Withings Body – pametna vaga sa kojom nestaju kilogrami

Zdravlje nema cenu – stara je izreka koja se sa kolena na koleno prenosi stotinama godina. Koliko zdravlje danas vredi izlišno/suvišno je govoriti, pogotovo ako se uzme u obzir da one najopasnije bolesti današnjice dolaze usled smanjene fizičke aktivnosti, nepravilne ishrane, upotrebe cigareta i alkohola, kao i konzumiranja raznoraznih opojata. Poslednja istraživanja pokazuju kako više od 30% stanovnika planete pati od prekomerne kilaže, živi veoma lošim načinom života i praktikuje da svoj organizam hrani takozvanom “fast food” hranom koja je glavni uzročnik za mnogobrojne kardiovaskularne, digestivne, endokrine i urinarne probleme. Najgore od svega je da većina osoba koja pati od prethodno navedenih problema apsolutno ništa ne preduzima da iste suzbije. Naučnici kažu/tvrde da je za to glavni krivac motivacija i da je jako teško osobu sa nezdravim navikama pomeriti sa mrtve tačke, odnosno pokrenuti da se fizički pokrene i nutritivno pravilno hrani.

Sa druge strane stvari se u poslednjih nekoliko godina menjaju na bolje, odnosno idu u dobrom pravcu prvenstveno zahvaljujući takozvanim fitnes gedžetima, koji su se pokazali kao izuzetni motivatori i uređaji koji na veoma spontan način povedu osobu ka zdravijem načinu života. Njihovi tvorci kažu da ovi gedžeti mogu iz korena da promene ljudske navike i da im jasno pokažu da lepota života leži u zdravim navikama i prirodnom jačanju organizma. Kompanija Withings na ovom polju ima ogromno iskustvo i skup zaista korisnih napravica čija upotreba za veoma kratko vreme daje dobre rezultate. Najnoviji fitnes proizvod pomenute kompanije je Withings Body – pametna vaga koja na jedan poseban način prati svakodnevne aktivnosti korisnika i motiviše ga da na prirodan način izgubi kilograme i organizam dovede u top formu i savršeno stanje. Šta je to čini posebnom?

Pročitajte i tekst:  LG postavlja visoke standarde sa novim 8K Ultra HD televizorima

withings-bodyMnogi bi rekli vaga ko vaga – meri težinu i to je to, ako se sam ne pokreneš nema rezultata. Međutim u slučaju Withings Body pametne vage stvari su malo drugačije. Istina, ona izgleda kao i većina digitalnih vaga samo je dosta kvalitetnije napravljena i posedje skup tehnoloških rešenja koja prate stanje organizma i pomažu u eliminisanju viška kilograma. Konkretno, Withings Body pametna vaga koristi patentiranu Position ControlTM tehnologiju koja pored toga što pruža precizno merenje težine, nudi i procenu stanja tela/organizma. Iz kompanije za ovaj proizvod poručuju: “Merite se pametnije! Najbolje rezultate ćete postići samo onda kada slušate vaše telo i našu Withings Body pametnu vagu”. U praksi to je zaista tako, prvenstveno zbog Position ControlTM tehnologije koja tačno u gram meri kilažu. Vaga takođe donosi i maksimalno preciznu procenu masnih naslaga u organizmu (rezultat se na displeju pokazuje u procentima), procenu mišićne i koštane mase (rezultati se takođe ispisuje u procentima na ekranu), ali i procenu vode u organizmu, odnosno koliko je talo procentualno hidrirano. Ovo su veoma, veoma važne informacije za osobe koje pate od viška kilograma, ali i za sportiste i rekretivce i generalno sve osobe koje bi volele da zakorače ka zdravijem načinu života.

Praćenje načina ishrane još je jedna od velikih prednosti Withings Body pametne vage. Zboge čega se gube ili dobijaju kilogrami? Odgovor je poprilično jasan – nije sve u jednostavnom unošenju manje kalorija u organizam, nego u tome koliko se one i na koji način potroše, kao i u izbalanisranom i aktivnom životu. Poznato je da korisnici koji postave ciljeve, prate ishranu i regularno se mere gube u proseku 4 puta više težine od onih koji to ne rade. Withings Body pametna vaga je optimizovana za postavljanje realnih ciljeva i aktivan rad na realizaciji istih. Jednom kada se pravilno postave ciljevi (unos kalorija, vežbanja, fizičke aktivnosti…) rezultati vrlo brzo dolaze do izražaja, a adrenalin u organizmu “kulja” na sve strane stvarajući kod osobe/korisnika osećaj moći i želje da dođe u top formu i oslobodi se masnih naslaga i loših životnih navika.

Pročitajte i tekst:  Novi Samsung televizori predstavljeni u pariskom Luvru

Vrhunska Health Mate aplikacija (za sve popularne mobilne i desktop platforme) ključno je oružje Withings Body pametne vage. Health Mate aplikacija je zapravo pravo malo čudo jer se lako povezuje sa preko 100 aplikacija za fitnes i zdravlje drugih proizvođača. Lako se koristiti u kombinaciji sa popularnim aplikacijama za praćenje hrane, poput MyFitnessPal, Lose It!, iWeight Watchers, a odlično se razume i sa aplikacijama za vežbanje kao što su Runkeeper, Runtastic i MapMyRun. Šta god da je miks, Health Mate sve informacije drži na jednom mesto i jednostavno ih prikazuje. Koliko je reč o moćnoj aplikaciji najbolje govori i činjenica da je ista ove godine svrstana u top 5 fitness and body aplikacija – to sve govori!

I to bi u kratkim crtama bila Withings Body pametna vaga. Fenomenalna je u svakom pogledu i nudi znatno više u odnosu na slična rešenja. Pun pogotak proizvođača je i to što Whitings Body vaga može prepoznati do osam korisnika i svaki od njih može imati svoje podatke nezavisno sinhronizovane sa svojim Health Mate profilom (idealna je za jednu porodicu). Realno gledano sa ovom vagom višak kilograma se lako može istopiti, zdrave navike se mogu prigrliti i što je fundamentalno važno ishrana se može dovesti u red. Cena joj nije mala, to stoji, ali ono što nudi zapravo nema cenu!

Cena (sa PDV-om): 18.000,00 dinara

Pročitajte i tekst:  B&O Beolit 15 – savršen zvučnik za plažu!

Kontakt: iStyle