu je kamera koja nudi 3x optički zum. Ovo sada već i nije neki preveliki novitet, jer je dosta konkurentskih telefona već ponudilo slične opcije u svojim premijum modelima, ali moramo naglasiti da je Honor 20 Pro značajno jeftiniji od svih njih. Pored toga, Honor 20 Pro donosi još jedan novitet, a to je – Macro kamera, koja obezbeđuje snimanje objekata iz neposredne blizine (već od 4 cm udaljenosti). Osim pomenutih, ovaj telefon poseduje još dve kamere – glavnu rezolucije 48 MP, kao i širokougaonu, koja „hvata“ ugao od 117 stepeni.

Glavna kamera zahvaljujući velikom otvoru blende (f/1.4) omogućava odlično fotografisanje čak i u noćnim uslovima i slobodno možemo da kažemo da je po tom pitanju u samom vrhu u svetu mobilnih telefona. Kada svemu tome dodamo i sada već standardni AI (podrška za veštačku inteligenciju), dobijamo fotografije izuzetnog kvaliteta u praktično svim svetlosnim uslovima.

Pročitajte i tekst:  Pronađi inspiraciju i probudi svoju kreativnost

Na prednjoj strani telefona dominira ekran dijagonale 6.26 inča, FullHD+ rezolucije (2340 x 1080 piksela). Njegovu jednoobraznost kvari samo punch-hole prednja kamera rezolucije 32 MP, koja pravi vrhunske selfi fotografije. Ekran je napravljen u IPS tehnologiji, što je jedan od retkih kompromisa, jer su se u ovoj klasi telefona već pojavili modeli koji imaju OLED zasnovane ekrane. U svakom slučaju, to je detalj koji vam sigurno neće zasmetati, jer i pomenuti ekran ima odličan prikaz slike.

Što se dizajna i spoljnog izgleda tiče pomenućemo još da Honor 20 Pro ima senzor otiska prsta postavljen sa bočne strane, a u skladu sa trendovima izostavljen je 3.5 mm audio izlaz. Telefon pokreće moćni Kirin 980 osmojezgarni procesor, koji je potpomognut sa 8 GB RAM-a. Dual SIM port nije hibridni, pa ne postoji mogućnost proširenja memorije putem microSD kartice, ali je zato na raspolaganju 256 GB ugrađenog smeštajnog prostora, što je više nego dovoljno čak i za one zahtevnije korisnike. Sve to obezbeđuje izvanredan rezultat na Antutu testu od 376.459 poena, što ga svrstava među 4% najbržih telefona današnjice. Ugrađena baterija ima 4.000 mAh što će lagodno obezbediti do dva dana autonomije.

Uz telefon se isporučuje Android 9 operativni sistem sa Magic UI 2 softverom (koji je suštinski rebrendiran Huawei EMUI 9.1), tako da vezano za nedavna dešavanja oko saradnje sa Google-om, što se tiče ovog modela apsolutno ne treba da brinete! Dakle, tu su sve standardne aplikacije na koje ste navikli (YouTube, Google Maps, Gmail, Google PlayStore…), ali i mnoge druge.

Pročitajte i tekst:  Fibrum Virtual Reality Headset

Sve u svemu, ako uzmemo u obzir i cenu i vrhunske tehničke karakteristike ovog telefona, Honor 20 Pro svakako spada među najpoželjnije telefone današnjice. Cenovno je za oko trećinu jeftiniji od direktnih konkurenata, što znači da za uložen novac donosi zaista mnogo i spada u modele koji su za svaku preporuku.

Kontakt: Honor Srbija

Specifikacije:

Displej 6.26“, 2340 x 1080 px, IPS
CPU HiSilicon Kirin 980 AI čipset sa Dual-NPU (2 x Cortex A76 2.6 GHz +2 x Cortex A76 1.92 GHz + 4x Cortex A55 1.8 GHz)
GPU Mali G76
Memorija 8 GB RAM, 256 GB storidž
Zvuk Virtuelni 9.1 Histen 6.0 surround
Kamere Zadnje: 48 MP f/1.4 (Sony IMX586) sa optičkom i AI stabilizacijom slike; 16 MP f/2.2 širokougaona (117 stepeni); 8 MP f/2.4 telefoto 3x optički, 5x hibridni, 30x digitalni zum; 2MP f/2.4 makro;
Prednja: 32 MP f/2.0 selfi kamera;
Baterija 4.000 mAh,
Ostalo Senzor otiska prsta (sa strane), GPS, Bluetooth 5.0, USB-C 2.0
OS Android 9 + Magic UI 2
Boje Fantom plava, Fantom crna
Dimenzije 154.6 x 73.97 x 8.44 mm
Masa 182 g