I Ericsson se povlači sa sajma MWC 2020 zbog korona virusa

Švedski telekom gigant, Ericsson je druga velika kompanija koja je objavila da se povlači sa MWC sajma u Barseloni. Kao i u slučaju LG-a, uzrok je korona virus. U press saopštenju iz kompanije su objavili da će svi noviteti koji su bili spremljeni za ovaj sajam, umesto na MWC-u, biti predstavljeni na lokalnom „Ericsson Unboxed“ dogđaju, koji će biti održan nešto kasnije.

Predsednik i CEO Ericsson-a, Borje Ekholm, naglasio je da je za njega zdravlje i sigurnost zaposlenih, klijenata i akcionara na najvišem nivou prioriteta. Iako su imali želju da, kao i ranijih godina, predstave novitete na MWC-u, teška srca su odlučili da ove godine odustanu od toga.

Pored LG-a i Erricson-a, koji su u potpunosti otkazali učešće na MWC-u, kineski proizvođač ZTE je značajno umanjio svoje prisustvo. Oni su otkazali svoju press konferenciju, ali su naglasili da će ostale aktivnosti za sajam biti sprovedene kako je planirano ranije. Takođe, oni su naglasili da će preduzeti sve mere bezbednosno-zdravstvene mere pre odlaska da sajam. Svi njihovi zaposleni, uključujući i direktore na najvišem nivou, provešće dve nedelje u karantinu kako bi bili sigurni da niko od njih nije zaražen.

I organizator sajma, GSMA, sprovodi brojne mere kako bi stavio pod kontrolu rizik od zaraze. Jedna od mera je da neće biti dozvoljeno rukovanje. Ericsson je rekao da ceni sve što je organizator uradio da zaštiti zdravlje izlagača i posetilaca, ali da sama činjenica da će kroz njihov štand proći hiljade posetilaca predstavlja realnu opasnost i da oni ni na koji način ne žele da ugroze ni svoje zaposlene, ali ni te posetioce.

Pročitajte i tekst:  LG Tone Free FP8W – Slušalice sa antibakterijskom zaštitom

GSMA je izrazila žaljenje zbog odustajanja ove kompanije, jer smatra da je Ericsson veoma bitan igrač u mobilnom ekosistemu, ali da poštuju odluku. Takođe, nadaju se da za ovakvim drastičnim merama više neće biti potrebe i da će MWC 2021 zasijati u punom sjaju, sa svim kompanijama koje nešto znače u mobilnom svetu.