Testirali smo Realme 6S – „Ubicu“ skupih telefona

Svedoci smo da se danas sve češće zamagljuju, pa čak i brišu granice između različitih kategorija mobilnih telefona. Ono što je do juče smatrano premium klasom, danas je dostupno u srednjem cenovnom rangu, a ono što je bilo rezervisano za srednju klasu, postaje dostupno i u budžetskoj varijanti. Čak nailazimo i na primere gde se pojedine karakteristike iz najviše klase pojavljuju u osnovnoj cenovnoj klasi. Među takve telefone možemo da svrstamo i Realme 6S.

Međutim, po svim ostalim parametrima, ovaj telefon možemo bez problema da svrstamo u srednju, pa čak i u premium klasu. Na primer, jedna od stvari koja je definitivno bar dve klase iznad deklarisane, je ekran Realme 6S telefona. Sa dijagonalom od 6.5 inča i rezolucijom od 1080 x 2400 piksela, svakako odskače od najniže klase, a činjenica da poseduje osvežavanje od 90 Hz, daje mu posebnu dozu ozbiljnosti. Ovo osvežavanje je do sada bilo dostupno isključivo za mnogo viši cenovni rang telefona, pa je Realme napravio veliki proboj na tom polju. Ekran zauzima skoro celu prednju stranu telefona, a na njemu je, u gornjem levom uglu, postavljena punch-hole selfi kamera.

Na zadnjoj strani uočavaju se četiri kamere, što je takođe retkost u ovoj cenovnoj klasi. Glavna kamera ima rezoluciju od 48 MP, a pored nje su na raspolaganju ultra-široka kamera rezolucije 8 MP, makro kamera od 2 MP i kamera za merenje dubine perspektive, takođe rezolucije 2 MP. Video snimci mogu da se snimaju do rezolucije od 4K, a na raspolaganju je i inteligentna stabilizacija snimka, koja će uspešno umiriti i „najdrhtavije“ snimke napravljene iz ruke. Prednja kamera ima rezoluciju od 16 MP.

Pročitajte i tekst:  Samsung Galaxy S8 i S8+ predstavljeni u Srbiji

Telefon pokreće osmojezgarni MediaTek Helio G90T procesor, zajedno sa 4 GB RAM-a. Na Antutu benčmarku postigao je rezultat od 290.785 poena, što je odličan rezultat koji obezbeđuje čak i veoma solidno iskustvo igranja. Korisnicima je na raspolaganju i 64 GB prostora za podatke koji se može proširiti putem MicroSD kartice. Tu dolazimo do još jednog interesantnog i, nadasve korisnog detalja. Naime, Realme 6S je dual SIM telefon, ali ne u hibridnoj, već u pravoj Dual varijanti, jer dozvoljava da se u njemu istovremeno nađu dve SIM kartice i memorijska kartica. Ovo je nešto što smo odavno čekali i verujemo da će biti jedan od bitnijih razloga za kupovinu baš ovog modela.

Baterija je kapaciteta, 4.300 mAh i obezbeđuje dva dana autonomije. U paketu se dobija brzi punjač, koji je u stanju da za 30 minuta napuni bateriju do 70 procenata, a za samo 55 minuta da je napuni do kraja. Uz sve to, telefon stiže sa Android 10 operativnim sistemom, koji je nadograđen sa Realme UI korisničkim interfejsom.

Šta na kraju reći o ovom telefonu. Praktično svaki detalj ukazuje da se radi o odličnom uređaju koji nudi mnogo više nego što košta. Zato slobodno možemo da kažemo da u ovom trenutku predstavlja jedan od najboljih izbora na našem tržištu kada se radi o odnosu cena/karakteristike.

Cena: 29.990 rsd.

Pročitajte i tekst:  Revolucionarna AI Funkcija za upravljanje automobilom pogledom uz HONOR Magic6 Pro

Kontakt: Realme

Specifikacije:

Displej 6.5“, 1080 x 2500 px, 20:9, 90 Hz osvežavanje, Corning Gorilla Glass 3
CPU Mediatek MT6785 Helio G90T (12 nm), osmojezgarni (2 x 2.05 GHz Cortex-A76 + 6 x 2.0 GHz Cortex-A55)
GPU Mali-G76 MC4
Memorija 4 GB RAM, 65 GB storidž (proširivo putem MicroSD kartice)
Kamere Zadnje: 48 MP, f/1.8 (osnovna); 8 MP, f/2.3 (ultra-široka); 2 MP, f/2.4 (makro); 2 MP f/2.4 (dubina, crno-bela);

Video: 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps, gyro-EIS;

Prednja: 16 MP, f/2.0;

SIM Dual SIM (nano SIM)
Baterija 4.300 mAh, Li-Po, brzo punjenje 30 W
Ostalo Senzor otiska prsta na power tasteru, FM Radio, Bluetooth 5.0, GPS, Wi-Fi
OS Android 10 + Realme UI
Boje Eclipse Black, Lunar White
Dimenzije 162.1 x 74.8 x 8.9 mm
Masa 191 g