Tubi TV – besplatna Netflix alternativa

Netflix, HBO Go i slični streaming servisi jesu dobri, ali imaju jednu manu – moraju da se plaćaju na mesečnom nivou. Međutim, verovatno niste znali da postoje i njihove besplatne alternative, a po mnogim ocenama najbolja je Tubi TV. Ovaj servis nastao je još 2014. godine i poseduje više desetina hiljada filmova, serija i dokumentarnih emisija, koje su potpuno besplatno i legalno dozvoljene za gledanje. Trenutno je korisnicima na raspolaganju preko 12.000 filmova i TV serija, sa ukupno više od 40.000 časova dostupnog video materijala. A u toku ove godine kompanija planira da uloži 100 miliona u nabavku novih filmova.

Tubi platforma postoji za računar (tubitv.com), kao aplikacije za Android i iOS uređaje i kao aplikacija za pametne televizore. Izbor filmova je ogroman, oni su podeljeni na desetine žanrova, a nedeljno se baza puni sa desetinama novih sadržaja za strimovanje.

Logično pitanje je kako se obezbeđuje besplatan sadržaj. Naime, Tubi TV emituje reklame na početku, na kraju i eventualno tokom strimovanja filma. Međutim, za naše podneblje ima jedna „caka“ koja nam svakako ide na ruku. Radi se o tome što je Tubi TV servis koji je prvenstveno okrenut američkom tržištu, dok za sada, zbog GDPR-a strimovanje nije moguće u Evropi. Iz nekog razloga, mi za Tubi TV izgleda ne pripadamo Evropi, pa bez problema možemo da strimujemo sav sadržaj koji je dostupan. Konkretno, mi smo to probali preko Tubi TV sajta na računaru, preko aplikacije za Android TV i preko Android telefona – i svuda je sve radilo savršeno i bez prikaza bilo kakvih reklama.

Pročitajte i tekst:  Moćna Huawei Watch 3 serija pametnih satova zvanično dostupna u prodaji

To što se kod nas ne prikazuju reklame ima veze sa geolokacijom, jer pošto je ovo servis prvenstveno okrenut severnoameričkom tržištu, verovatno su i reklame fokusirane na korisnike koje se loguju sa Američkih IP adresa. To smo utvrdili i metodom probe – kada smo aktivirali VPN sa američkom adresom, reklame su odmah počele da se prikazuju.

Što se tiče kvaliteta filmova, moramo da budemo korektni i da kažemo da Netflix i HBO Go ipak imaju bolji izbor. Na Tubi TV-u nećete naći blokbastere, ali ima dovoljno veliki izbor da svako od ukućana pronađe nešto što mu može biti zanimljivo. Naravno, ovde se nalaze i neki poznati klasici, kao što su recimo neki Hičkokovi filmovi. Ipak, možemo da kažemo da su (bar nama) bili najzanimljiviji dokumentarci, kojih ima na stotine i koji pokrivaju najrazličitije teme.

Sa tehničke strane, filmovi se mogu gledati u SD ili HD kvalitetu (najčešće u 720p) i većina poseduje pripremljene titlove, mada su oni za sada dostupni samo na engleskom jeziku.

Za jedan servis koji od vas ne traži novac, Tubi TV donosi čak i mnogo više nego što većina ljudi očekuje. U tom svetlu, ovo je pravi biser na Internetu i vredi da ga probate – sigurni smo da ćete pronaći bar nešto što vas zanima da odgledate.