Isprobali smo “Huawei Freebuds 4i” – Najjeftinije premium in-ear slušalice

Huawei je dokazao da ne pravi samo dobre telefone, već i fantastične audio nosive uređaje. Sada smo dobili priliku da testiramo najnoviji model njihovih TWS (True Wireless Stereo) slušalica Freebuds 4i. Sa ovim modelom Huawei je uspeo da premium klasu in-ear slušalica spusti “u mase”, zadržavajući sve premium karakteristike, sem cene.

Huawei Freebuds 4i su, dakle, punokrvne premium slušalice koje donose aktivno uklanjanje spoljnog šuma (ANC), kao i veliku autonomiju baterija, ali po ceni koja je sasvim prihvatljiva velikom broju kupaca. Ove slušalice mogu da se povežu sa bilo kojim uređajem preko Bluetooth konekcije i tada funkcionišu kao obične bežične slušalice. Međutim, kada se instalira Huawei AI Life aplikacija, dobija se dosta dodatnih funkcionalnosti. Preko nje je moguće da se precizno proverava stanje napunjenosti baterija, kao i da se menjaju kontrole koje se aktiviraju „tapkanjem“ po slušalicama.

Active Noice Cancelation opcija je podrazumevano isključena, mada čak i tada možemo da kažemo da slušalice donose neku vrstu pasivnog smanjenja okolne buke. Razlog za to je što odlično naležu u ušnu školjku, pa jednostavno nema prostora za prodiranje spoljnih zvukova u uho. U cenovnom rangu kome pridaju Huawei Freebuds 4i nema mnogo slušalica koje nude aktivno uklanjanje buke i to će sigurno biti jedan od važnijih „selling point-a“ ovog modela.

Slušalice imaju dupli mikrofonski sistem koji smanjuje spoljne zvuke i fijuk vetra, a za najbolji kvalitet zvuka prilikom razgovora zadužena je beamforming tehnologija koja locira odakle dolazi glas i „fokusira“ mikrofon u tom pravcu. Kvalitet zvuka je odličan i tokom razgovora i tokom slušanja muzike – zvuk je kristalno čist i balansiran, sa dobro definisanim različitim tonovima i jasnim vokalima.

Pročitajte i tekst:  Fitbit Blaze - pametni fitnes sat koji osvaja svet

Freebuds 4i imaju u svakoj slušalici bateriju od 55 mAh, dok je kutija (ujedno i punjač) opremljena sa baterijom 215 mAh. Sa jednim punjenjem, pri jačini zvuka od 50 procenata i sa isključenim aktivnim uklanjanjem buke, izguraće do 10 časova reprodukcije, što je odličan rezultat. Maksimalno opterećene slušalice, sa 100 odsto jačinom zvuka i sa uključenim ANC-om, slušalice izdržavaju oko četiri časa reprodukcije – međutim to je nerealna situacija i verovatno ih nikad niko neće koristiti u tom modu. Za punjenje slušalica dovoljno je oko 30 minuta (već posle 10 minuta obezbeđuju dodatnih četiri časa reprodukcije), a za punjenje potpuno praznog kućišta je potrebno oko sat vremena.

Moramo da kažemo da je Huawei sa ovim slušalicama napravio odličan posao. Agresivna cenovna politika, uz zadržavanje svih premium funkcionalnosti (odličan zvuk, dugo trajanje baterije, ANC i dobar dizajn) definitivno predstavljaju dobitnu kombinaciju koja će se sigurno svideti korisnicima.

Cena: 9.500 rsd.

Kontakt: Huawei