Visoka klasa za malo novca – Oukitel U10

Oukitel U10 je Dual SIM telefon koji poseduje IPS ekran dijagonale 5.5 inča u Full HD rezoluciji, napravljen u OGS (One Glass Solution) tehnologiji. Kvalitet displeja je odličan, a dodatni plus je što je izuzetno dobro osvetljen. Telefon pokreće osmojezgarni MediaTek procesor na 1.3 GHz, a za grafiku je zadužen Mali-T720 GPU. U kombinaciji sa 3 GB RAM-a ovo čini odličnu podlogu za pokretanje čak i zahtevnijih aplikacija. Za smeštaj aplikacija i podataka obezbeđeno je 16 GB memorije koja je proširiva putem Micro SD kartice.

oukitel u10
Glavna kamera ima rezoluciju od 13 MP (odnosno 16 MP, softverski interpolirano), a koristi Samsung 3M2 ISOCELL čip, koji se svrstava u bolje CMOS senzore, dok prednja kamera ima rezoluciju od 5 MP. Na zadnjoj strani, odmah ispod glavne kamere, nalazi se i skener prstiju, koji služi za otključavanje telefona putem otiska prsta. Telefon poseduje integrisanu bateriju kapaciteta 2850 mAh koja je dovoljna da izdrži ceo dan, pa i malo duže od toga.

 
Oukitel U10 podržava GSM, WCDMA i LTE standarde, a tu su i neizbežni bluetooth, GPS i WiFi. Nedostaje samo NFC standard, ali ovaj telefon poseduje MediaTekov pandan toj tehnologiji – HotKnot. Na telefonu je instaliran Android 5.1 Lollipop OS, sa blago preuređenim interfejsom. Proizvođač je najavio i da će za ovaj model uskoro biti dostupan i Android 6.0 Marshmallow koji će još bolje iskoristiti hardver na kome se telefon zasniva.

Pročitajte i tekst:  Fudbalske zvezde učestvuju u predstavljanju prvog telefona koji je dizajniran da izdrži bilo koji test

 
Ukupan utisak je više nego dobar. Za uređaj koji bismo cenovno smestili u srednju klasu, dobija se mnogo više od očekivanog. Dovoljna količina RAM-a, osmojezgarni procesor, kao i još neki detalji koji nisu uobičajeni u ovoj klasi (čitač otiska prsta, na primer) čine ga uporedivim sa bar upola skupljim modelima. I upravo tu leži najveća vrednost Oukitela U10 – da za manje ponudi više.

 
Displej: IPS, 5.5”, 1920×1080 piksela
CPU: MT6753 Octa core, 64bit, 1.3 GHz
GPU: Mali-T720
Memorija: 3 GB, 16 GB storidž, proširivo putem Micro SD kartice
Kamera: Hardverski 13 MP (interpolirano 16 MP) zadnja, 5 MP prednja
Baterija: 2850 mAh
Ostalo: Dual SIM, GPS, WiFi, Bluetooth, Fingerprint, HotKnot, nadgradnja OS-a funkcijama za kontrolu

Cena: 36.990 din.
Kontakt: NT Company, Beograd –  www.nt.rs